«Ελένη Μενεγάκη: Μια συλλεκτική, τηλεοπτική Rolls Royce που οδηγεί την κούρσα της ζωής της»
BeZnews

«Ελένη Μενεγάκη: Μια συλλεκτική, τηλεοπτική Rolls Royce που οδηγεί την κούρσα της ζωής της»

«Ελένη Μενεγάκη: Μια συλλεκτική, τηλεοπτική Rolls Royce που οδηγεί την κούρσα της ζωής της»

Ο Γιώργος Μπέζας δίνει τις δικές του ιδιαίτερες ευχές στην εορτάζουσα Ελένη με μία κριτική για την ίδια και την τηλεοπτική της πορεία

Ελένη Μενεγάκη: Η δική της Πρωτοχρονιά είναι σήμερα αφού σαν σήμερα γεννήθηκε και οι μοίρες την έλουσαν με λάμψη, τύχη και όλα εκείνα που κάνουν τους θνητούς να ξεχωρίζουν σε τούτη τη ζωή.

Η τηλεοπτική της περσόνα που γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια έμελλε να γίνει χρυσή μετοχή στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο, μια Rolls Royce συλλεκτική από αυτές που συναντάς σπάνια. Ένα τηλεοπτικό brand που δεν μπορείς να βάλεις στο ζύγι, δεν παίρνει αμφισβήτηση, δεν πρέπει να τη συγκρίνεις.

Η Ελένη καθορίζει την τηλεοπτική αγορά, ανεβάζει την αγοραστική αξία του προϊόντος, έχει το άγγιγμα του Μίδα. Είναι ένα φωτογενές πρόσωπο που μόνο λάμψη δίνει στο τηλεοπτικό στερέωμα.

Στην Ελένη δεν ψάχνεις το λάθος, το ψεγάδι, δεν λες «γιατί».

Στα 30 χρόνια τηλεοπτικής πορείας κατόρθωσε να κερδίσει το κοινό, να γίνει η «ωραία Ελένη», που ακόμη και ο «πόλεμος» για εκείνην γίνεται θρύλος.

Είναι ένα ανάγνωσμα από εκείνα που μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και που τους ταιριάζει ένα παλιό κρασί με άρωμα μεθυστικό.

Εκείνη οδηγεί την κούρσα της ζωής της, γκαζώνει στα  δύσκολα, φρενάρει στη χαρά και απολαμβάνει το ουράνιο τόξο μετά την μπόρα.

Πολλοί μιλούν για εκείνη, για το πώς σκέφτεται, τι σχεδιάζει, ερμηνεύουν τα λόγια της, την κάθε της μάτια… Εκείνη μοιάζει παρατηρητής αλλά τελικά κάνει το άλμα την κατάλληλη στιγμή, ακούγοντας τα σημάδια των καιρών. Γνωρίζει τι θέλει, μελετά το επόμενο βήμα της, κλείνει το μάτι στις εκπλήξεις της ζωής, δεν αναλώνεται, δεν σπαταλιέται.

Κάποιοι λένε ότι θα έπρεπε να διδάσκεται στα ΜΜΕ η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια ως τηλεοπτικό φαινόμενο «Ελένη».

Κανείς δεν ξέρει, ο χρόνος θα δείξει ή μάλλον ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχός της αφού κάθε χρόνο είναι και καλύτερη.

Πέρα και πάνω από τις μετρήσεις τηλεθέασης, η Ελένη Μενεγάκη έχει τη σοφία μιας γυναίκας που κατόρθωσε να κερδίσει τα όνειρά της, να βγει στο ξέφωτο της ζωής και να ρίξει χρυσόσκονη σε καθετί μίζερο.

Δικαιούται και λάθη και παραπατήματα. Κάποια μπορεί να έγιναν και εσκεμμένα ώστε να νιώσει πώς είναι η «λαβωματιά», να μετρήσει δυνάμεις, φίλους, να δει αν όλοι όσοι ευεργέτησε είναι εκεί ή όχι (κανείς δεν ξέρει και ίσως να μην μάθουμε και πότε αλλά μικρή σημασία έχει).

Η Ελένη γιορτάζει, μεγαλώνει και σβήνοντας τα κεράκια στην τούρτα της θα χαράξει νέα ξέφωτα μιας ζωής ζηλευτής.