Michelle Obama: «Ο Τραμπ είναι ο λάθος Πρόεδρος για τη χώρα μας»
Κόσμος

Michelle Obama: «Ο Τραμπ είναι ο λάθος Πρόεδρος για τη χώρα μας»

Michelle Obama: «Ο Τραμπ είναι ο λάθος Πρόεδρος για τη χώρα μας»

Τα είπε «χύμα» στο διαδικτυακό συνέδριο των Δημοκρατικών με παρουσιάστρια την Eva Longoria

Σε τόνους πατριωτικούς, με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και με παρεμβάσεις αποκλειστικά μέσω διαδικτύου λόγω κορονοϊού ξεκίνησε το συνέδριο των Δημοκρατικών, παρουσιάστρια του οποίου ήταν η ηθοποιός Eva Longoria.

https://www.instagram.com/p/CEAuOMbpwe2/

H ομιλία που ξεχώρισε ήταν σίγουρα της Michelle Obama.

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ τόνισε ότι η χώρα της πρέπει να ενστερνιστεί την ενσυναίσθηση, την συναισθηματική ταύτιση, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Όποτε στρέφουμε το βλέμμα μας σε αυτόν τον Λευκό Οίκο περιμένοντας να αναλάβει ηγετικό ρόλο, να μας καταπραΰνει, να μας δώσει μια αίσθηση σταθερότητας, αυτό που παίρνουμε αντ’ αυτών είναι χάος, διχασμό, πλήρη και απόλυτη έλλειψη συναισθηματικής ταύτισης», επισήμανε στο μήνυμά της.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο λάθος πρόεδρος για τη χώρα μας (…) Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί απλά να είναι αυτός που χρειαζόμαστε να είναι», τόνισε η πρώην πρώτη κυρία, αφού στηλίτευσε τους χειρισμούς του μεγιστάνα ως προς το ζήτημα των φυλετικών σχέσεων στις ΗΠΑ, καθώς και ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν νομίζετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, μπορούν  και θα γίνουν, αν δεν επιλέξουμε την αλλαγή σε αυτές τις εκλογές», προειδοποίησε η Obama.

«Αν θέλουμε να έχουμε την ελπίδα πως θα τελειώσει αυτό το χάος, πρέπει να ψηφίσουμε τον Τζο Μπάιντεν σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό», πρόσθεσε στην παθιασμένη ομιλία της με την οποία έκλεισε το πρώτο βράδυ του άνευ προηγούμενου αυτού συνεδρίου.

Με ειρωνεία απάντησε ο Τραμπ

Υπέρ της υποψηφιότητας Μπάιντεν τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους ακόμη και στελέχη των Ρεπουμπλικανών, που διαφωνούν με την πολιτική Τραμπ.

Μιλώντας λίγο αργότερα σε οπαδούς του, στο αεροδρόμιο της Μινεσότα, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεχείλιζε από ειρωνεία αποκαλώντας τον Μπάιντεν “κοιμήση” ενώ όπως είπε και οι δικές του ομιλίες θα ήταν τέλειες αν τις μαγνητοσκοπούσε όπως στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα 8 έως 10 μονάδων στις δημοσκοπήσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι Δημοκρατικοί εκφράζουν φόβους για τις ήδη διαφαινόμενες μεθοδεύσεις Τραμπ με την επιστολική ψήφο.