Κώστας Σπυρόπουλος: Έρωτες, πάθη και αδυναμίες
Ελλάδα

Κώστας Σπυρόπουλος: Έρωτες, πάθη και αδυναμίες

Κώστας Σπυρόπουλος: Έρωτες, πάθη και αδυναμίες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού ΟΚ!

Σε ένα αφιέρωμα που επιμελήθηκε η Κάλλια Καστάνη, το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» παρουσιάζει τις γυναίκες που καθόρισαν τη ζωή του Κώστα Σπυρόπουλου.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Τι ύψος έχεις;». Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που του έκανε η αείμνηστη ηθοποιός στις οντισιόν για την παράσταση Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά το καλοκαίρι του ’87. Όταν τελείωσε η ακρόαση, η Αλίκη Βουγιουκλάκη γύρισε και του είπε –προφανώς– εντυπωσιασμένη: «Μικρέ, έχεις ταλέντο, το ξέρεις;». «Χμ» σχολίασε αμήχανα εκείνος. «Χμούξις» ήταν η απάντηση της Αλίκης. Από τα 400 αγόρια που πέρασαν από οντισιόν ξεχώρισαν 40 και τελικά πήρε εκείνος τον ρόλο. Δεν του το είπαν αμέσως. Τον άφησαν να περιμένει δυο μέρες – δυο μέρες που τις πέρασε, όπως θα θυμόταν αργότερα σε μια συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, πάνω από το τηλέφωνο με καφέδες μόνο και τσιγάρο.

«Η σχέση μου με την Αλίκη ήταν κάτι το υπερβατικό για μένα. Τότε προέκυψε πολύ φυσιολογικά, αλλά δεν ήταν φυσιολογικό. Μέχρι που ήρθε η στιγμή στις πρόβες να κάνουμε το φιλί της παράστασης. Εκεί τα ξεχνάω όλα και κάτι μαγικό συνέβη. Φιλιόμαστε κανονικά και γυρίζει η Αλίκη και λέει μπροστά στους ηθοποιούς, στον σκηνοθέτη, στους τεχνικούς: “Όπα, κοίτα απόδοση ο μικρός!”».

Ο τίτλος του έργου ήταν περιγραφικός της σχέσης τους – ήταν «λίγο νωρίς» για κείνον, «λίγο αργά» για κείνη, που ξαναζούσε δίπλα του την τρέλα μιας νιότης χαμένης σε πλατό και κουίντες. Τα 30 χρόνια που τους χώριζαν ήταν το κοινό τους αστείο. «Εμείς οι δύο, αγάπη μου, μαζί… θα γεράσεις» συνήθιζε να του λέει – το ότι μπορούσε να επιβάλλει αυτή την «ανορθόδοξη» επιλογή της στο σοβαροφανές, εμβρόντητο κοινό της σχεδόν την ερέθιζε. «Τι λέτε, να τον πάρω τον πιτσιρικά;» φώναζε – εκτός κειμένου φυσικά– στο φινάλε του έργου στις «συμμαθήτριες» της απογευματινής παράστασης. «Να τον πάρεις, να τον πάρεις» ούρλιαζαν εκείνες εν χορώ.

Όσο για το τέλος της ιστορίας; «Ούτε καν περνούσε από το μυαλό μας» θα έλεγε αργότερα ο Κώστας. «Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε σχέδιο. Ήταν η ώρα του ταξιδιού. Είχαμε συνενοχή. ” Όσο κρατήσει” μου έλεγε. Το τι γράφανε δεν περιγράφεται. Από την άλλη, η Αλίκη έδινε και μια ελπίδα σε γυναίκες που βρίσκονταν στην ωριμότητά τους ότι η διεκδίκηση δεν σταματάει. Το ’87 φαντάσου, όχι σήμερα…».

Της «δάνειζε» νιάτα, του χάριζε κύρος, προβολή. Τον επέβαλε ως συμπρωταγωνιστή με το που πάτησε το πόδι του στη σκηνή. Λένε πως όταν έμαθε ότι ο Νίκος Φώσκολος ετοίμαζε μια νέα, καθημερινή σειρά, τη «Λάμψη», τηλεφώνησε στον παλιό της φίλο και του ζήτησε να βρει έναν ρόλο για τον Κώστα, «ώστε να απασχολείται αρκετές ώρες στη δουλειά».

Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου

Η επίσημη εκδοχή είναι πως ο έρωτας του Κώστα και της Δήμητρας γεννήθηκε μέσα στις στάχτες του κοινού τους πένθους – λέγεται, επίσης, πως η μόνη που το γνώριζε από την αρχή ήταν η Ζωή Λάσκαρη, στη βίλα της οποίας στο Πόρτο Ράφτη συναντιούνταν συχνά στην αρχή.

«Ο Κώστας τότε έμενε ακόμα στο σπίτι μας στη Στησιχόρου. Δεν μπορούσα να ανεχτώ το γεγονός ότι από τη μια η Αλίκη δεν υπήρχε πια στη ζωή και από την άλλη ο Κώστας, όπως εντόνως ψιθυριζόταν, βρισκόταν ήδη με άλλη γυναίκα και έμενε στο σπίτι της μάνας μου. {…} Το θεωρούσα κάτι σαν προδοσία.  Ήταν πολύ πρόωρο για μένα κάτι τέτοιο. Μου ήρθε τότε στο μυαλό και το τετ-α-τετ της Δήμητρας Λιάνη με τον Κώστα εκεί, στο νοσοκομείο, και πήρα την απόφαση. “Κώστα, τι θα γίνει;” τον ρώτησα. “Ακούγονται που ακούγονται αυτά, δεν θα ήθελα να μένεις εδώ”. Τον παρακάλεσα, λοιπόν, δίνοντάς του κάποια διορία, να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει από το σπίτι. Όπως και έγινε» γράφει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Για μήνες ολόκληρους το ζευγάρι παίζει κρυφτό με τους παπαράτσι. Εκείνος της επιβάλλει την απαγόρευση των δημόσιων εμφανίσεων και δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε αναφορά στη σχέση τους. Η Δήμητρα –πολύ ερωτευμένη– υπακούει και τηρεί αυτή την ιδιότυπη ομερτά. Ύστερα ξαφνικά το μυστικό τους κρέμεται στα μανταλάκια. Το πώς συνέβη αυτό το αποκάλυψε πρόσφατα η σύζυγος του Κώστα Καρρά, Αγγελική Μπαρούτσου, στην εφημερίδα Freddo.

«Ναι, είχαν έρθει στο σπίτι μας στην Κινέτα για διακοπές, προσκεκλημένοι του συζύγου μου, Κώστα Καρρά. Και φυσικά η είδηση διέρρευσε και άρχισε το κυνηγητό. Ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι και φαίνονταν πολύ ερωτευμένοι την εποχή εκείνη. Όταν αποφασίσαμε να τους φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας στην Κινέτα, θα συνεργαζόταν ο σύζυγός μου με τον Σπυρόπουλο και ήταν η αφορμή για να κάνουμε όλοι μαζί διακοπές. Ήρθαν εδώ με ιδιωτική ασφάλεια, χωρίς να κρύβονται στην αρχή. Έμειναν τέσσερις ημέρες. Την τρίτη ημέρα πλάκωσαν οι παπαράτσι. Κάπως μαθεύτηκε η είδηση. Ήταν κρυμμένοι στην παραλία οι παπαράτσι και άρχισαν να φωτογραφίζουν. Ο Κώστας με τη Δήμητρα είχαν πανικοβληθεί. Έπιασαν τότε, λοιπόν, ο Κώστας και η Δήμητρα τους φωτογράφους και τους έδωσαν ένα πολύ μεγάλο ποσό, με σκοπό να μη δημοσιευτούν οι φωτογραφίες. Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, ήταν πολύ νωπός ο θάνατος και της Αλίκης και του Ανδρέα. Όμως οι παπαράτσι αθέτησαν τον λόγο τους. Δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους να μη δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες. Έτσι, πήραν και τα λεφτά και πούλησαν τις φωτογραφίες στα περιοδικά». Οι δυο τους δεν έκαναν, φυσικά, ποτέ καμία κοινή δημόσια εμφάνιση.

