Οίκος Prada: Στηρίζει τη διαφορετικότητα προσλαμβάνοντας στον όμιλο άτομα με αναπηρίες
Beauty & Fashion

Οίκος Prada: Στηρίζει τη διαφορετικότητα προσλαμβάνοντας στον όμιλο άτομα με αναπηρίες

Οίκος Prada: Στηρίζει τη διαφορετικότητα προσλαμβάνοντας στον όμιλο άτομα με αναπηρίες

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του

Τη διαφορετικότητα στηρίζει ο οίκος Prada με προσλήψεις ατόμων με αναπηρίες στον όμιλό του.

Το πολυτελές brand μόδας εντάσσεται στην παγκόσμια πρωτοβουλία “The Valuable 500”, που στοχεύει στις αλλαγές στις επιχειρήσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ο όμιλος Prada – που περιλαμβάνει τα brand Prada, Miu Miu, Church και Car Shoe – δεσμεύεται να συμπεριλάβει τις αναπηρίες στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου του, να αναλάβει σταθερή δέσμευση για δράση και να κοινοποιήσει τις δεσμεύσεις του τόσο δημόσια όσο και εσωτερικά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του “The Valuable 500”, ο οίκος Prada αναπτύσσει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα ξεκινήσει με την πρόσληψη προσωπικού με σύνδρομο Down στα ιταλικά καταστήματά του.

«Η πρωτοβουλία “The Valuable 500”, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλάδων σε όλο τον κόσμο, γίνεται όλο και πιο ισχυρή κάθε μέρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Λορέντζο Μπερτέλι, επικεφαλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Prada. «Υποστηρίζω ενεργά την απόφαση ένταξης στον συνασπισμό, καθώς πιστεύω ακράδαντα στην αξία της διαφορετικότητας. Τα διαφορετικά υπόβαθρα των εταιρειών που προσχωρούν στη συμμαχία είναι ένα κρίσιμο σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου παγκόσμιου σχεδίου δράσης, το οποίο θα βελτιώσει όλους μας».

Η συμμαχία “The Valuable 500” δημιουργήθηκε το 2019 με στόχο να αποσπάσει δεσμεύσεις για να συμπεριληφθούν άτομα με αναπηρία σε 500 πολυεθνικές εταιρείες (έως τις 6 Μαρτίου, έχει λάβει 437 υπογραφές). Είναι αυτονόητο ότι η μόδα έχει ακόμη πολύ δρόμο, αλλά η ένταξη του Prada στη λίστα φαίνεται ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