Εξελίξεις στην ΕΡΤ: Μετακινήσεις, ανακατατάξεις και αλλαγές στο νέο πρόγραμμα ενόψει των διαφαινόμενων εκλογών
featured

Εξελίξεις στην ΕΡΤ: Μετακινήσεις, ανακατατάξεις και αλλαγές στο νέο πρόγραμμα ενόψει των διαφαινόμενων εκλογών

Εξελίξεις στην ΕΡΤ: Μετακινήσεις, ανακατατάξεις και αλλαγές στο νέο πρόγραμμα ενόψει των διαφαινόμενων εκλογών

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Μπέζα

Όπως εδώ και πολύ καιρό σας έχουμε γράψει στο Znews, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ -όπως και σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς- γίνονται ανακατατάξεις ώστε όλα να είναι έτοιμα για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Δεκαπεντάγουστο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ενημέρωση.

Οι περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 22 Αυγούστου μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι προγραμμάτιζαν.

Στην ΕΡΤ -έχοντας πάντα εκκρεμότητα για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου που μένει «ορφανή»- γίνεται σχεδιασμός για τα πρόσωπα και τις εκπομπές που θα στελεχώσουν το νέο πρόγραμμα.

Το κρατικό κανάλι «χορεύει» ήδη σε ρυθμούς εκλογών αφού είναι κοινό μυστικό πως θα ο Σεπτέμβρης θα είναι ένας μήνας που θα οδηγηθούμε στις κάλπες.

Έτσι οι σκέψεις είναι ο Γιώργος Κουβαράς να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σύμφωνα με το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ πριν από λίγο καιρό.

Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου που χαίρει εκτίμησης για τον επαγγελματισμό της από τους ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης στόχος είναι να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα με μια εκπομπή που για την ώρα βρίσκεται σε πρωτογενές στάδιο.

Στην πολύ πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1 θα μεταφερθεί από τη νέα σεζόν η εκπομπή «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο. Το τηλεοπτικό δίδυμο του Ραδιομεγάρου έχει κερδίσει το στοίχημα και φαίνεται πως ο σταθμός τους θέλει για να λένε την πρώτη «καλημέρα» και να δοκιμαστούν απέναντι από τις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές των άλλων καναλιών.

Για το κενό που δημιουργείται στη ζώνη 10 με 1 το πρωί φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη να αξιοποιηθούν δημοσιογράφοι από ενημερωτικές εκπομπές, όπως ο Δημήτρης Κοτταρίδης και ο Κώστας Λασκαράτος.

Σύμφωνα με τις καλά πληροφορημένες πηγές μας, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να μεταφερθεί η εκπομπή «Στούντιο 4» με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο που παραμένουν κανονικά στην ώρα τους στις 4 το απόγευμα, με μεγαλύτερη πιθανότατα εκπομπή.

Για την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου -αν ο Κώστας Λασκαράτος μετακινηθεί σε καθημερινή εκπομπή- ακούγεται το όνομα της Ντόρας Κουτροκόη.

Ωστόσο αυτό είναι μια πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το ρεπορτάζ τρέχει