Στην κουζίνα της εκπομπής Στούντιο 4, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης παρουσίασε μία διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου γλυκού που όλοι έχουμε δοκιμάσει μικροί: το σοκολατένιο σαλάμι.

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν πρόκειται για μια απλή συνταγή, αλλά για μια σούπερ θρεπτική και πιο υγιεινή παραλλαγή του, ιδανική για όλη την οικογένεια.

Ο γνωστός pastry chef συνδύασε σοκολάτα με θρεπτικά υλικά που προσφέρουν ενέργεια, γεύση και υφή.

Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο, σοκολατένιο και ταυτόχρονα ελαφρύ, χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο.

Υλικά:

  • 500 γρ. κλασική κουβερτούρα
  • 300 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι
  • 100 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. κράνμπερις
  • 100 γρ. γκρανόλα

Διαβάστε επίσης: Οι πιο αφράτες καρύδες από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη – Το γλυκό που «μυρίζει»… παιδική ηλικία!