Το «ανορθόδοξο» αυτό love story κράτησε σχεδόν δύο χρόνια – η αίγλη της «εθνικής χήρας» της Ελλάδας είχε ξεθωριάσει πολύ νωρίτερα. Όταν συνέβη αυτό, ο Κώστας –σύμφωνα με κάποιους άσπονδους φίλους του– άρχισε να πλήττει.

Μαρίνα Ασλάνογλου

Η σχέση του Κώστα Σπυρόπουλου με τη Μαρίνα Ασλάνογλου έμοιαζε κάπως με παραμύθι – τουλάχιστον για κείνη, που δήλωνε με μάγουλα κόκκινα από ενθουσιασμό στους δημοσιογράφους πως ο Κώστας ήταν «ο πρώτος της παιδικός έρωτας στη Γ’ Δημοτικού», ο άντρας-αφίσα στο εφηβικό της δωμάτιο. Η Μαρίνα, γόνος μιας εύπορης οικογένειας, όμορφη και καλλιεργημένη, γνώρισε τον Κώστα το 2003 στα γυρίσματα της σειράς «Σαν τον σκύλο με τη γάτα» του ΑΝΤ1 και η έλξη – όπως θυμούνται οι συνάδελφοί τους– εξαρχής ήταν αμοιβαία και έντονη.

Και μετά έγιναν όλα όπως στις fairytale τηλεοπτικές σειρές: έρωτας, καβγαδάκια, μικροί χωρισμοί, έρωτας πάλι και γάμος στο 21ο επεισόδιο. Στην πραγματική ζωή, ο Κώστας και η Μαρίνα έμειναν σχεδόν αμέσως μαζί σε ένα διαμέρισμα στον Λυκαβηττό και έφτασαν στην εκκλησία πέντε χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους. Ο γκράντε γάμος τους, με κουμπάρους την Ελένη Κούρκουλα και τον Λευτέρη Λαμπράκη και καλεσμένη «σύσσωμη την ελληνική σόουμπιζ –κατά το αγαπημένο κλισέ–, έγινε στις 7 Ιουλίου του 2008 στην Πολιτεία, στην Παναγία την Ελευθερώτρια. Στην ίδια εκκλησία όπου κάμποσα καλοκαίρια πριν η Δήμητρα Λιάνη είχε σταθεί νύφη στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου. Η –άβολη– χωροταξική σύμπτωση δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Τύπο.

Τότε ο Κώστας έλεγε: «Θέλω να κάνω πολλά παιδιά μαζί της». Τρία χρόνια αργότερα –και ενώ πια έμεναν χωριστά και οι gossip στήλες έκαναν λόγο για διαζύγιο– θα δήλωνε: «Ο χωρισμός μας είναι οριστικός. Όχι όμως ο αποχωρισμός. Τους ανθρώπους που αγαπάς δεν τους αποχωρίζεσαι, ακόμη κι όταν χωρίζεις… Σε έναν χωρισμό φταίνε και οι δύο πλευρές. Και οι δύο κάναμε λάθη. {…} Η καθημερινή φθορά από μόνη της είναι μια πολύ σοβαρή αιτία διαζυγίου – εκατομμύρια ζευγάρια χωρίζουν απ’ αυτό. Δεν συνέβη κάτι άλλο, παράξενο ή μυστικό».

Όσο για τη Μαρίνα, θα τόνιζε στις συνεντεύξεις της με –κάπως υπερβολική– θέρμη: «Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο».

