Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας με ένα γλυκό που συνδυάζει δροσιά, πλούσια σοκολατένια γεύση και την ακαταμάχητη οξύτητα του βύσσινου, τότε αυτή η τούρτα παγωτό Black Forest είναι η ιδανική επιλογή!
Με αφράτο σοκολατένιο κέικ στη βάση, στρώσεις παγωτού βανίλια, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και σαντιγί, αυτό το γλυκό μετατρέπεται σε πραγματικό έργο τέχνης. Είναι εντυπωσιακό στην εμφάνιση, αλλά και πανεύκολο στην παρασκευή του, ώστε να το απολαύσετε σε κάθε περίσταση – από ένα καλοκαιρινό τραπέζι μέχρι μια ξεχωριστή γιορτή.
Για το σιρόπι
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
70 γρ. νερό
30 γρ. κονιάκ
40 γρ. σιρόπι, από γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Για το κέικ
3 αυγά, μεσαία
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για τη φόρμα
180 γρ. γάλα πλήρες
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
40 γρ. κακάο, + έξτρα για τη φόρμα
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
1 πρέζα αλάτι
Για το παγωτό
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόλυτο street food στο σπίτι: Οι πιο νόστιμες τορτίγιες του Άκη Πετρετζίκη