H Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: «Οι ανατροπές και οι απαιτήσεις της εποχής μάς κάνουν όλους ήρωες και ηρωίδες»
featured

H Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: «Οι ανατροπές και οι απαιτήσεις της εποχής μάς κάνουν όλους ήρωες και ηρωίδες»

H Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: «Οι ανατροπές και οι απαιτήσεις της εποχής μάς κάνουν όλους ήρωες και ηρωίδες»

Η γνωστή στυλίστρια παρουσιάζει τη νέα limited σειρά ρούχων για τις σύγχρονες «Μπουμπουλίνες» και μας μιλά για το κίνημα #metoo, τη μόδα και τα ριάλιτι

Μια νέα, επετειακή Limited Edition σειρά ρούχων με τίτλο “2ICONS-ept”  σχεδίασε η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη με σαφείς αναφορές στις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η γνωστή στυλίστρια μας μίλησε για τις σύγχρονες «Μπουμπουλίνες», το κίνημα #metoo, τη μόδα και τα ριάλιτι.

Ποια είναι η φιλοσοφία της νέας limited edition σειράς ρούχων 2ICONS-ept;

Το Mix n’ Match style με χαρακτηρίζει και η συλλογή 2ICONS-ept κάνει ακριβώς αυτό! Το έντονο παραδοσιακό στοιχείο συνδέεται με μία φρέσκια και ανέμελη ματιά και έτσι Folk & Fun επιρροές συνδυάζονται.  Χαρακτηριστικά και αγαπημένα κομμάτια από ελληνικές ενδυμασίες όπως οι πόρπες και οι ζώνες, οι φούντες και τα «φάρεο» των ευζώνων, τα τσαρούχια και η φουστανέλα ήταν η πηγή έμπνευσης για την Limited Edition σειρά, tribute στους ήρωες και στις ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης, που μας χάρισαν την ελευθερία που γιορτάζουμε και απολαμβάνουμε σήμερα, 200 χρόνια μετά.

Ποια είναι για σένα η «Μπουμπουλίνα του σήμερα» στην οποία αναφέρεσαι στο δελτίο Τύπου της συλλογής;

Όλα τα σημερινά κορίτσια και οι γυναίκες του 2021 είναι οι σύγχρονες «Μπουμπουλίνες» όπως και τα αγόρια οι «Κολοκοτρώνηδες» της εποχής, γιατί οι ανατροπές και οι απαιτήσεις της εποχής μάς κάνουν όλους ήρωες και ηρωίδες

Η κρίση στον χώρο της ένδυσης λόγω κορονοϊού είναι τόσο σοβαρή όσο ακούγεται; Εσύ προσωπικά πώς το αντιμετώπισες;

Ο χώρος της ένδυσης είναι βιομηχανία παγκοσμίου επιπέδου και οι συνέπειες σε ό,τι συμβαίνει είναι αλυσιδωτές. Στην χώρα μας δυστυχώς η μόδα και ο χώρος της ένδυσης δεν έχουν την υποστήριξη, την υποδομή και την θέση που έχουν στον υπόλοιπο κόσμο. Η πανδημία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πολλούς επαγγελματίες όμως μέσα από κάτι καταστροφικό, γεννιούνται ευκαιρίες.

Προσωπικά θα κρατήσω την αισιόδοξη προοπτική που φέρνει εκσυγχρονισμό όπως έγινε με τα online shops & τις αγορές μέσω διαδικτύου, μία στροφή από την ποσότητα σε ποιότητα αλλά κυρίως την στήριξη σε προϊόντα ελληνικά και σε Έλληνες δημιουργούς.

Η συγκυρία αυτή με έκανε να δραστηριοποιηθώ διαδραστικά στα social media και να δημιουργήσω μία σχέση καθημερινή με το κοινό μέσα από LIVE που κάνω καθημερινά! Έτσι επισκέφθηκε πολύς κόσμος το e-shop μου, ακόμη περισσότεροι γνώρισαν την συλλογή μου και εγώ εισέπραξα και εισπράττω πάρα πολλή αγάπη κάνοντας styling – κάτι που αγαπώ πολύ – εξ αποστάσεως!

