«Δες και βρες»: «Μετακόμισε» στην ΕΡΤ2 – Η προσωρινή «επιστροφή» του παιχνιδιού και όλη η αλήθεια για το μέλλον του
featured

«Δες και βρες»: «Μετακόμισε» στην ΕΡΤ2 – Η προσωρινή «επιστροφή» του παιχνιδιού και όλη η αλήθεια για το μέλλον του

«Δες και βρες»: «Μετακόμισε» στην ΕΡΤ2 – Η προσωρινή «επιστροφή» του παιχνιδιού και όλη η αλήθεια για το μέλλον του

Ο Γιώργος Μπέζας αποκαλύπτει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το δελτίο Τύπου του κρατικού καναλιού

Μετά την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ, όπως αποκλειστικά σας γράψαμε χθες στο Ζnews, το «Δες και βρες»  αποτελεί παρελθόν για τον κανάλι της ΕΡΤ1 αφού στη θέση του θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο η εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου.

Το επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι της κρατικής τηλεόρασης -που για δύο σεζόν χάρισε υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης και μοναδικές τηλεοπτικές στιγμές- όπως σας είχαμε γράψει, είχε ήδη στοκάρει επεισόδια που γυρίστηκαν την περασμένη σεζόν.

Έτσι η ΕΡΤ προχώρησε στην έκδοση δελτίου Τύπου με το οποίο ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι επιστρέφει αλλά στην ΕΡΤ2.

«Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι “Δες και βρες”, με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι τηλεθεατές από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, κάθε μεσημέρι την ίδια ώρα, στις 13:00.

Καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, το «Δες και βρες» θα τεστάρει όχι μόνο τις γνώσεις και τη μνήμη μας, αλλά κυρίως την παρατηρητικότητα, την αυτοσυγκέντρωση και την ψυχραιμία μας. Και αυτό γιατί οι περισσότερες απαντήσεις βρίσκονται κρυμμένες μέσα στις ίδιες τις ερωτήσεις.

Και αυτή τη σεζόν, κάποια επεισόδια του τηλεπαιχνιδιού θα είναι αφιερωμένα σε φιλανθρωπικό σκοπό, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του έργου κοινωφελών ιδρυμάτων» αναφέρει το δελτίο μεταξύ άλλων.

Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της ΕΡΤ

Όπως σας γράψαμε ήδη, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης προσπάθησε να βρει λύση στις δυσκολίες και τις οικονομικές εκκρεμότητες της εταιρείας παραγωγής του παιχνιδιού που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Ιούνιο.

Όπως τουλάχιστον διαμήνυαν οι ιθύνοντες στους άμεσα ενδιαφερόμενους, ήθελαν το τηλεπαιχνίδι στο δυναμικό της ΕΡΤ.

Μάλιστα από τα τέλη του Αυγούστου προσπάθησαν να πάρουν από την εταιρεία παραγωγής τα δικαιώματα του παιχνιδιού κάτι που μέχρι στιγμής μοιάζει ακατόρθωτο.

Μετά τον σάλο και το άδοξο τέλος του παιχνιδιού και αφού το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 είναι πλήρες, αποφάσισαν -όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου που εστάλη στους τηλεοπτικούς συντάκτες- τα 18 νέα επεισόδια που έχουν ήδη γυριστεί από την περασμένη σεζόν να προβληθούν από τον Οκτώβριο στην Ερτ2.

«Δες και βρες» – Αποκλειστικό: «Κόπηκε» το τηλεπαιχνίδι – Ποιος δεν το ήθελε στο πρόγραμμα της ΕΡΤ;

Ευχή όλων είναι η ΕΡΤ να μπορέσει να ξεπεράσει τους σκοπέλους και να πάρει στην κατοχή της τα δικαιώματα του τηλεπαιχνιδιού ώστε να γίνει ανάθεση σε άλλη εταιρεία παραγωγής και να μπορέσουν να γυριστούν καινούργια επεισόδια για να προβληθούν έστω και από την συχνότητα της ΕΡΤ2.

Πάντως παρά το… αισιόδοξο δελτίο τύπου- που όλους μας χαροποίησε- υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν πως το παιχνίδι έχει ρίξει οριστικά αυλαία.

Ο λόγος είναι ότι τα στοκαρισμένα επεισόδια είναι λίγα, και είναι πολύ δύσκολο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να λυθούν όλα τα προβλήματα για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ώστε μετά τα μέσα του Οκτώβρη να υπάρχουν νέα επεισόδια για να συνεχίσει απρόσκοπτα η προβολή του παιχνιδιού.

Ας ελπίσουμε πως όλα θα βρουν τον δρόμο τους γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί.

Το Ζnews θα συνεχίσει το ρεπορτάζ…