Μάσκες… Θερινής Νυχτός!
featured

Μάσκες… Θερινής Νυχτός!

Μάσκες… Θερινής Νυχτός!

Δύο μάσκες που θα σας βοηθήσουν να σβήσετε τα σημάδια του ήλιου

Αυτή τη χρονιά οι μάσκες είχαν την τιμητική τους. Δεν αναφερόμαστε στις μάσκες προστασίας, αλλά σε αυτές της περιποίησης. Η καραντίνα δημιούργησε νέες που καλό είναι να τις διατηρήσουμε.

Για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχουν οι μάσκες περιποίησης στο νεσεσέρ μας; Είναι το κάτι παραπάνω στη ρουτίνα περιποίησης. Εκτός από άμεσα ορατά οφέλη που πρόσφεραν στην επιδερμίδα, αλλά και τα μαλλιά η ιεροτελεστία της εφαρμογής και τα 10-20 λεπτά αναμονής είναι και ένα πάρα πολύ καλό αγχολυτικό. Την καλοκαιρινή περίοδο η επιδερμίδα έχει ανάγκη την εφαρμογή της κατάλληλη μάσκας, περισσότερο από ποτέ. Σβήστε τα σημάδια του ήλιου άμεσα.

Ποιες είναι ιδανικές μάσκες για το καλοκαίρι;

Μάσκες ενυδάτωσης

Είναι οι πιο δημοφιλείς όλων. Συνήθως, έχουν κρεμώδη ή gel υφή. Είναι πλούσιες  σε υγροσκοπικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη ή το υαλουρονικό οξύ που ελκύουν και συγκρατούν το νερό. Πολλές από αυτές περιέχουν επιπλέον θρεπτικά έλαια καθώς και φυτικά εκχυλίσματα με ενυδατική και αντιγηραντική δράση. Είναι τόσο αποτελεσματικές επειδή ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα. Αυτή η απλή φαινομενικά δράση είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να της προσφέρουμε γιατί όταν έχει την υγρασία που χρειάζεται, η όψη της είναι λεία, απαλή, πιο φωτεινή ενώ οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες της «γεμίζουν» εκ των έσω και γι αυτό μοιάζουν να σβήνουν. Ειδικά, την καλοκαιρινή περίοδο που τα επίπεδα υγρασίας της πέφτουν κατά πολύ. Tip: Μη ξεπλύνετε τη μάσκα ενυδάτωσης, αφαιρέστε με ένα χαρτομάντιλο το προϊόν που δεν έχει απορροφηθεί από την επιδερμίδα

μάσκες ενυδάτωσης

Μάσκα ενυδάτωσης 48ωρης ενυδάτωσης, Nuxe

Sheet Masks

Είναι η πιο κοντινή εκδοχή σε περιποίηση spa. Οι λεπτές, υφασμάτινες μάσκες, ή από ειδικά επεξεργασμένο χαρτί, στο σχήμα του προσώπου, με ανοίγματα είναι εμποτισμένες με ενυδατικά συστατικά , βιταμίνες, αμινοξέααλλά και αντιγηραντικά, αναζωογονητικά ή καταπραϋντικά) σε μορφή ορού. Είναι αρκετά ευεργετικές επειδή το υλικό τους δεν αφήνει τα συστατικά να εξατμιστούν με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σας να λαμβάνει το 100% αυτών. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα λουτρό ενυδάτωσης, μια κούρα αναζωογόνησης που μεταμορφώνει την κουρασμένη, αφυδατωμένη, ερεθισμένη επιδερμίδα. Είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας, μιας και είναι ένα κοκτέιλ συστατικών. Μετά την εφαρμογή, αν έχει μείνει προϊόν δεν το ξεπλένετε αλλά το απλώνετε με λίγο μασάζ στο πρόσωπο, το λαιμό και τη ράχη των χεριών-έτσι δεν θα πάει χαμένο!

μάσκες skin care

Sheet mask με συσφιγκτική δράση, Vital Perfection, Shiseido