Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, νηστίσιμο και απίστευτα μυρωδάτο για αυτές τις μέρες, δεν χρειάζεται να πας μακριά…

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι η απόλυτη πασχαλινή λιχουδιά – χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα που θες!

Η νηστεία αλλιώς: Είναι τελικά το detox η νέα μόδα του Πάσχα;

Η ζύμη πλάθεται πανεύκολα, τα υλικά υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου, και το καλύτερο; Όσο ψήνονται, μοσχοβολάει όλο το σπίτι πορτοκάλι.

Ιδανικά για τον καφέ, το τσάι ή και σκέτα, είναι τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα.

Βάλε ποδιά, φόρτωσε τα ταψιά και πειραματίσου με σχήματα!

Υλικά

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 ml σπορέλαιο
  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
@xrysessyntages_gr

Νηστίσιμα και Αφράτα Κουλουράκια πορτοκαλιού, νηστίσιμα και να μοσχομυρίζει όλο το σπίτι! ΥΛΙΚΑ 200 γρ ζάχαρη 200 ml σπορέλαιο 200 ml χυμό πορτοκάλι 1 φακελάκι μπέικιν 2 βανίλιες Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεκινάμε τη διαδικασία της συνταγής μας παίρνοντας ένα μπολ και προσθέτουμε το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει το μείγμα μας να σχηματίζει ζύμη. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το μπολ και ζυμώνουμε ελαφρώς, μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας. Είναι σημαντικό να μην παραζυμώσουμε τη ζύμη, ώστε τα κουλουράκια μας να παραμείνουν αφράτα και νόστιμα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα επιθυμούμε, είτε σε στρογγυλά είτε σε μακρόστενα, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί της κουζίνας μας, πάνω σε λαδόκολλα για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά, καθώς θέλουμε να είναι αφράτα και να αποκτήσουν μια ελαφριά χρυσή κρούστα. Τα κουλουράκια πορτοκαλιού μας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! syntages greek chef yummy delicious recipes instafood foodstagram instacooking foodie homemade xrysessyntages xrysesyntages food recipes tastyfood tasty syntages greek chef Μαγειρική Φαγητό Γαστρονομία greekfood ζαχαροπλαστική

♬ Come Check This (Quickie Edit) – FETISH

Διαβάστε επίσης: Τι φοράμε στην Ανάσταση; Οδηγός επιβίωσης για παπούτσια που… δεν σε προδίδουν στο “Χριστός Ανέστη”