Ένα λαχταριστό ψωμί στη γάστρα με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά όπως θυμάρι και δεντρολίβανο έφτιαξε ο Ανδρέας Λαγός στην ΠΟΠ Μαγειρική του και είναι απολαυστικό.
Το ψωμί τοποθετείται σε ζεστή γάστρα για να ψηθεί και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει
Υλικά συνταγής:
2 κούπες αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι σταρένιο
1 κ.σ. αποξηραμένη μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κούπα ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1/2 κούπα λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας φρέσκα αρωματικά (θυμάρι/μαϊντανός/δεντρολίβανο)
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Η συμβουλή που έδωσε ο σεφ είναι να βάζετε την ελιά ολόκληρη (εννοείται χωρίς κουκούτσι) και όχι ψιλοκομμένη γιατί το ψωμί και θα μαυρίσει και θα λασπώσει!