Μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok, ο Γιάννος Βαλιάνος παρουσίασε μια υπέροχη συνταγή για εκμέκ με τσουρέκι – ένα γλυκό που ταιριάζει απόλυτα στο πασχαλινό τραπέζι.

Το εκμέκ με βάση αφράτο τσουρέκι, αρωματικό σιρόπι και πλούσια κρέμα είναι ένα από τα γλυκά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Σε πολλές οικογένειες, έχει γίνει πλέον πασχαλινή παράδοση, με όλους να περιμένουν με λαχτάρα να το απολαύσουν μετά το γιορτινό φαγητό.

Δωροθέα Μερκούρη: «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας, τόση θλίψη, τόσος θάνατος καταγεγραμμένος στα κινητά μας»

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση, εύκολο στην παρασκευή και γεμάτο γεύση, το εκμέκ με τσουρέκι είναι η ιδανική επιλογή για να κλείσει γλυκά κάθε πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά

  • 10-12 φέτες τσουρέκι
  • 1500 ml Γάλα φρέσκο
  • 1/2 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 120 γρ κορν φλαουρ
  • 2 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2-3 μικρά δάκρυα μαστίχας με 1 κ.γλ ζάχαρη
  • 500 γρ κρεμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρυα)
  • Λίγο φυστίκι Αιγίνης για διακόσμηση

Για το σιρόπι

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ νερό
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • Φλούδα και σταγόνες απο 1 λεμόνι
@jannosv

Το εκμέκ με τσουρέκι είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Καθε Κυριακή του Πάσχα όλη η οικογένεια το περιμένει πως και πως και πάντα αφήνει τα καλύτερα σχόλια 😍 Θα χρειαστείς 10-12 φέτες τσουρέκι 1500 ml Γάλα φρέσκο 1/2 κ.γλ υγρή βανίλια 120 γρ κορν φλαουρ 2 αυγά 200 γρ ζάχαρη 2-3 μικρά δάκρυα μαστίχας με 1 κ.γλ ζάχαρη 500 γρ κρεμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρυα) Λίγο φυστίκι Αιγίνης για διακόσμηση Για το σιρόπι 200 γρ ζάχαρη 150 γρ νερό 1/2 ξύλο κανέλας Φλούδα και σταγόνες απο 1 λεμόνι ✍🏻Βαζουμε σε ένα ταψί 32*25 εκ. περίπου το τσουρέκι φρυγανίζουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μεσαία σχάρα για 6 λεπτά από κάθε πλευρά. ✍🏻Για το σιρόπι Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρει βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιροπιάζουμε όλες τις φέτες! ✍🏻Για την κρέμα Στο μουλτι διαλύουμε τα δάκρυα μαστίχας με την ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη Ανάβουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τα αυγά.Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Με το που ζεσταθεί λίγο το γάλα ρίχνουμε με μια κουτάλα το 1/4 από το ζεστό γάλα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξισσοροπηθεί η θερμοκρασία του αυγού με της κατσαρόλας. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα αυγού στην κατσαρόλα μαζί με την μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να κάνει φουσκάλες.Βραζουμε 1-2 λεπτά. ✍🏻Περιχύνουμε πάνω από το τσουρέκι και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια ώστε να μη κάνει πέτσα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει καλά και να είναι δροσερό. Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Βγάζουμε την μεμβράνη απο το γλυκό και καλύπτουμε με την σαντιγί. Διακοσμούμε με φυστίκι αιγίνης. #valianos #ekmek #τσουρεκι #fresh #πασχα

♬ πρωτότυπος ήχος – Γιάννος Βαλιάνος

Διαβάστε επίσης: Κρέμα patisserie με φράουλες από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη – Το γλυκό που θα λατρέψουν όλοι στο πασχαλινό τραπέζι!