Γιάννης Λάτσιος: Οι σταθμοί στην καριέρα του, το brand Ελένη Μενεγάκη, το διαζύγιο και η σημερινή του θέση στην τηλεοπτική αγορά
featured

Γιάννης Λάτσιος: Οι σταθμοί στην καριέρα του, το brand Ελένη Μενεγάκη, το διαζύγιο και η σημερινή του θέση στην τηλεοπτική αγορά

Γιάννης Λάτσιος: Οι σταθμοί στην καριέρα του, το brand Ελένη Μενεγάκη, το διαζύγιο και η σημερινή του θέση στην τηλεοπτική αγορά

Ο Γιώργος Μπέζας κάνει μια αναδρομή και μας θυμίζει ότι μόνο τυχαίος δεν είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Οpen

Ένα από τα δυνατά μυαλά της τηλεόρασης, ο Γιάννης Λάτσιος -μετά από αποχή σχεδόν τεσσάρων χρόνων- μπήκε ξανά στην τηλεοπτική αρένα και καλείται τώρα να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Σε μια δύσκολη τηλεοπτική συγκυρία πρέπει να αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, σε μια περίοδο που το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται ίσως στην χειρότερη στιγμή του από τη «γέννησή» του.

Τις επόμενες μέρες ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού Open, σε μια μεγάλη σύσκεψη θα παρουσιάσει τους άσους που κρύβει στη φαρέτρα του για τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος του καναλιού.

Ο Γιάννης Λάτσιος δεν είναι εύκολος αντίπαλος και όσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν πολύ ευφυή άνθρωπο με πείσμα, που δεν τα παρατά ποτέ, εκτελεί το άλμα την κατάλληλη στιγμή, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους του.

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που το όνομά του, πάνω από τρεις δεκαετίες, φιγουράρει ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη της τηλεόρασης;

Τα πρώτα βήματα στις παραγωγές

Το Οικονομικό του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε δεν κάλυπτε τα όνειρα του Γιάννη Λάτσιου και στις Βρυξέλλες όπου έκανε το μεταπτυχιακό του θα σχεδιάσει το μέλλον του όπως το είχε ονειρευτεί.

Θα σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Solvay Business School των Βρυξελλών, όπου και έζησε και εργάστηκε επί 10 χρόνια.

Η αγάπη του για τον κινηματογράφο θα τον οδηγήσει στα κινηματογραφικά στούντιο όπου θα περάσει από όλα τα πόστα και το 1979 γίνεται διευθυντής παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και στη συνέχεια ως executive producer σε διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε Ελλάδα & εξωτερικό.

Η επιστροφή στην Ελλάδα και το Mega

Το 1993 έρχεται στην Ελλάδα και ο Τζώνη Καλημέρης στο Mega, θα δει στο πρόσωπο του έναν έξυπνο άνθρωπο με σπινθηροβόλο βλέμμα και γρήγορα αντανακλαστικά και θα τον τοποθετήσει ως επικεφαλής του Business Affair Office, ενός γραφείου που λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Οικονομική Διεύθυνση και την Διεύθυνση Προγράμματος, που τότε είχε ο Τζώνη Καλημέρης.

Τρία χρόνια ήταν αρκετά για να δουν και οι δύο ότι το ίδιο τηλεοπτικό μαγαζί δεν τους χωρά αφού και οι δύο ήταν δυο έντονες προσωπικότητες.

Έτσι το 1996 που προάγεται σε διευθυντή του ελληνικού προγράμματος του Mega θα αρχίσουν οι γκρίνιες και οι συνύπαρξη τους θα φέρει γρήγορα ένα τηλεοπτικό διαζύγιο.

O ΑΝΤ1, η Ελένη Μενεγάκη και η κίνηση ματ στον Alpha

Ο Μίνως Κυριακού από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπο του Γιάννη Λάτσιου βρίσκει έναν έμπιστο ευφυή συνεργάτη που το κανάλι του Αμαρουσίου από τον νέο διευθυντή προγράμματος θα ζήσει ένδοξες στιγμές.

Καθημερινές σειρές, reality, τηλεπαιχνίδια και καινοτόμες ιδέες σε νέα μέχρι τότε format θα αλλάξουν την μέχρι τότε εικόνα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ο ΑΝΤ1 βρίσκεται στην πρώτη θέση και κονταροχτυπιέται με το κραταιό Mega.

Ο γάμος του με την Ελένη Μενεγάκη και ο ερχομός των τριών παιδιών του είναι η προσωπική του ευτυχία.

Παρόλο που για τα ιλουστρασιόν περιοδικά είναι ο σύζυγος της «βασίλισσας», εκείνος μελετά το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα.

Το 2004 ο Γιάννης Λάτσιος ταράζει τα νερά στο τηλεοπτικό τοπίο και δέχεται την πρόταση του Δημήτρη Κοντομηνά να αναλάβει τον Αlpha που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα.

