Χρήστος Νικολόπουλος: Τα γράμματα του Στέλιου Καζαντζίδη, η κόντρα με τον Γιώργο Κατσαρό και το παράπονο για τον Γιώργο Νταλάρα
Ελλάδα

Χρήστος Νικολόπουλος: Τα γράμματα του Στέλιου Καζαντζίδη, η κόντρα με τον Γιώργο Κατσαρό και το παράπονο για τον Γιώργο Νταλάρα

Χρήστος Νικολόπουλος: Τα γράμματα του Στέλιου Καζαντζίδη, η κόντρα με τον Γιώργο Κατσαρό και το παράπονο για τον Γιώργο Νταλάρα

Ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος»

Ένα όνομα, μια ολόκληρη ιστορία στο λαϊκό πεντάγραμμο.

Με πάνω από 2.000 τραγούδια ο Χρήστος Νικολόπουλος μας έχει συντροφεύσει σε κάθε στιγμή της ζωή μας, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών και επηρέασε με τη μουσική του και τις νέες γενιές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο μοιράστηκε ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του με το τηλεοπτικό κοινό.

«Από τότε που γεννήθηκα ένιωθα μουσικός. Στο σπίτι ακούγαμε ραδιόφωνο και juke box. Ένας ξάδερφος μου αγόρασε ακορντεόν, έμαθα να παίζω στο ακορντεόν κομμάτια, μετά ο αδερφός μου πήρε μπουζούκι και βλέπω ένα όργανο στο σπίτι κι όταν έλειπε το έπαιρνα κι άρχισα να παίζω» είπε.

Από τις πιο ξεχωριστές ήταν η συνεργασία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη.

«Μου είπαν ζητάει ο Καζαντζίδης μπουζούκι. Πέρασα από ακρόαση με άκουσε ο ίδιος και ο Γιάννης ο Παπαϊωάννου».

«Δουλέψαμε ενάμιση χρόνο μαζί. Προσπαθώ να μου μένουν οι καλές μνήμες.Ο Καζαντζίδης είχε πολύ καλούς καλούς ανθρώπους μερικές φορές παρέα του αλλά τς περισσότερες φορές είχε κόλακες και του έβαζαν φωτιά και έγιναν όλα αυτά.

Η πιο έντονη ανάμνησή μου μαζί του είναι που ηχογράφησε τα πρώτα μου τραγούδια».

Σε ερώτηση για τις φήμες περί μίας παλιάς του κόντρας με τον Γιώργο Κατσαρό ανέφερε:

«Ναι ισχύει. Τότε νομίζανε κάποιοι μαέστροι ότι εμείς που παίζουμε λαϊκά δεν μπορούμε να γράψουμε πιο προχωρημένα τραγούδια και είπα “κάτσε τώρα και θα δεις” και έγραψα το “Νύχτα στάσου”.

Υπήρχε μία απαξίωση των λαϊκών συνθετών από ορισμένους μία υπεροψία. Για να καταλάβετε το καφενείο των λαϊκών μουσικών ήταν στη Σατωβριάνδου ενώ των Ευρωπαιων ήταν στην Κλαυθμώνος σε έναν αριστοκρατικό χώρο.

Από τους ανθρώπους του χώρου που συνδέθηκε με στενή φιλία είναι ο Γιώργος Νταλάρας. Ωστόσο, εξομολογήθηκε και ένα μικρό παράπονο που έχει από εκείνον.

«Ήταν και είναι πολύ αγαπημένος μου φίλος αν και θα το πω δημόσια με παίρνει πολύ σπάνια τηλέφωνο. Τον αγαπάω όπως τον αγαπούσα γιατί μου δίδαξε πολλά πράγματα» αποκάλυψε.

Επιστρέφοντας στο κεφάλαιο «Στέλιος Καζαντζίδης» έφερε στο μυαλό του τα γράμματα που του έχει γράψει.

«Όταν ήταν στην Αμερική μου έγραφε γράμματα. Έχω 13 γράμματα μου έγραφε πολύ συγκλονιστικά πράγματα και επειδή τον αγαπούσα πολύ ειλικρινά έκλαιγα Ήταν σχέση μπαμπά γιου. Μετάνιωσα που δεν πήγα να τον δω. Μου τηλεφώνησε να μου μιλήσει αλλά δεν μπορούσε ήταν σε πολύ κακή κατάσταση».

Μεγάλη η αδυναμία που έχει στην οικογένειά του.

«Το μεγάλωμα των παιδιών μου το έχασα. Αναπληρώνω στα εγγόνια μου, έχω τέσσερα εγγόνια. Είμαι ένας ευτυχισμένος παππούς. Παίζουμε μαζί συνέχεια».

«Με τη σύζυγό μου είμαστε πάνω από 50 χρόνια μαζί. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην καριέρα μου, μεγάλωσε τα παιδιά μας. Είναι ο ήρωάς μου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη νέα εκπομπή που θα παρουσιάσει στην ΕΡΤ και στα talent show που δεν βοηθούν ιδιαίτερα τις νέες φουρνιές τραγουδιστών.