Η καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής παίζει Deep Purple
Viral

Η καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής παίζει Deep Purple

Η καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής παίζει Deep Purple

Η μεγάλη περσινή επιτυχία των Μουσικών της Καμεράτας και του Γιώργου Πέτρου συνεχίζεται και φέτος. Στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα ακουστεί ένα τολμηρό πρόγραμμα με δύο συμφωνικά έργα του Jon Lord, την ψυχή των Deep Purple. Στο ρόλο του Ian Gillan, τραγουδιστή του συγκροτήματος, θα ακούσουμε τον Αιμιλιανό Σταματάκη. Hammond Organ και πιάνο θα παίξει ο Γιώργος Πέτρου, ηλεκτρική κιθάρα η Ειρήνη Κετικίδη, ηλεκτρικό μπάσο ο Κώστας Βήχος και drums ο Γιάννης Σταυρόπουλος.

Concerto for Group and Orchestra

To περίφημο «Κοντσέρτο για ροκ μπάντα και ορχήστρα» άνοιξε το δρόμο στη σύμπραξη του κλασικού ροκ με τον συμφωνικό ήχο, σε μια δημιουργία επικών διαστάσεων. Το κονσέρτο δόθηκε πρώτη φορά στις 24 Σεπτεμβρίου του 1969, από τους Deep Purple και τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου υπό του Malcom Arnold. Οι στίχοι ήταν του Ian Gillan και η μουσική του Jon Lord.

Sarabande

Η εμβληματική «Sarabande» του Jon Lord ακολούθησε το Κοντσέρτο, κλείνοντας το μάτι στη φόρμα της μπαρόκ σουίτας όπως διαμορφώθηκε από τον Μπαχ, μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των πειραματισμών της δεκαετίας του ’70. Συγκεκριμένα, ηχογραφήθηκε το 1975 και παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε ζωντανή παράσταση το 2010.