Τάσος Χαλκιάς: «Έτρωγα τις μπουνιές της χρονιάς μου και καταλάβαινα ότι υπάρχει….»
Τηλεόραση

Τάσος Χαλκιάς: «Έτρωγα τις μπουνιές της χρονιάς μου και καταλάβαινα ότι υπάρχει….»

Τάσος Χαλκιάς: «Έτρωγα τις μπουνιές της χρονιάς μου και καταλάβαινα ότι υπάρχει….»

Όσα είπε για την έξαρση της βίας

Καλεσμένος στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε ο Τάσος Χαλκιάς και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία αλλά και στην έξαρση βίας που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

«Παλιές φωτογραφίες όταν ήμουν παιδί είχα σχοινί δεμένο στο χέρι, ήταν μια ασφάλεια. Ήταν μια προέκταση του χεριού μου! Είσαι διεστραμμένος πώς το λένε. Όταν είχα τέτοια δείγματα από την οικογένειά μου, πρόσεχα πολύ. Όταν έκανα καμιά παραπομπή έτρωγα τις μπουνιές της χρονιάς μου και καταλάβαινα ότι υπάρχει τιμωρία. Από τον πατέρα μου τη δεχόμουν αλλά κανείς άλλος δεν τη δεχόταν. Έτρωγα ξύλο από τον πατέρα μου. Από τα τρία αδέρφια μου, μόνο εγώ έτρωγα ξύλο. Αυτά συνέβαιναν τη δεκαετία του ’50-’60. Στη σχολή κατάλαβα ότι “μπορώ να το σκεφτώ και να κάνω μια άλλη ενέργεια αν με θίξει κάποιος;”. Μπορείς να του πεις “έχετε λόγο να μου μιλάτε με αυτόν τον τρόπο;”».

«Η βία με σοκάρει στον βαθμό που θέλω να την τιμωρήσω. Θυμάμαι τον παλιό μου εαυτό και βλέπω τη βία άδικα σε κάποιον άλλον. Στα παιδιά μου δεν σήκωσα χέρι. Μια φορά στον γιο μου που ήταν 4 ετών του τράβηξα το αγγούρι από το στόμα γιατί το πιπιλούσε. Ήταν η μοναδική μου αυτή. Με πείραζε ότι δεν καταλάβαινε ότι δεν ήταν φαΐ, δεν ήταν καραμέλα. Μπορείς να πεις ότι δεν σου αρέσει γιατί ο Άρης μιλούσε τώρα κανονικά.

Πώς είναι δυνατόν να εκφράζεις τέτοια βία στη γυναίκα σου, στη μάνα των παιδιών σου; Δεν το χωράει ο νους μου».

Διαβάστε επίσης

Τάσος Χαλκιάς: «Αυτό που μου άξιζε δεν το πήρα κυριολεκτικά»