Μιχάλης Ρακιντζής: Οι επικριτές στην Eurovision, η Ελένη Μενεγάκη και η θρυλική συνεργασία με τον Ian Gillan
Ελλάδα

Μιχάλης Ρακιντζής: Οι επικριτές στην Eurovision, η Ελένη Μενεγάκη και η θρυλική συνεργασία με τον Ian Gillan

Μιχάλης Ρακιντζής: Οι επικριτές στην Eurovision, η Ελένη Μενεγάκη και η θρυλική συνεργασία με τον Ian Gillan

Θα λάμβανε μέρος ξανά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής;

Τον Μιχάλη Ρακιντζή υποδέχτηκαν στην αποψινή τους εκπομπή ο Τάκης Γιαννούτσος και Θοδωρής Βαμβακάρης.

Σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης ο ασυμβίβαστος καλλιτέχνης της ελληνικής σκηνής μίλησε για τα πάντα.

Σχολιάζοντας το αν η περίοδος της καραντίνας επηρέασε την ψυχολογία του, ο Μιχάλης Ρακιντζής απάντησε ότι λόγω του ήσυχου τρόπου ζωής του δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία αφού είναι συνηθισμένος να απομονώνεται στο σπίτι του.

https://streamable.com/vrwsk3

Η εμφάνισή του το 2002 στη Eurovision στην Εσθονία άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις στο κοινό ενώ η 17η θέση που κατέκτησε έφερε αντιμέτωπο τον ίδιο και το συγκρότημά του με λάβρους επικριτές.

Ερωτηθείς για το αν θα λάμβανε και πάλι μέρος είπε:

“Δεν ήξερα σε τι περιβάλλον πήγαινα. Είχα δει Eurovision. Άλλο να το βλέπεις και άλλο να πας. Δεν μετανιώνω ποτέ για τίποτα που κάνω. Απλά, είναι λίγο περίεργο. Αν μου έλεγες να ξαναπάω μετά από αυτό θα έλεγα ‘ναι παιδιά, δεν είναι για εμένα’. Ήταν πολύ φρου – φρου. Ήμασταν σαν ξένα σώματα εγώ και το γκρουπ μου εκεί μέσα”.

“Το τραγούδι μας πολεμήθηκε πάρα πολύ από την πρώτη μέρα που ‘έσκασε μύτη’. Είχε διαμορφωθεί ένα κλιματάκι τελείως εχθρικό για εμάς. Κι αυτοί ήταν για εμάς εχθρικοί”, πρόσθεσε γελώντας.

https://streamable.com/50lce6

Στη μουσική, του αρέσει να πειραματίζεται κάτι που κάνει μέχρι σήμερα ενώ πάντα σε συναυλίες του όταν τραγουδά παλιές επιτυχίες του φροντίζει να τους προσδίδει φρέσκο «αέρα» μέσα από καινούριους ήχους. Με αυτόν τον τρόπο ακολουθεί την εποχή του και δεν μένει ποτέ πίσω.

Απόλαυσε μεγάλη επιτυχία στα 90’s και δεν του έλειψαν ποτέ οι ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού. Άπειρα και τα γράμματα θαυμαστριών που δέχτηκε και που κρατά μέχρι σήμερα σε ένα δωμάτιο στο πατρικό του στην Κρήτη.

https://streamable.com/z8rpxc

Λίγοι ίσως θυμούνται ότι συνεργάστηκε και με την Ελένη Μενεγάκη στα πρώτα βήματα της καριέρας της. Όταν η Ελένη, ήταν ακόμα ένα νεαρό κορίτσι που ασχολούνταν με το μόντελινγκ και συμμετείχε στο βίντεο κλιπ “Προκαλείς” του γνωστού τραγουδιστή.

Για το αν ο ίδιος είχε προβλέψει τη μετέπειτα πορεία της είπε:

“Ήταν η πρώτη της δουλειά. Όχι, δεν σκέφτεσαι ότι μία κοπέλα που έρχεται να παίξει σε ένα βίντεο κλιπ θα γίνει η παρουσιάστρια των επομένων ετών. Θα μπορούσε να επιλέξει να γίνει μοντέλο”.

https://streamable.com/m9930w

Σήμερα, ειδικά οι νέοι έχουν ταυτίσει το όνομά του με τη Eurovision, όμως, ως μουσικός είχε αγγίξει την επιτυχία πολύ πιο νωρίς.

Στο ενεργητικό του μετρά συνεργασίες τόσο με κορυφαίους Έλληνες μουσικούς όσο και με μεγαθήρια διεθνούς φήμης, όπως τον Ian Gillan (Deep Purple) και την Bonnie Tyler.

Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον frontman της θρυλικής ροκ μπάντας δήλωσε:

“Άκουσε το κομμάτι που ήταν να συνεργαστούμε και ήρθε να το πούμε. Και είπαμε τρία τελικά.Ήταν να πούμε ένα, το Get Away, και αν είχαμε χρόνο θα κάναμε ολόκληρο . Όταν έρχεται πάω και τον χαιρετώ στα backstage. Αυτό που μου έκανε εντύπωση σε αυτόν τον ανθρωπο ήταν ότι δεν είχε καθόλου τη στόφα του σταρ. Παρά το ότι ξέρεις όλη του την ιστορία, ότι είναι οι άνθρωποι που έχουν τιγκάρει  όλα τα γήπεδα του πλανήτη, συναντάς έναν άνθρωπο που κάθεσαι και συζητάς το οτιδήποτε, έχει απίστευτο χιοόμορ και νομίζεις ότι τον ξέρεις χρόνια. Δεν σου έρχεται πλασαρισμένος σαν ‘γεια σου, είμαι ο τάδε’. Νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θυμούνται ποιοι όταν είναι πάνω στο stage. Ότι σαν επαγγελματίες πρέπει να είναι αυτοί και να δικαιώνουν τη φήμη τους. Με το που κατέβει το πρώτο σκαλί, αυτό τελείωσε.  Δεν τον ακολουθεί μετά”.

https://streamable.com/e3nv3r