Με αφορμή τη συμμετοχή της στην «Αντιγόνη» του Ούλριχ Ράσε, η Κόρα Καρβούνη μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και στον Ανδρέα Θεοδώρου. Η καταξιωμένη ηθοποιός, γνωστή και από τη σειρά Grand Hotel, αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την τέχνη, επισημαίνοντας πως για την ίδια δεν λειτουργεί ως μέσο θεραπείας.
Με ειλικρίνεια και ευαισθησία, μίλησε για την απώλεια και το πένθος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να ξεχάσεις το πένθος, αλλά να το βιώσεις».
Κόρα Καρβούνη: «Με την αδελφή μου κάναμε φάρσες, λόγω της ομοιότητας»
Η τέχνη για εσάς στη ζωή σας λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά;
Όχι. Κανείς από τους ηθοποιούς δεν έχει θεραπευτεί από την τέχνη… Είναι πιο πιθανό να ναρκισσευθούμε παρά να θεραπευτούμε. Η τέχνη έχει θεραπευτικές ιδιότητες για το κοινό και όχι για τον ηθοποιό. Είναι κάτι που το λέω χρόνια…
Πολλοί συνάδελφοι σας λένε ότι η τέχνη για παράδειγμα τους βοηθά να ξεφύγουν λίγο από το πένθος τους, όταν πρέπει να παίξουν ενώ βιώνουν μια απώλεια…
Αυτό δεν είναι καθόλου θεραπευτικό. Δεν πρέπει να ξεχάσεις το πένθος, αλλά να το βιώσεις… Το να ξεχαστείς από το πένθος σου παίζοντας είναι αντιθεραπευτικό.
Σας έχει συμβεί να πρέπει να παίξετε ενώ βιώνατε μια απώλεια;
Ναι βεβαίως. Πολλές φορές. Η δουλειά μου όμως είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα, δεν θα θεραπευτώ μέσω αυτής. Ούτε θα την χρησιμοποιήσω για να ξεχαστώ από την καθημερινότητά μου. Το θέατρο είναι ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι… Αν λοιπόν χαθώ στα προσωπικά μου μέσω του θεάτρου το θεωρώ λάθος.
Διαβάστε επίσης: Κόρα Καρβούνη: «Μου άνοιξε το κεφάλι, έτρεχε με τα αίματα στα χέρια και φώναζε “σκότωσα την Κόρα”»