Θέμης Σοφός, δικηγόρος Σ. Πολυζωγοπούλου: «Δέχθηκε 30 μπουνιές – Τη συγγνώμη ακολούθησαν συμπεριφορές τραμπουκισμού»
Τηλεόραση

Θέμης Σοφός, δικηγόρος Σ. Πολυζωγοπούλου: «Δέχθηκε 30 μπουνιές – Τη συγγνώμη ακολούθησαν συμπεριφορές τραμπουκισμού»

Θέμης Σοφός, δικηγόρος Σ. Πολυζωγοπούλου: «Δέχθηκε 30 μπουνιές – Τη συγγνώμη ακολούθησαν συμπεριφορές τραμπουκισμού»

«Προσβάλλει όλον τον νομικό κόσμο» τόνισε ο δικηγόρος του θύματος

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος πλέον της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ποινικολόγο.

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ότι έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο», είπε αρχικά ο Θέμης Σοφός.

«Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει το καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν χθες και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους.  Θα εκπροσωπήσω τα δικαιώματά της στο έπακρο. Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;».

Ακόμη, η πλευρά Πολυζωγοπούλου διέψευσε πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών, ενώ ο Θέμης Σοφός αποκάλυψε πως το βράδυ της Τρίτης ο αστυνομικός φρουρός προέτρεψε την οικογένεια Λύτρα να μην μπει στο σπίτι.

«Προκλήθηκε μεγάλη ένταση, λόγος που η Σοφία κάλεσε την Αστυνομία» ανέφερε.

«Έχουμε φτάσει σε απύθμενα βάθη θράσους. Οι 30 μπουνιές στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της  και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία. Ακούστηκαν για αντρικά χαρακτηριστικά, για Βαλκάνιους».

«Θέλω να προσθέσω κάτι για την περίφημη σκάλα. Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ‘πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες’, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; ‘Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος’».

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», κατέληξε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στη μήνυση Πολυζωγοπούλου

Όλα μοιάζουν να ξεκίνησαν από μια ομαδική συνομιλία στο viber στην οποία συμμετείχαν ο Απόστολος Λύτρας, η Σοφία Πολυζωγοπούλου και ένας συνεργάτης του ποινικολόγου

«Δημιουργήθηκε ad hoc ένα viber, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέληση της, πράγμα το οποίο κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αδιαμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής», είπε ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Θα στείλω κάποιον να πάρει τα πράγματα μου», φέρεται να έστειλε ο γνωστός ποινικολόγος στην σύζυγο του, καθώς ο ίδιος έχει τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει το θύμα.

Λίγο μετά τις 8.30 φτάνει στο σπίτι στο Γέρακα η μεγάλη κόρη του Απόστολου Λύτρα, συνοδευόμενη από την μητέρα της και τον δικηγόρο του ποινικολόγου.

«Η γυναίκα, το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώθηκε από τον αστυνομικό που βρισκόταν έξω από την οικεία της ότι πρόκειται να εισέλθουν άτομα στην οικεία της. Η οικογένεια αντέδρασε. Δεν επιθυμούσαν να μπει στην οικεία», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Μέσα στο σπίτι βρίσκεται η ίδια και ο πατέρας της. Μόλις αντίκρυσε την κόρη και την πρώην σύζυγο του Λύτρα να μπαίνουν με κλειδιά στον αύλιο χώρο, η 37χρονη άρχισε να ταράζεται και να επικρατεί μεγάλη ένταση.

Στο μεταξύ η Σοφία Πολυζωγοπούλου κλειδώνεται στο δωμάτιο και σε κατάσταση πανικού τηλεφωνεί στον δικηγόρο της Θέμη Σοφό.

Mε το που πατά το κουμπί πανικού ενεργοποιείται όλος ο μηχανισμός. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά δύο περιπολικά καταφτάνουν στο σημείο, πέρα από εκείνο που υπήρχε ήδη παρκαρισμένο έξω από το σπίτι.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου παθαίνει κρίση πανικού, χάνει τις αισθήσεις της και γίνεται κλήση στο ΕΚΑΒ. Όταν έφτασε όμως το ασθενοφόρο στο σπίτι δεν υπήρχε κανείς καθώς όλοι είχαν οδηγηθεί στο τμήμα με περιπολικά.

Με τα τρία περιπολικά που βρίσκονταν στο σπίτι, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η κόρη του Λύτρα, η πρώην σύζυγος του και ο δικηγόρος του οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης με την πρώτη να προχωρά σε μηνύσεις.

«Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε έγκληση στην υπηρεσία μας σε βάρος της 48χρονης (πρώτη σύζυγος Α. Λύτρα) για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και αντιδικία. Σε βάρος του κ. Κριεμάδη υπέβαλε έγκληση και για εξύβριση», αναφέρεται στη μήνυση.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δεν μήνυσε την κόρη του Λύτρα, αλλά μήνυσε τον ίδιο, καθώς όπως καταγγέλλει παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλλει.

«Πάνω από 10 μηνύματα έλαβε η εντολέας μου», ισχυρίστηκε ο Θέμης Σοφός, τονίζοντας μάλιστα πως κάποια από αυτά ήταν απειλητικά.

Το εκρηκτικό αυτό σκηνικό κράτησε μέχρι τις 4 το πρωί. Η καταγγέλλουσα επέστρεψε στην οικία της, η πρώην σύζυγος του Λύτρα κρατήθηκε στο τμήμα και οδηγήθηκε το πρωί στην Ευελπίδων, ο Γιώργος Κριεμάδης αφέθηκε με προφορική εντολή του εισαγγελέα και ο Λύτρας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τη Δευτέρα, μόλις αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, έστειλε το εξής μήνυμα στην Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Σ’αγαπάω, σε λατρεύω, συγγνώμη».

Στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί της, λέγοντάς της πως η κόρη του θα βρεθεί στο σπίτι προκειμένου να πάρει κάποια ρούχα και χρήματα. Η κόρη του Απόστολου Λύτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε κάποια αδιαθεσία, με την Σοφία Πολυζωγοπούλου να προσπαθεί να την βοηθήσει να συνέλθει.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Μάλλον μου έπεσε η πίεση», ήταν το μήνυμα που έστειλε η κόρη του Απόστολου Λύτρα στην Σοφία Πολυζωγοπούλου, με την τελευταία να της απαντά το πρωί της Τρίτης τα εξής:

«Κοριτσάκι μου, μη σε βάζουν σε αυτή τη διαδικασία. Θα λείπω σήμερα».