Χριστίνα Πολίτη

Τον Σεπτέμβριο του 2016 στην πρεμιέρα της εκπομπής της Επιτέλους Σαββατοκύριακο στο Epsilon, η Ναταλία Γερμανού καλεί τον καλό της φίλο Κώστα Σπυρόπουλο. Δίπλα του κάθεται η τότε συνεργάτις της εκπομπής, δημοσιογράφος του κοσμικού ρεπορτάζ Χριστίνα Πολίτη. Μετά την προβολή του απαραίτητου αφιερωματικού βίντεο στον καλεσμένο, η Χριστίνα γυρίζει στον Κώστα και μεταξύ τους διεξάγεται ο εξής προφητικός διάλογος:

Χριστίνα: «Το βίντεο σε περιέγραψε ως μοναχικό λύκο. Και είπε επίσης πως σου αρέσουν οι γυναίκες που σου ιντριγκάρουν το μυαλό. Συνήθως εσείς οι μοναχικοί λύκοι ψάχνετε γυναίκες να σας ιντριγκάρουν το μυαλό, αλλά αν σας παραταράξουν το μυαλό και τις συνήθειες απομακρύνεστε».

Κώστας: «Έτσι ξέρεις εσύ;».

Χριστίνα: «Ναι, έτσι ξέρω».

Κώστας: «Έτσι σ’ τα είπανε; Ε, έλα να σ’ τα πω καλύτερα!».

Έναν μήνα αργότερα, στην ίδια εκπομπή προβάλλεται ένα άλλο βίντεο, που δείχνει τον Κώστα και τη Χριστίνα να διασκεδάζουν μαζί στο κέντρο όπου εμφανίζονται ο Σάκης Ρουβάς και η Πάολα, ενώ εκείνη ανεβάζει την πρώτη τους κοινή φωτογραφία στο Instagram.

Τον επόμενο Μάρτιο εκείνος έχει ήδη μετακομίσει στο σπίτι της στην Πλάκα και η σχέση τους είναι το talk of the town. «Ερωτεύτηκαν με το που κάθισαν στον καναπέ» θα παραδεχτεί η Ναταλία σε ανύποπτο χρόνο.

Είναι μια σχέση που γράφεται ανάμεσα σε πρεμιέρες, σε κοκτέιλ πάρτι και ακριβά ρεστοράν, σε ταξίδια, σε περιοδείες, στα εξοχικά της Χριστίνας στο Πήλιο και τη Μύκονο και στα πρώτα τραπέζια του Hotel Ερμού με την Άννα Βίσση, όπου εκείνη του αφιερώνει όλα τα ερωτικά τραγούδια.

«Με τον Κώστα είναι σαν να ήμασταν από παιδιά μαζί, έχουμε πολλά κοινά. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε φτιάξει και όταν ήμασταν 20 χρόνων. Μιλάμε ώρες ατελείωτες, είμαστε και οι δύο πολυλογάδες. Τσακωνόμαστε μόνο για το ποιος θα μιλήσει παραπάνω…» αποκαλύπτει η Χριστίνα σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις.

Το 2018, σε ένα ταξίδι της στο Ανόι με το Celebrity Travel, θα εξομολογηθεί στον Νίκο Κοκλώνη: «Νομίζω ότι είμαστε δύο παιδιά που δεν μεγάλωσαν ποτέ. Είμαστε σαν έφηβοι με μια ίδια νοοτροπία. Εκείνος είναι λίγο πιο άγριος και ανεξάρτητος από εμένα. Και εγώ έχω τα δικά μου. Αλλά νομίζω ότι κολλήσαμε και στο ότι είμαστε στην ίδια γενιά και στο ότι ψάχνουμε την ίδια καθημερινότητα».

Mε τη σειρά του κι εκείνος, τον Μάρτιο του 2020, σε μια άλλη συνέντευξη θα δηλώσει: «Αν μου έκανε πρόταση γάμου η Χριστίνα, θα της απαντούσα “ναι”. Είναι απαραίτητη στη ζωή μου η Χριστίνα».

«Ο Κώστας μου, ο πιο γλυκός σύντροφος, ο πιο υποστηρικτικός άνθρωπος, ο απόλυτος μπαμπάς της ευρύτερης οικογένειάς μας» υπερθεματίζει εκείνη σε μία από τις τελευταίες της αναρτήσεις στο Instagram, λίγο πριν η ζωή προσγειώσει «δύο μεγάλα παιδιά» στον τραχύ και μερικές φορές σκοτεινό κόσμο των ενηλίκων…