5 συνήθειες ομορφιάς που αν υιοθετήσετε τώρα, θα έχετε πιο όμορφο 2021
featured

5 συνήθειες ομορφιάς που αν υιοθετήσετε τώρα, θα έχετε πιο όμορφο 2021

5 συνήθειες ομορφιάς που αν υιοθετήσετε τώρα, θα έχετε πιο όμορφο 2021

Ποτέ δεν είναι αργά για φροντίδα

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου οδεύει προς το τέλος του. Αν ακόμα δεν έχετε θέσει ως προτεραιότητα την καλύτερη περιποίηση της επιδερμίδα σας, είναι ευκαιρία να σας παρασύρουμε. Θέστε υψηλά τον πήχη και βελτιώστε την ποιότητα της ζωής σε όλους τους τομείς, ακόμα σε αυτόν του self care. Πρόσωπο, μαλλιά και σώμα στα καλύτερα τους.

Κανόνας no1

Eφαρμόστε ένα έλαιο μαλλιών, πριν το λούσιμο κατά μήκος της τρίχας από τη ρίζα μέχρι την άκρη. Χτενίστε καλά τα μαλλιά σας και αφήστε το προϊόν να δράσει για μία ώρα τουλάχιστον ή για όση ώρα αναφέρεται στις ενδείξεις του.

περιποίηση 2021

Κανόνας no2

Η συνεχής χρήση προστατευτικής μάσκας έχει δημιουργήσει νέε ανάγκες στο κομμάτι της περιποίησης προσώπου. Φροντίζουμε με σχολαστική επιμέλεια τις ατέλειες ή τη ξηρότητα που έχουν προκύψει στο πρόσωπό μας,  ξεχνάμε, όμως, ένα μικρό σημείο με ιδιαίτερες ανάγκες.  Αυτό είναι τα χείλη που αφυδατώνονται πολύ περισσότερο κάτω από την προστατευτική μάσκα. Στα χείλη η επιφανειακή στιβάδα,  είναι πολύ λεπτή, άρα και ευάλωτη στις καθημερινές επιθέσεις. Η φροντίδα της είναι επιτακτική ανάγκη και σε αυτό το σημείο χρειάζεστε θεραπείες ενυδάτωσης και θρέψης, αλλά και προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Κανόνας no3

Ανακαλύψτε τη δύναμη των ελαίων κατά τις βραδινές ώρες. Με έμπνευση παραδοσιακές τελετουργίες ομορφιάς και χαλάρωσης από την αρχαιότητα, τα έλαια περιποίησης είναι ένα από τα trends της σύγχρονης βιομηχανίας της ομορφιάς, χωρίς ημερομηνία λήξης. Στην ουσία πρόκειται για συνθέσεις που περιέχουν εκχυλίσματα φυτικών ελαίων ειδικά επιλεγμένων για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και πολύτιμα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και 6. Αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας και στις ώριμες επιδερμίδες προσφέρουν θρέψη.

περιποίηση 2021

Κανόνας no4

Είναι γνωστό ότι τα κύτταρα της επιδερμίδας αμύνονται στη διάρκεια της μέρας απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς της -ακτίνες UV, ρύποι κλπ.- και τη νύχτα, όταν οι επιθέσεις παύουν να υφίστανται, ενεργοποιούν τους επανορθωτικούς και αναπλαστικούς τους μηχανισμούς για να αποκαταστήσουν τις φθορές και να ανανεωθούν. Έτσι, τα προϊόντα νυχτερινής περιποίησης πρέπει να περιλαμβάνουν δραστικά συστατικά, όπως το γλυκολικό οξύ για ενισχύσουν τους παραπάνω μηχανισμούς. Είτε ως σύγχρονες εντατικές «θεραπείες» σε μορφή ορού είτε αμπούλας, θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να ανακάμψει.

Κανόνας no5

Μη ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Δερματολογικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν δείξει ότι τα σημάδια γήρανσης στο λαιμό προηγούνται αυτών του προσώπου. Η ηλικία των 45, μάλιστα, θεωρείται σταθμός για τα πρώτα έντονα σημάδια. Το συγκεκριμένο σημείο γερνά πιο γρήγορα επειδή το χόριο είναι πιο λεπτό, περιέχει δηλαδή λιγότερο κολλαγόνο. Η πλειοψηφία των μυών του λαιμού δεν συνδέονται με οστό, με αποτέλεσμα τον αυξημένο ρυθμό απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος. Σκεφτείτε, μάλιστα, πόσο καταπονείται το σημείο από τις αλλεπάλληλες φορές που τσεκάρουμε το κινητό μας.  Τέλος, η περιοχή αυτή έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και λιγότερα μελανινοκύτταρα, γεγονός που οδηγεί σε τάση για ξηρότητα και σε μικρότερη αντοχή στις βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία. Για τους παραπάνω λόγους χρειάζεται ενισχυμένη ενυδάτωση-ακόμη και μία sheet mask- και φυσικά αντηλιακή προστασία όταν επιλέγεται tops με ντεκολτέ.