Μαρία Ναυπλιώτου: «Απαράδεκτες απόψεις λένε “ας τα βρούνε”, είναι φρικτό»
TV Gossip

Μαρία Ναυπλιώτου: «Απαράδεκτες απόψεις λένε “ας τα βρούνε”, είναι φρικτό»

Μαρία Ναυπλιώτου: «Απαράδεκτες απόψεις λένε “ας τα βρούνε”, είναι φρικτό»

Πώς αντιμετωπίζει το πέρασμα του χρόνου;

Στη Real life και τη δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη μίλησε η Μαρία Ναυπλιώτου και ιδιαίτερα ήταν όσα είπε για τα αυξημένα φαινόμενα βίας στην κοινωνία.

Πως αντιμετωπίζεις το πέρασμα του χρόνου;

Ο χρόνος που περνά έχει να κάνει με το πως κανείς διαχειρίζεται τον εαυτό του, τι σχέση έχει μαζί του και το πως διαχειρίζεται τα θετικά και τα αρνητικά που φέρνει το πέρασμα του χρόνου. Αν κάποιος το διαχειρίζεται δημιουργώντας μια καλή σχέση με τον εαυτό του, τα πράγματα είναι πάντα υπέρ.

Ως γυναίκα, πως διαχειρίζεσαι το τσουνάμι βίας που υπάρχει στην καθημερινότητα μας;

Πάντα συνέβαιναν κακοποιήσεις εναντίον των γυναικών, απλώς έμεναν πίσω από κλειστές πόρτες. Τώρα η κοινωνία έχει αφυπνιστεί και οι γυναίκες έχουν περισσότερο θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους και να κάνουν κάτι για αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία ακολουθεί πάντα, γιατί έχουμε πάρα πολλές φορές απαράδεκτες απόψεις που λένε «ας τα βρούνε», κάτι που είναι φρικτό. Επίσης, έχουν αποκτήσει ένα νέο νόημα γιατί υπάρχει η απαίτηση από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να αναφέρονται ως γυναικοκτονίες και όχι ως ανθρωποκτονίες. Δίνεται έμφαση στη γυναικοκτονία, γιατί υπάρχει η έμφυλη βία που το διαφοροποιεί. Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η αυστηροποίηση των ποινών έπρεπε να έχουν γίνει από… χθες.

Διαβάστε επίσης

Μαρία Ναυπλιώτου: «Κάποιες επιλογές δεν ήταν σωστές, θα μπορούσα να είχα πράξει διαφορετικά»