“Κρανιοθραύστης”: Το νέο επικίνδυνο παιχνίδι που έγινε viral
Κόσμος

“Κρανιοθραύστης”: Το νέο επικίνδυνο παιχνίδι που έγινε viral

“Κρανιοθραύστης”: Το νέο επικίνδυνο παιχνίδι που έγινε viral

Δεκάδες παιδιά έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ένα νέο εφηβικό παιχνίδι που κατέκλυσε τα social media, ξεκινώντας από την πλατφόρμα TikTok.

Ο «Κρανιοθραύστης» έγινε αμέσως viral και πολλά παιδιά δοκιμάζουν την πρόκληση στα σχολεία και στις παρέες τους, ενώ όπως φαίνεται η επικίνδυνη μόδα έχει φτάσει ήδη στην Ελλάδα.

Η διαδικασία έχει ως εξής:
Ένα παιδί στέκεται όρθιο, πηδάει όσο πιο ψηλά μπορεί και πριν προσγειωθεί στο έδαφος, δύο άλλα παιδιά του βάζουν τρικλοποδιά, για να πέσει κάτω με την πλάτη. Παιδίατρος σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Οχάιο προειδοποίησε για τις επιπτώσεις του παιχνιδιού, προειδοποιώντας ότι οι συμμετέχοντες κινδυνεύουν από κάταγμα κρανίου, κατάγματα αυχένα, αιμορραγία εγκεφάλου, παράλυση, αιματώματα, μώλωπες, διάσειση, εγκεφαλικές επιπλοκές, ακόμη και θάνατο.

Μία μητέρα ενός παιδιού που τραυματίστηκε εξαιτίας του challenge ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook σοκαριστικές φωτογραφίες από τον τραυματισμένο γιο της στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται.
Όπως έγραψε, συμμετείχε εν αγνοία του στο παιχνίδι, καθώς οι φίλοι του δεν του εξήγησαν τους “κανόνες” και κατέληξε να τραυματιστεί σοβαρά.

“Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά πριν το ανεβάσω αυτό, αλλά νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω για αυτήν την αποτρόπαιη φάρσα που έχει γίνει viral. Την Τετάρτη δυο φίλοι” του γιου μου του ζήτησαν να συμμετέχει μαζί τους σε ένα “διαγωνισμό” πηδήματος και όταν εκείνος πήδηξε, εκείνοι του έβαλαν τρικλοποδιά, όσο πιο δυνατά γινόταν και έπεσε κάτω, χάνοντας τις αισθήσεις του. Τώρα είναι στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, ράμματα και πολλά κοψίματα μες στο στόμα…

*Σημείωση: Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ό,τι έγινε, έγινε εν αγνοία του».
Οι εκπρόσωποι της πλατφόρμας TikTok αποδοκίμασαν τα περιστατικά και τόνισα ότι στην πλατφόρμα τους δεν επιτρέπονται βίντεο που προτρέπουν τους χρήστες τους σε επικίνδυνες πράξεις και ό,τι ανεβαίνει, αφαιρείται άμεσα”.

Πηγή: Daily Mail