Netflix: Επανεξετάζει τις επενδύσεις του στην πολιτεία της Georgia
Κόσμος

Netflix: Επανεξετάζει τις επενδύσεις του στην πολιτεία της Georgia

Netflix: Επανεξετάζει τις επενδύσεις του στην πολιτεία της Georgia

Το Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να επανεξετάσει τις επενδύσεις του σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην πολιτεία της Georgia, σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ ένας νέος νόμος που περιορίζει αυστηρά τις αμβλώσεις.

Η πλατφόρμα ανέφερε ότι προς το παρόν θα συνεχίσει τις παραγωγές της εκεί. Τόνισε ωστόσο πως θα συνεργαστεί με οργανώσεις που πολεμούν τη νομοθεσία της Πολιτείας αυτής στα αμερικανικά δικαστήρια.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ, που τοποθετείται δημοσίως στις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των γυρισμάτων στην Georgia, κέντρο παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Σε ανακοίνωσή του o ελληνικής καταγωγής, γενικός διευθυντής περιεχόμενου του Netflix, Ted Sarantos, δήλωσε:

«Έχουμε πολλές γυναίκες που εργάζονται σε παραγωγές στην Georgia, τα δικαιώματα των οποίων, μαζί με εκατομμύρια άλλων, θα περιοριστούν αυστηρά από αυτόν τον νόμο. Για αυτό το λόγο θα συνεργαστούμε με την ACLU (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών) και με άλλους, για να τον πολεμήσουμε δικαστικά. Δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ, θα συνεχίσουμε τα γυρίσματά μας εκεί, ενώ παράλληλα θα στηρίζουμε συνεργάτες και καλλιτέχνες που επιλέγουν να μην το πράξουν. Αν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα επανεξετάσουμε ολόκληρη την επένδυσή μας στην Georgia”.

Τι λέει ο περιβόητος νόμος;

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Georgia υπέγραψε νόμο στις 7 Μαΐου ο οποίος απαγορεύει στους γιατρούς να προχωρούν σε άμβλωση, από τη στιγμή που θα ακουστούν οι καρδιακοί παλμοί του εμβρύου.

Αυτό συνήθως συμβαίνει γύρω στην έκτη εβδομάδα της κύησης, όταν οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν καν αντιληφθεί ότι είναι έγκυες.

Ο νόμος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

Η Georgia είναι μία από τις οκτώ Πολιτείες που ενέκριναν τη νομοθεσία κατά των αμβλώσεων φέτος.

Αρκετοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ των γυρισμάτων στην Πολιτεία, ενώ πολλοί έχουν δηλώσει ότι θα προσφέρουν χρήματα σε τοπικές οργανώσεις που αγωνίζονται ενάντια στη νομοθεσία περί αμβλώσεων. Τα περισσότερα στούντιο και εταιρείες παραγωγής του Hollywood, δεν έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους ακόμα.