Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Στούντιο 4 και εντυπωσίασε με την ταχύτητά του, αλλά και τις πεντανόστιμες προτάσεις του!
Μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, ο γνωστός σεφ ετοίμασε δύο διαφορετικές πίτες: μια αφράτη τυρόπιτα και μια ζουμερή ζαμπονοτυρόπιτα, ιδανικές για πρωινό, σνακ ή και κολατσιό για το γραφείο και το σχολείο.
Με απλά υλικά, καθόλου φύλλο και μηδέν κόπο, ο σεφ έδειξε πως μπορείς να έχεις ένα λαχταριστό αποτέλεσμα σε χρόνο-ρεκόρ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μπολ, ένα ταψί και… όρεξη!
Υλικά για την τυρόπιτα:
- 250 γρ. Γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
- 250 γρ. Φαρίνα κόκκινη
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 2 Αβγά
- 300 γρ. Φέτα σπασμένη σε κομμάτια
- Αλάτι – Πιπέρι
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Υλικά για τη ζαμπονοτυρόπιτα:
- 250 γρ. Γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
- 250 γρ. Φαρίνα κόκκινη
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 2 Αβγά
- 250 γρ. Τριμμένη γκούντα
- 200 γρ. Ζαμπόν σε κύβους
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε επίσης: Η πιο ανάλαφρη κολοκυθόπιτα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη – Με βρώμη και μοτσαρέλα