ΕΡΤ: Η ανανεωμένη ΕΡΤ1, ο Γιάννης Λάτσιος και το πρόσωπο-έκπληξη για τη θέση του προέδρου
BeZnews

ΕΡΤ: Η ανανεωμένη ΕΡΤ1, ο Γιάννης Λάτσιος και το πρόσωπο-έκπληξη για τη θέση του προέδρου

ΕΡΤ: Η ανανεωμένη ΕΡΤ1, ο Γιάννης Λάτσιος και το πρόσωπο-έκπληξη για τη θέση του προέδρου

Νέα από την κρατική τηλεόραση κομίζει ο Γιώργος Μπέζας στο Znews

Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα νέα για την ΕΡΤ, τόσο για το πώς θα διαμορφωθεί το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 -που αλλάζει πρόσωπο- όσο και για την αλλαγή του προέδρου στο Ραδιομέγαρο και τη δημοσιογράφο που φημολογείται ότι θα αναλάβει το πόστο.

Το νέο, καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ1

Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Znews, η ΕΡΤ1 από Σεπτέμβρη αλλάζει πρόσωπο, με έμφαση στην ψυχαγωγία και όχι στην ενημέρωση, της οποίας το βάρος πέφτει στο ERTNEWS.

Έτσι το καθημερινό της πρόγραμμα της ΕΡΤ1 θα διαμορφώνεται ως εξής:

6-10 π.μ. Συνδέσεις

10-12 μ.μ. Πρωίαν σε είδον

12-1 μ.μ. Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων

1-2 μ.μ. ΠΟΠ Μαγειρική με νέα επεισόδια

2-3 μ.μ. Επανάληψη εκπομπής

3-6 μ.μ. Στούντιο 4

6-7 μ.μ. Κεντρικό δελτίο ειδήσεων

7-8 μ.μ. Το νέο τηλεπαιχνίδι Switch με την Ευγενία Σαμαρά που ξεκινά άμεσα γυρίσματα.

Όπως σας έχουμε ήδη γράψει, η εκπομπή ΠΟΠ Μαγειρική με τον Ανδρέα Λαγό αναβαθμίστηκε και πλέον γίνεται καθημερινή. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι υπάρχει συμφωνία για αρκετούς κύκλους επεισοδίων.

Παράλληλα, αλλάζει άρδην η ώρα μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που πλέον θα μεταδίδεται στις 6.

Μετά τις 8 αναμένεται να διαμορφωθεί η ζώνη των νέων σειρών μυθοπλασίας που και φέτος θα είναι πολύ πλούσια σε παραγωγές.

Πρόσωπα έκπληξη για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον πρώτο σχεδιασμό μέχρι στιγμής, καθώς στους πάνω ορόφους του Ραδιομεγάρου ήδη ετοιμάζονται τα γραφεία του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Για τη θέση εκτός απροόπτου προορίζεται ο Γιάννης Λάτσιος, ένας γνώστης της τηλεόρασης με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώνεται η θητεία του προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα, που επί των ημερών του – και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί- «άνθισε» το πρόγραμμα της ΕΡΤ και ειδικά η μυθοπλασία.

Και ενώ κάποιοι θεωρούσαν την παραμονή του σίγουρη, οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η έλευση της Μαρίας Χούκλη στη θέση του.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όλος ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν έχει γίνει από την παρούσα διοίκηση και όλες οι παραγωγές έχουν υπογράψει όρο πως η νέα διοίκηση μπορεί να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή.