Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, νηστίσιμο και απίστευτα μυρωδάτο για αυτές τις μέρες, δεν χρειάζεται να πας μακριά…
Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι η απόλυτη πασχαλινή λιχουδιά – χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα που θες!
Η νηστεία αλλιώς: Είναι τελικά το detox η νέα μόδα του Πάσχα;
Η ζύμη πλάθεται πανεύκολα, τα υλικά υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου, και το καλύτερο; Όσο ψήνονται, μοσχοβολάει όλο το σπίτι πορτοκάλι.
Ιδανικά για τον καφέ, το τσάι ή και σκέτα, είναι τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα.
Βάλε ποδιά, φόρτωσε τα ταψιά και πειραματίσου με σχήματα!
Υλικά
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 ml σπορέλαιο
- 200 ml χυμό πορτοκάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαβάστε επίσης: Τι φοράμε στην Ανάσταση; Οδηγός επιβίωσης για παπούτσια που… δεν σε προδίδουν στο “Χριστός Ανέστη”