Κόσμος

Milla Jovovich: Μιλά πρώτη φορά για την επώδυνη έκτρωση που έκανε

Milla Jovovich: Μιλά πρώτη φορά για την επώδυνη έκτρωση που έκανε

Η Μilla Jovovich, με αφορμή τη νέα, αυστηρή, νομοθεσία που αφορά στις εκτρώσεις, στις πολιτείες της Alabama και της Georgia, προχώρησε σε μια επώδυνη, προσωπική εξομολόγηση, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.

Ξεκίνησε την ανάρτησή της, γράφοντας:  “Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με την πολιτική, παρά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να διαβάσει παρακάτω, σας έχω προειδοποιήσει”.

Η διάσημη ηθοποιός έγραψε: “Το δικαίωμά μας ως γυναίκες, να μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτρώσεις, σε πεπειραμένους γιατρούς, για μια ακόμα φορά διακυβεύεται. Την περασμένη Τρίτη, ο Κυβερνήτης της Georgia, Brian Kemp, υπέγραψε ένα δρακόντειο νόμο, κάνοντας παράνομη τη διακοπή κύησης, μετά την έκτη εβδομάδα. Πριν καν δηλαδή προλάβει να συνειδητοποιήσει μια γυναίκα ότι είναι έγκυος. Αυτό ισχύει και σε περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας”.

Η Jovovich, ευαισθητοποιημένη από το θέμα αυτό, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, μια πολύ προσωπική της εμπειρία.

Πριν από 2 χρόνια, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επείγουσα διακοπή κύησης, ενώ ήταν 41/2 μηνών έγκυος,  κατά τη διάρκεια των  γυρισμάτων μιας ταινίας, κάπου στην ανατολική Ευρώπη. Ανέφερε πόσο μόνη και φοβισμένη αισθανόταν και πόσο ευγνώμων είναι, που η όλη διαδικασία έγινε από έμπειρο γιατρό, σε ένα περιβάλλον με καλές συνθήκες υγιεινής.

“Είχα πόνους τοκετού και μου είπαν ότι πρέπει να παραμείνω ξύπνια σε όλη την επέμβαση. Ήταν μία από τις πιο απαίσιες εμπειρίες που έχω ζήσει. Ακόμα έχω εφιάλτες για αυτό. Ήμουν μόνη και αβοήθητη. Όταν σκέφτομαι ότι μερικές γυναίκες κάνουν έκτρωση σε ακόμα χειρότερες συνθήκες από μένα ανακατεύομαι”.

Περιέγραψε ακόμα, πόσο μεγάλο συναισθηματικό βάρος σηκώνει μια γυναίκα, μετά από μια τέτοια εμπειρία και τι εφιάλτες καλείται να αντιμετωπίσει. Σε όλο αυτό λοιπόν, χρειάζεται υποστήριξη και όχι δρακόντειους νόμους.

Exit mobile version