Γιάννης Στάνκογλου: Ποιον θρυλικό ήρωα ετοιμάζεται να ενσαρκώσει;
featured

Γιάννης Στάνκογλου: Ποιον θρυλικό ήρωα ετοιμάζεται να ενσαρκώσει;

Γιάννης Στάνκογλου: Ποιον θρυλικό ήρωα ετοιμάζεται να ενσαρκώσει;

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Μπέζα

Το όνομα του ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου ακούγεται πολύ και για πολλά, είτε αφορά την τηλεόραση είτε το θέατρο.

Αυτήν την περίοδο τον απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1, «Ο όρκος».

Πρόσφατα ακούστηκε το όνομά του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα σειρά του ANT1 «Ντέρτι» που φαίνεται πως θα ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο καλοκαίρι για να προβληθεί στο δεύτερο μισό της επόμενης σεζόν.

Να θυμίσουμε ότι ο ηθοποιός συνεργάστηκε με επιτυχία ως «Θωμάς Κυπραίος» στις «Άγριες Μέλισσες» με τον σκηνοθέτη, Λευτέρη Χαρίτο και τους σεναριογράφους- Τσαμπάνη-Καλκόβαλη, που θα αναλάβουν τη νέα σειρά εποχής.

Εκείνος ωστόσο αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για να ανέβει στην θεατρική σκηνή ως Αλέξης Ζορμπάς. από το ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.

Τον ρόλο ενσάρκωσε πρώτος στη μεγάλη οθόνη ο Άντονι Κουίν στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη το 1964 και τιμήθηκε με τρία βραβεία Όσκαρ.

Ο Γιάννης Στάνκογλου δέχτηκε με χαρά την πρόταση του σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα για την παράσταση που θα ανέβει στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

«Είναι κάτι που το περιμένω πολύ όμορφα που θα συμβεί γιατί είναι η πρώτη συνεργασία με τον Γιάννη και την Όλια Λαζαρίδου. Το κείμενο το κάνουμε με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Είναι μια συνεργασία πολύ ελπιδοφόρα γιατί είμαι και καζαντζακικός, με σημάδεψε στην εφηβεία μου. Ήρθε η ώρα να αναμετρηθώ με τον συγγραφέα» είπε πρόσφατα ο Γιάννης Κακλέας στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος».

Ο ηθοποιός σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει πρόβες, ώστε όλα να είναι έτοιμα στα μέσα του Οκτώβρη οπότε και αναμένεται να γίνει η πρεμιέρα.