Bruce Springsteen: «Το κίνημα Black Lives Matter είναι μία τεράστια ελπίδα»
Κόσμος

Bruce Springsteen: «Το κίνημα Black Lives Matter είναι μία τεράστια ελπίδα»

Bruce Springsteen: «Το κίνημα Black Lives Matter είναι μία τεράστια ελπίδα»

Ο θρύλος του rock n ΄roll καταδικάζει τον ρατσισμό

Ο θρύλος του rock n΄roll, Bruce Springsteen, μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone πήρε σαφή θέση ενάντια στον ρατσισμό τονίζοντας πόσο «τεράστια ελπίδα» είναι το κίνημα Black Lives Matter.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο υπό την αιγίδα του κινήματος από τον περασμένο Μάιο, όταν ο George Floyd σκοτώθηκε, ενώ ήταν υπό κράτηση αστυνομικών στη Μινεάπολη.

Ο Bruce Springsteen συζήτησε πρόσφατα πολιτικά γεγονότα στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Black Lives Matter σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone. «Η λευκή υπεροχή και το λευκό προνόμιο έχουν προχωρήσει πολύ βαθύτερα από ό, τι νόμιζα» είπε.

«Νομίζω ότι είχα την αίσθηση τα προηγούμενα τρία ή τέσσερα χρόνια ότι ο ρατσισμός και η λευκή υπεροχή και το λευκό προνόμιο ήταν φλέβες στα άκρα μας, παρά μια αορτή που διαπερνά την καρδιά του έθνους, το οποίο αισθάνομαι τώρα» είπε.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής – τραγουδοποιός είπε ότι το κίνημα Black Lives Matter «είναι μια κίνηση τεράστιας ελπίδας και είναι μια εξαιρετικά πολύμορφη ομάδα νέων που βρίσκονται στο δρόμο». «Και είναι ένα κίνημα που η ιστορία απαιτεί τώρα» σημείωσε

Ο Bruce Springsteen σχολίασε επίσης τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και γιατί το «Letter To You» -το νέο του άλμπουμ με την E Street Band- δεν θα περιέχει τραγούδια για τη διοίκηση του Donald Trump. «Αυτό θα ήταν το πιο βαρετό άλμπουμ στον κόσμο», είπε σημειώνοντας ότι ο Joe Biden δεν ήταν η πρώτη του επιλογή για υποψήφιος των Δημοκρατικών, αλλά παρ’ όλα αυτά τον υποστηρίζει.