Η σειρά, Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, ακολουθεί πέντε κορίτσια που κυνηγούν τα όνειρά τους και μέσα από αυτά παρακολουθούμε πέντε παράλληλες ιστορίες με κοινή αφετηρία την οικογενειακή αγκαλιά.

Τα κορίτσια μεγαλώνουν, παίρνουν διαφορετικούς δρόμους και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Άλλοτε η ζωή είναι μαζί τους γενναιόδωρη και άλλοτε τις δοκιμάζει.

Παρακάτω θα δούμε τους χαρακτήρες των πέντε κοριτσιών – σύμφωνα πάντα με το βιβλίο της Λένας Μαντά – και αναμένουμε να δούμε τη ζωή τους μέσα από τη μικρή οθόνη.

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι – Οι πέντε κόρες της Θεοδώρας

Αναστασία Παντούση – Μελισσάνθη

Είναι η πιο παρορμητική και ανεξάρτητη από τις πέντε αδελφές. Ερωτεύεται παράφορα, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, και φεύγει από το σπίτι για να ακολουθήσει τον έρωτά της — κάτι που προκαλεί τεράστια σύγκρουση με τη μητέρα της. Μέσα από τη σχέση αυτή, ταξιδεύει, ζει έξω από τα όρια του παραδοσιακού, γνωρίζει άλλες χώρες και τρόπους ζωής. Όμως τα ταξίδια της δεν είναι πάντα χαρούμενα – συχνά κουβαλούν απογοήτευση, εγκατάλειψη και μοναξιά.

Νάνσυ Μπούκλη – Ιουλία

Είναι μία από τις πιο ήσυχες, εσωστρεφείς αλλά βαθιά δυναμικές κόρες της Θεοδώρας. Αν και δεν έχει τη «λάμψη» της Μελλισάνθης ή την καλλιτεχνική φλόγα της Πολυξένης, είναι ίσως η πιο σταθερή και ώριμη μορφή της οικογένειας. Παντρεύεται έναν άντρα που δεν αγαπά βαθιά, αλλά που της προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα. Ο γάμος της είναι περισσότερο μια απόφαση λογικής παρά έρωτα. Δεν βιώνει πάθη ή εξάρσεις, αλλά μένει πιστή και αφοσιωμένη στη ζωή που διάλεξε. Η ίδια δεν εκφράζει απογοήτευση, αλλά διακρίνεται μια υπόγεια μελαγχολία, σαν κάτι που έμεινε ανεκπλήρωτο.

Έβελυν Ασουάντ – Ασπασία

Έχει ταλέντο στο τραγούδι και λατρεύει τη μουσική. Η φωνή της είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της χαρίσματα. Το τραγούδι για εκείνη είναι τρόπος να εκφράζει τα συναισθήματά της, αλλά και ένας χώρος καταφυγής. Ωστόσο, το ταλέντο της δεν βρίσκει εύκολα δρόμο να ανθίσει, καθώς οι περιστάσεις της ζωής τη φέρνουν αντιμέτωπη με πόνο και απογοήτευση.

Ευγενία Ξυγκόρου – Πολυξένη

Είναι η μικρότερη κόρη και έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και όνειρο να γίνει ηθοποιός. Είναι το πιο ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα από τις πέντε. Η επιλογή της να ασχοληθεί με το θέατρο φανερώνει την ανάγκη της για έκφραση και τη ρήξη με τις κοινωνικές νόρμες της εποχής. Η απόφασή της προκαλεί εντάσεις στην οικογένεια, ιδίως λόγω των αυστηρών κοινωνικών προσδοκιών.

Ασημένια Βουλιώτη – Μαγδαληνή

Αν και εξωτερικά φαίνεται η πιο «ήσυχη» και πρακτική, έχει φιλοδοξίες για μόρφωση και πρόοδο. Δεν κυνηγά απαραίτητα τη λάμψη ή τη δημιουργικότητα αλλά έχει μια βαθιά ανάγκη για ανεξαρτησία και προσωπική εξέλιξη. Οι σπουδές για εκείνη είναι μέσο αυτοπραγμάτωσης, όχι πολυτέλεια ή αντίδραση.

Ωστόσο, λόγω της εποχής και της κοινωνικής πίεσης, η επιθυμία της αυτή δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί — και εκεί βρίσκεται και η τραγικότητα του χαρακτήρα της. Επιλέγει τελικά έναν πιο «ασφαλή» δρόμο, αλλά κουβαλά μέσα της την πικρία για τα όνειρα που άφησε πίσω.

Μάλιστα, τόσο η Πέγκυ Τρικαλιώτη όσο και οι τέσσερις από τις πέντες πρωταγωνίστριες που υποδύονται τις αδελφές, μίλησαν στη Super Κατερίνα για τους ρόλους τους.

Πέγκυ Τρικαλιώτη: «Κατά τη διάρκεια της σειράς, θα έρχομαι στο μυαλό τους ως μία ανάμνηση, μία υπενθύμιση της ζωής τους εδώ, της οικογένειας τους και των αξιών τους. Είναι μία πολύ γλυκιά και τρυφερή γυναίκα αλλά και πολύ δυνατή, για να μπορέσει να μεγαλώσει, να «αναστήσει», 5 κορίτσια στον Όλυμπο ολομόναχη. Αγαπώ στη Θοδώρα την τρυφερότητα και την πίστη που δείχνει, είναι ένα με τις κόρες της, είναι τα 5 κομμάτια του εαυτού της».

Ευγενία Ξυγκόρου: «Είμαι μία από τις 5 αδερφές κι επειδή φεύγουν όλες από το σπίτι δίπλα στο ποτάμι, είμαι αυτή που έχει μείνει. Αφήνει πίσω τη μαμά και τη γιαγιά για να κυνηγήσει το όνειρό της, θέλει να γίνει ηθοποιός, οπότε το σκάει και πάει στα μπουλούκια κι εκεί αρχίζει και ξεδιπλώνεται το ταξίδι της. Μ’ αρέσει πάρα πολύ ηρωίδα μου γιατί όπως και να το κάνουμε, έχω πολλά κοινά μαζί της λόγω υποκριτικής. Πάω πολύ κόντρα στη μητέρα μου γιατί εγώ έχω στόχο, έχω συγκεκριμένο όνειρο και είχες στίγμα αν ήσουν ηθοποιός εκείνη την εποχή».

Έβελυν Ασουάντ: «Είμαι η μέση αδερφή, η τρίτη από τις 5 κι από μικρή είχε ταλέντο, αγαπούσε πολύ το τραγούδι. Είναι παντρεμένη με 2 παιδιά με έναν οδηγό φορτηγού. Δεν ήταν στα σχέδια της να ακολουθήσει το τραγούδι αλλά από εκεί που δεν περίμενε, της παρουσιάστηκε αυτός ο κόσμος και μπαίνει μέσα σε αυτόν χωρίς να καταλάβει. Αγαπώ στην ηρωίδα μου την δυναμικότητά της, παρουσιάζει ένα θάρρος στη ζωή για να αποφασίσει να παραβλέψει όλα τα κοινωνικά στερεότυπα της εποχής».

Νάνσυ Μπούκλη: «Έχω αγαπήσει πάρα πολύ την ηρωίδα μου, την Ιουλία, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Έχει μία δύσκολη πορεία αλλά διεκδικεί πολύ ωραία τη θέση της στον χώρο, θα πω. Νομίζω ότι η Ιουλία είναι η κόρη που μοιάζει περισσότερο απ’ όλες στη μητέρα της, τη Θοδώρα. Θέλει να γίνει σαν αυτή».

Ασημένια Βουλιώτη: «Η ηρωίδα μου, η Μαγδαληνή, είναι ένα κορίτσι που έχει όνειρα, θέλει να σπουδάσει και να ξεφύγει από το χωριό. Μέσα στα όνειρα που κάνει, συναντάει κι ένα νεαρό. Η θεία μου, που υποδύεται η Μαριάννα Τουμασάτου, εμφανίζεται εδώ στο χωριό και με παίρνει μαζί της στον Πειραιά. Κι εκεί γνωρίζω ανθρώπους και καταστάσεις, με τις άλλες μέχρι τότε δεν εξοικειωμένη».

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι: Πέγκυ Τρικαλιώτη και Γιώργος Χρυσοστόμου αποκαλύπτουν τα πάντα για τους ρόλους τους!

Η υπόθεση του βιβλίου

Ο χρόνος κύλησε σαν το ποτάμι. Είκοσι χρόνια μετά, το σπίτι δίπλα του κρατάει το πιο πικρό του ποτήρι για τις πέντε γυναίκες του. Το τέλος μιας εποχής πλησιάζει.

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Πάντα εκεί για τη Θεοδώρα, τις πέντε κόρες της και τα παιδιά τους. Ορκίστηκαν να μη φύγουν ποτέ ξανά. Να μη χωρίσουν.

Ν’ αντιμετωπίσουν ενωμένες τις προκλήσεις. Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους…

Είκοσι χρόνια μετά, το ποτάμι τιμωρεί ή διδάσκει; Κυλάει αέναα, αμέτοχο σε χαρές και λύπες, και θαυμάζει το σπίτι που παραμένει όρθιο… Για πόσο ακόμη;

Διαβάστε επίσης: Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι: Πόνος, ελπίδα, διεκδίκηση! Αυτό είναι το συγκλονιστικό τρέιλερ της σειράς