Στην κουζίνα του Στούντιο 4 μπήκε το απόγευμα της Παρασκευής (6/6) ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ετοίμασε μια δροσερή, ελαφριά αλλά και εντυπωσιακά γευστική πατατοσαλάτα, ιδανική για το καλοκαίρι, τραγανή πατατοσαλάτα με ψητή πιπεριά Φλωρίνης.

Μια σαλάτα με έντονο χαρακτήρα, που συνδυάζει τραγανές πατάτες, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά, ενώ η προσθήκη της πιπεριάς Φλωρίνης της δίνει ξεχωριστή γευστική ένταση.

Η βάση της συνταγής ισορροπεί ανάμεσα στην ελαφρότητα και την πλούσια υφή, χάρη σε υλικά που δίνουν δροσιά, σώμα και φρεσκάδα.

Ιδανική για καλοκαιρινά τραπέζια, μπορεί να σταθεί και μόνη της ή να συνοδεύσει τέλεια ψητά και θαλασσινά.

Υλικά για τις τραγανές πατάτες:

  • 500γρ. πατάτες baby
  • 80γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σαλάτα:

  • 1 αγγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 μάτσο μαϊντανό
  • 1/4 μάτσο άνηθο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 80γρ. μαγιονέζα
  • 100γρ. ξινόγαλο ή κεφίρ
  • 1/2 λεμόνι (ο χυμός)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Σταύρος Βαρθαλίτης: Έφτιαξε τυρόπιτα και ζαμπονοτυρόπιτα στο 5λεπτο – Πιο εύκολες δεν γίνεται!