25η Μαρτίου χωρίς σιμιγδαλένιο χαλβά δεν γίνεται! Η παράδοση θέλει ως επιδόρπιο ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μετά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά ένα ξεχωριστό γλυκό, τον χαλβά!

Μια ιδανική επιλογή για την περίοδο της νηστείας και ο σεφ Ανδρέας Λαγός έδωσε την απόλυτη συνταγή για χαλβά με πορτοκάλι και σοκολάτα.

Υλικά για 6 άτομα

Για τον χαλβά

150 ml ηλιέλαιο

300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

400 γρ. ζάχαρη

300 ml. νερό

300 ml. χυμός από πορτοκάλια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Για το σερβίρισμα

Σοκολάτα λιωμένη

Αμύγδαλο καβουρδισμένο και χοντροκομμένο

 

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο

Διαβάστε επίσης

Εσύ έχεις δοκιμάσει το must γλύκισμα του καλοκαιριού; Το brookie είναι εδώ και άκρως λαχταριστό!