Τότε ήταν που η Ρούλα Κορομηλά εν μια νυκτί και ενώ έληγε το συμβόλαιο της έφυγε από τον Αlpha και βρέθηκε στο Star.

Επί των ημερών του στον Αlpha και με την βοήθεια της Ζήνας Κουτσελίνη -παλιάς συνεργάτιδας του ίδιου και της αδελφής του, Αγλαΐας, από τον ΑΝΤ1- ο Αlpha ζει μεγάλες στιγμές.

«Κους κους το μεσημέρι» με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Νίκο Μουτσινά, «Έχεις Γράμμα» ένα πρόγραμμα που ήταν να παρουσιάσει η Ρούλα Κορομηλά αλλά τελικά κατέληξε στα χέρια της Βίκυς Χατζηβασιλείου, και η εκπομπή του Σαββατοκύριακου με την Σοφία Αλιμπέρτη και τον Θανάση Πάτρα ήταν μερικά από τα δικά του τηλεοπτικά παιδιά που δημιουργήθηκαν.

Το 2006 με μια κίνηση ματ τινάζει την τηλεοπτική μπάνκα στον αέρα και θα πείσει την Ελένη Μενεγάκη να βρεθεί στον Αlpha και στην πρωινή ζώνη. Η κίνηση αυτή τότε από πολλούς τηλεοπτικούς συντάκτες της εποχής θα βγάλει πικάντικους τίτλους όπως «Η αρπαγή της Ωραίας Ελένης», «Η βασίλισσα του ΑΝΤ1 φεύγει» και πολλούς άλλους τίτλους που για πολύ καιρό θα βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα.

Η Ελένη στον Αlpha και η μετέπειτα πορεία της τον δικαίωσαν αφού έγινε ένα από τα πιο δυνατά brands της τηλεόρασης που το όνομα της θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο.

Η επιστροφή στον ΑΝΤ1 και η τελευταία αποχώρηση

Φαίνεται πως ο Γιάννης Λάτσιος με τον Τζώνη Καλημέρη έχουν μια σχέση καρμική αφού όταν ο ένας έρχεται ο άλλος φεύγει.

Έτσι και έγινε. Όταν ο Τζώνη Καλημέρης έφυγε από τον ΑΝΤ1 εκείνος γύρισε.

Ο ANT1 και η οικογένεια Κυριακού έχουν πάντα για τον Γιάννη Λάτσιο μια θέση που όπως φαίνεται τον περιμένει. Εκείνος θα πείσει ως διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά να αφήσουν το μega και να αναλάβουν το πρωινό του ΑΝΤ1.

Στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του στο κανάλι θα βρεθεί μάλιστα και μπροστά στις κάμερες, με τον ρόλο του ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Dancing with the stars με παρουσιάστρια την Ζέτα Μακρυπούλια.

Το 2018 ο Γιάννης Λάτσιος και μετά από μια σειρά τηλεοπτικές αποτυχίες που χρεώθηκε στο κανάλι του Αμαρουσίου φεύγει και το κανάλι με μια λιτή ανακοίνωση αποχαιρετά τον διευθυντή της καρδιάς πολλών παρουσιαστών όπως της Φαίης Σκορδά που ποτέ δεν έκρυψε τον σεβασμό και την εκτίμηση της στο πρόσωπο του.

«Ο ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοινώνει την από κοινού απόφαση με τον Γιάννη Λάτσιο να διακόψουν τη συνεργασία τους» ήταν η ανακοίνωση του Ομίλου.

Πολλοί τηλεοπτικοί αστέρες του οφείλουν καθώς επί των ημερών του είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αυξάνονται υπογράφοντας χρυσά συμβόλαια.

Από τις φιλίες που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως ήταν οι… Τάκα Τούκα καθώς με τον Αντώνη Κανάκη και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν η παρέα της Χαλκιδικής που τα καλοκαίρια έπαιζαν ρακέτες στις παραλίες.

Λατρεύει το διάβασμα την κλασική μουσική τις τέχνες τα ταξίδια ένας bon viveur που αποφεύγει την δημοσιότητα.

Το Open και το μεγάλο του στοίχημα

Και να που ξαφνικά μετά από την αποχή του ο Γιάννης Λάτσιος βρήκε τρόπο να ταράξει ξανά τα νερά. Κανείς άλλωστε δεν περίμενε να τον δει αυτή τη φορά σε μια θέση ισχύος όπως αυτή που πλέον κατέχει στο Open ως πρόεδρος του Δ.Σ. του καναλιού.

Σε αυτό του το νέο τηλεοπτικό βήμα  πρέπει να βρει τον τρόπο να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και να ανατρέψει το κακό κλίμα.

Θα καταφέρει για άλλη μια φορά να δημιουργήσει ένα ακόμα μεγάλο κανάλι; Ο χρόνος θα δείξει.