Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Στούντιο 4 και εντυπωσίασε με την ταχύτητά του, αλλά και τις πεντανόστιμες προτάσεις του!

Μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, ο γνωστός σεφ ετοίμασε δύο διαφορετικές πίτες: μια αφράτη τυρόπιτα και μια ζουμερή ζαμπονοτυρόπιτα, ιδανικές για πρωινό, σνακ ή και κολατσιό για το γραφείο και το σχολείο.

Με απλά υλικά, καθόλου φύλλο και μηδέν κόπο, ο σεφ έδειξε πως μπορείς να έχεις ένα λαχταριστό αποτέλεσμα σε χρόνο-ρεκόρ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μπολ, ένα ταψί και… όρεξη!

Υλικά για την τυρόπιτα:

  • 250 γρ. Γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 250 γρ. Φαρίνα κόκκινη
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 2 Αβγά
  • 300 γρ. Φέτα σπασμένη σε κομμάτια
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα

Υλικά για τη ζαμπονοτυρόπιτα:

  • 250 γρ. Γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 250 γρ. Φαρίνα κόκκινη
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 2 Αβγά
  • 250 γρ. Τριμμένη γκούντα
  • 200 γρ. Ζαμπόν σε κύβους
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Η πιο ανάλαφρη κολοκυθόπιτα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη – Με βρώμη και μοτσαρέλα