Αντηλιακό: Πώς θα διαλέξεις το σωστό για σένα;
Beauty & Fashion

Αντηλιακό: Πώς θα διαλέξεις το σωστό για σένα;

Αντηλιακό: Πώς θα διαλέξεις το σωστό για σένα;

Είμαι σίγουρη πως έχεις ακούσει πάρα πολλές φορές ότι το αντιηλιακό θα πρέπει να το φοράς χειμώνα – καλοκαίρι, ανεξαρτήτως ηλιοφάνειας ή συννεφιάς (Nαι! οι ακτίνες του ήλιου περνούν και κάτω από τα σύννεφα).

Ξέρεις όμως πώς να διαλέξεις το σωστό που να ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες;

Ας αρχίσουμε απ τα βασικά!

Τι είναι το αντιηλιακό;

Το αντιηλιακό είναι μια ουσία που όταν εφαρμόζεται στο δέρμα έχει την ιδιότητα να απορροφά και να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου.

Τι σημαίνει SPF;

Sun Protection Factor. Εάν υποθέσουμε  λοιπόν ότι σε δέρμα χωρίς προστασία χρειάζονται 20 λεπτά για να προκληθεί κοκκίνισμα, τότε ένα αντιηλιακό με δείκτη SPF30  θα μπορούσε να το αποτρέψει 30 φορές  περισσότερο. Όσο πιο δυνατός είναι ο ήλιος ή όσες πιο πολλές ώρες είναι η έκθεσή μας σε αυτόν τόσο πρέπει να αυξάνεται και ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού μας.

Ποια η διαφορά μεταξύ τις ακτινοβολίας UVA και UVB;

UVA: UVAgeing , η ακτινοβολία που ευθύνεται για την γήρανση του δέρματος, αλλαγή του προσανατολισμόυ του κολλαγόνου και της ελαστίνης, προκαλώντας χαλάρωση της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων. Επίσης προκαλεί δυσανεξία στον ήλιο, ηλιακή αλλεργία δηλαδή καθώς και μελαγχρωματικές διαταραχές όπως οι κηλίδες.

UVB: UVBurn, η ακτινοβολία που μπορεί να ευθύνεται για το μαύρισμα, παράλληλα όμως ευθύνεται και τα ηλιακά εγκαύματα της επιδερμίδας.

Τι πρέπει να κάνει ένα καλό αντιηλιακό;

Φυσικά να σε προστατεύει από τον ήλιο, από τις ακτίνες UVA, UVB, να έχει αντιοξειδωτικές ουσίες για την παραγωγή βιταμινών E, C και να προσφέρει φρεσκάδα και δροσιά στο δέρμα.

Τι αντιηλιακό να χρησιμοποιήσω αναλόγως με τις ανάγκες του προσώπου μου;

Πρόσωπό λιπαρό: Χρειάζεσαι ένα προϊόν με βελούδινη υφή, όχι παχύρρευστο

Πρόσωπο ξηρό: Χρειάζεσαι ένα προϊόν με πιο πλούσια υφή για να μην σου στεγνώνει την επιδερμίδα

Εάν χρειάζεσαι προστασία αλλά και ελαφριά κάλυψη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αντιηλιακό σε μορφή compact πούδρας ενώ εάν ανήκεις στην κατηγορία που δεν αντέχεις καθόλου την αίσθηση του μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε μορφή spray.

EXTRA SOS!

  1. Όλα τα αντηλιακά έχουν διάρκεια ζωής 12 μήνες άρα ΔΕΝ χρησιμοποιούμε περσινά αντηλιακά!
  2. Για σωστή προστασία ανανεώνουμε το προϊόν κάθε δυο ώρες, καθώς εάν βραχούμε ή ιδρώσουμε η δράση του σταματάει και χρειάζεται να βάλουμε ξανά.