Κάθε μέρα στις 4 ξεκινάει μία κουβέντα στο Instagram με προτάσεις, ιδέες, λύσεις, tips, όπου απαντάω σε ερωτήματα για συνδυασμούς, επιλογές, σωματότυπους και ό,τι απασχολεί κάποιον σε θέματα στυλ & styling. Εκεί που κάθε δραστηριότητα στον δικό μου χώρο είχε διακοπεί έδινα βοήθεια και χαρά, κάνοντας αυτό που αγαπώ. Η καθημερινή αυτή σχέση έκλεισε 1 χρόνο και νιώθω σαν να γνωριζόμαστε, σαν να είμαι στο σπίτι τους, ανοίγω την ντουλάπα τους και πίνουμε καφέ!

Το κίνημα #metoo ήρθε με καθυστέρηση στην Ελλάδα. Έχεις βιώσει προσωπικά ανάλογες εμπειρίες στον χώρο της μόδας;

Αισθάνομαι ανακούφιση με το κίνημα που ήρθε έστω και αυτή την στιγμή! Ο χώρος του θεάματος, της τέχνης, η μόδα και ό,τι είναι δημιουργικό και καλλιτεχνικό καθορίζεται από το ταλέντο και όχι από ένα πτυχίο με γνώσεις θεωρητικές. Η επιβίωση είναι αγώνας, κάθε μέρα περνάς εξετάσεις και είσαι αναλώσιμος. Σε ένα υγιές περιβάλλον ή για χαρακτήρες πολύ δυνατούς, τα εμπόδια είναι λόγος για να γίνεσαι καλύτερος και πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε στην διαδρομή μου, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλους…και είναι σημαντικό να υπάρχει αλληλεγγύη και υποστήριξη. Εύχομαι η επόμενη μέρα να είναι η αρχή για ένα υγιές και ανθρώπινο περιβάλλον, όπου θα μπορούν να ανθίζουν όλα τα ταλέντα.

Μετά την πολυσυζητημένη σου εμφάνιση στο J2US θα τολμούσες να λάβεις μέρος σε ένα reality όπως το Survivor ή η «Φάρμα»; Τα παρακολουθείς;

Θα πρέπει να ρωτήσω τον coach μου για αυτό – τον αγαπημένο μου φίλο Γιώργο Τσαλίκη! Αν θέλει να το κάνουμε και αυτό σαν ομάδα…τι να πω…είναι άξιος της τύχης του!
Παρακολουθώ φέτος το Survivor για πρώτη φορά! Όσο και αν μου αρέσει η βάση του concept, και η ευγενής άμιλλα, τα αθλήματα, η προσπάθεια για την επιβίωση, η εφευρετικότητα, το ομαδικό πνεύμα κλπ δεν θα συμμετείχα ποτέ! Είμαι αλλεργική στα θαλασσινά, και έχω πολύ κακή σχέση με τα ζωύφια και τα έντομα οπότε το τηλεκοντρόλ είναι το μόνο που με φέρνει πιο κοντά στο Survivor! Το κρύο, η βροχή, οι τραυματισμοί και η ολοκληρωτική έκθεση είναι επίσης αξεπέραστα εμπόδια για μένα. Για φιλική συμμετοχή όμως σε αγωνίσματα δηλώνω συμμετοχή! Γιατί η εμπειρία είναι σίγουρα μοναδική.

Λίγα λόγια για τη συλλογή “2ICONS-ept”

Η mini capsule συλλογή είναι αφιερωμένη στους ήρωες και στις ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης, που μας οδήγησαν από το 1821 στο 2021 και μας χάρισαν την ελευθερία που γιορτάζουμε και απολαμβάνουμε σήμερα, 200 χρόνια μετά.

Με το μοναδικό Mix n’ Match style που χαρακτηρίζει την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, η συλλογή έχει «επαναστατικό» αέρα και συνδυάζει folk & fun στοιχεία σε καθημερινά αντικείμενα και αξεσουάρ που απευθύνονται και σε αγόρια και σε κορίτσια.

Από την «Μπουμπουλίνα» του τότε στην «Μπουμπουλίνα» του σήμερα, η επετειακή limited edition “2ICONS-ept” σειρά διατίθεται online στο STYLISHIOUS.COM