Ποιος είναι ο «βασιλιάς του κρέατος», Nusret Gökçe (γεννήθηκε το 1983), που έγινε γνωστός με το παρατσούκλι Salt Bae;
Η εκπομπή «Ελένη» παρουσίασε ένα αφιέρωμα για τον γνωστό εστιάτορα που ξεκίνησε από κρεοπώλης.
Στα 14 του, ξεκίνησε ως μαθητευόμενος κρεοπώλης. Δεν σταμάτησε, όμως, ποτέ να ονειρεύεται. Μάλιστα πρόσφατα δημοσίευσε στο προφίλ του φωτογραφίες από την εποχή που ήταν κρεοπώλης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το 2009, σε ηλικία 26 ετών φεύγει για την Αργεντινή όπου συνεχίζει να εργάζεται ως κρεοπώλης.
Στη συνέχεια φεύγει για τις ΗΠΑ, προσπάθησε τέσσερις φορές να εκδώσει βίζα, άλλα δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος. Του αρνήθηκαν τέσσερις φορές.
Απογοητευμένος γύρισε στην Τουρκία και με τη βοήθεια ενός φίλου του ανοίγει το πρώτο εστιατόριο.
Μελαχρινός με γυαλιά ηλίου, κολλητά μπλουζάκια και πολύ μα πολύ ταπεραμέντο, ο Nurset έγινε γνωστός τον Ιανουάριο του 2017, όταν ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο όπου κόβει μία μπριζόλα και ρίχνει σε αυτή αλάτι από ψηλά σπάζοντας τον καρπό του.
Αυτή η τόσο μοναδική κίνηση τον έκανε να γίνει viral μέσα σε μόνο λίγες ώρες. Το συγκεκριμένο βίντεο, πλέον, το έχουν δει πάνω από 14,5 εκατ. άνθρωποι.
Σήμερα έχει εστιατόρια σε διάφορα μέρη στον κόσμο, όπως και στη Μύκονο, όπου περνάει μεγάλο μέρος του καλοκαιριού.