6 λάθη στο λούσιμο των μαλλιών σας που ΔΕΝ πρέπει να ξανακάνετε!
Beauty & Fashion

6 λάθη στο λούσιμο των μαλλιών σας που ΔΕΝ πρέπει να ξανακάνετε!

6 λάθη στο λούσιμο των μαλλιών σας που ΔΕΝ πρέπει να ξανακάνετε!

Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε μπάνιο;

Το να λούζετε και να στεγνώνετε τα μαλλιά είναι μια καθημερινή ή όχι συνήθεια που δεν δίνετε ίσως πολλή σημασία.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνετε στην στην περιποίησή τους χωρίς να το καταλάβετε.

Ίσως η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας να είναι μια απλή διαδικασία πλύσης με σαμπουάν κάθε τόσο. Ή ίσως νομίζετε ότι τα κάνετε όλα σωστά, αλλά τα μαλλιά σας εξακολουθούν να μην φαίνονται καλύτερα.

Τι σας… χωρίζει από τα μαλλιά των ονείρων σας;

Δεν χτενίζετε τα μαλλιά σας πριν λουστείτε

Όλοι γνωρίζουμε την ενοχλητική αίσθηση των βρεγμένων μαλλιών με κόμπους που είναι δύσκολο να ξεμπερδέψουμε. Αλλά αντί να χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, περάστε τα με μια βούρτσα πριν μπείτε στο ντους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους κόμπους και να διατηρήσετε την τρίχα χωρίς μπερδέματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λούζετε τα μαλλιά σας με λάθος τρόπο!

Το να λούζετε τα μαλλιά σας ενώ στέκεστε στο ντους μπορεί να είναι βολικό, αλλά το να τα πλένετε ανάποδα μπορεί πραγματικά να προσφέρει περισσότερα οφέλη. Αν έχετε μακριά μαλλιά, το λούσιμο ανάποδα σας διευκολύνει να εφαρμόσετε προϊόντα καθαρισμού στα κρυμμένα στρώματα των μαλλιών σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάση ακμής, το ξέπλυμα των μαλλιών σας ανάποδα μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα σπασίματα, καθώς εμποδίζει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και το λάδι από τα μαλλιά σας να εισχωρήσουν στο λαιμό και την πλάτη σας και να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Το παρακάνετε με τα ξηρά σαμπουάν

Η χρήση ξηρού σαμπουάν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας όταν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ντους, ώστε να μην δείχνουν πολύ θαμπά. Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, ο ψεκασμός με λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες μπορεί να τους δώσει μια άμεση λάμψη και να τα κάνει να φαίνονται πιο γεμάτα. Αλλά μην το παρακάνετε γιατί η πολύ συχνή χρήση ξηρού σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής σας και να προκαλέσει φαγούρα.

Αφήνετε τη μαλακτική να δράσει πολλή ώρα!

Η εφαρμογή μαλακτικού μαλλιών είναι ένα ουσιαστικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, καθώς προστατεύει την επιφάνεια της τρίχας και κάνει τα μαλλιά  λεία και ευκολότερα στο ξεμπέρδεμα. Αλλά πόση ώρα πρέπει να αφήνετε το μαλακτικό στο κεφάλι σας; Αφήστε το conditioner στα μαλλιά σας για όχι περισσότερο από 3 λεπτά αν θέλετε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του.

Δεν αλλάζετε σαμπουάν

Όταν τελικά βρείτε το σαμπουάν που κάνει θαύματα στα μαλλιά σας, είναι δελεαστικό να το χρησιμοποιείτε όλη την ώρα. Αλλά τα μαλλιά σας στην πραγματικότητα συνηθίζουν τα ίδια προϊόντα με την πάροδο του χρόνου και τελικά, αυτά απλά σταματούν να δρουν ευεργετικά. Καλό είναι να επενδύσετε σε 2 ή 3 διαφορετικά σαμπουάν και conditioner και na αλλάξτε τα ανάλογα με τον καιρό, την ποιότητα του νερού και την αίσθηση των μαλλιών σας.

Πιάνετε τα μαλλιά σας με κοκαλάκι ενώ είναι ακόμα βρεγμένα!

Μόλις βγήκατε από το ντους, τα μαλλιά σας είναι μούσκεμα και το να τα βάλετε σε μια αλογοουρά ή έναν κότσο μοιάζει με έναν βολικό τρόπο για να τα κρατήσετε  μακριά από το πρόσωπό σας. Αλλά αυτή η φαινομενικά αβλαβής συνήθεια μπορεί πραγματικά να βλάψει τις τρίχες και να τις κάνει να σπάσουν. Επειδή τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα, η υπερβολική καταπόνηση μπορεί να τα αποδυναμώσει και να οδηγήσει σε σπάσιμο.