Το style icon της μέρας: Ο Νίκος Κοκλώνης αποθέωσε το progressive στυλ του Alexander McQueen
Beauty & Fashion

Το style icon της μέρας: Ο Νίκος Κοκλώνης αποθέωσε το progressive στυλ του Alexander McQueen

Το style icon της μέρας: Ο Νίκος Κοκλώνης αποθέωσε το progressive στυλ του Alexander McQueen

Το japanese-military look του παρουσιαστή θέμα και στο Twitter

Την progressive αισθητική του Alexander McQueen εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά ο Νίκος Κοκλώνης για την εμφάνισή του στο J2US.

Παρά το γεγονός ότι ο McQueen έφυγε από τη ζωή με τον πιο τραγικό τρόπο αφήνοντας πίσω του τεράστιο κενό στον κόσμο της μόδας, άφησε ταυτόχρονα και μια τεράστια παρακαταθήκη στο στυλ.

Η Sarah Burton από τη θέση της creative director του οίκου ακολουθεί κατά πόδας τις γραμμές του McQueen.

Το ύφος του βασίζεται στα χρόνια που υπηρέτησε ως ράφτης στη Savile Row, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε κοστούμι του είναι αυστηρό ως προς τη γραμμή, το ύφασμα, την εφαρμογή και το κόψιμό του, όπως απαιτεί ένα καλό βρετανικό κοστούμι.

Η αισθητική του McQueen έχει πολλά στοιχεία από γοτθικού-βικτωριανού ρυθμού, επιρροές από τις στρατιωτικές στολές αλλά και την ιαπωνική κουλτούρα των κιμονό.

Πάνω από όλα όμως, πρόκειται για ραφιναρισμένα ρούχα και όμως τόσο προχωρημένα στη σύλληψη.

Οι λεπτομέρειες του look του Νίκου Κοκλώνη

Οι έμπειροι στυλίστες του Νίκου Κοκλώνη, Χάρης Γκοτζαμανίδης και Ηλίας Μιχαλόλιας επέλεξαν ένα μοντέρνο γεωμετρικό κοστούμι του οίκου Alexander McQueen με διχρωμία γκρι-μαύρου.

Το Panelled Tailored Jacket είναι ραμμένο από μαύρο ιαπωνικό μάλλινο καπαρτινέ ύφασμα με κομμάτια γκρι μοχέρ, με ένα μοναδικό κομψό κουμπί στη μέση και τσέπες στα πλαινά.

Αντίστοιχα το παντελόνι είναι από το ίδιο υλικό με τα γκρι κομμάτια στο εξωτερικό μέρος και τα μαύρα στη μέσα πλευρά.

Το ενδιαφέρον στο look είναι η μαύρη, δερμάτινη harness ζώνη με τα ασημένια φινιρίσματα που λειτουργεί ως το military στοιχείο της εμφάνισης.

Το look ολοκληρώθηκε με δερμάτινα μποτάκια που δίνουν μια εξτράβαγντ όψη στο σύνολο χάρη στις ιδιαίτερες Chunky σόλες τους.

Όσο για το hair look του Νίκου Κοκλώνη, ο Βασίλης Μπουλούμπασης έκανε τα… μαγικά του ενώ η Κική Αϊβάζη επιμελήθηκε το μακιγιάζ του παρουσιαστή.