Η Ελεονώρα Μελέτη στο Znews: «Υπάρχουν πολλές γυναίκες που παλεύουν να ζουν αυθεντικά»
Συνεντεύξεις

Η Ελεονώρα Μελέτη στο Znews: «Υπάρχουν πολλές γυναίκες που παλεύουν να ζουν αυθεντικά»

Η Ελεονώρα Μελέτη στο Znews: «Υπάρχουν πολλές γυναίκες που παλεύουν να ζουν αυθεντικά»

Με αφορμή τη βράβευσή της μας μίλησε για τις γυναίκες

Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής Μega Kαλημέρα και πλέον και συγγραφέας, η Ελεονώρα Μελέτη, εκτός από την καθημερινή επαφή με τους τηλεθεατές έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη των αναγνωστών που κρατούν στο χέρι τους το βιβλίο της «Γυναίκα Ψάχνει» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και έχει ξεπεράσει τις 4 εκδόσεις και τα 16.000 αντίτυπα.

Μάλιστα πρόσφατα παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη συγγραφική της δράση στην 3η πανελλήνια ημερίδα υγείας που διοργάνωσε η Unesco Πειραιώς & Νήσων με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επιστημώνων και πλήθους κόσμου.

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε στον Γιώργο Μπέζα και έκανε έναν απολογισμό της απήχησης του βιβλίου της αλλά και των μηνυμάτων που δέχεται από αναγνώστες.

Ο τίτλος του βιβλίου σου είναι «Γυναίκα ψάχνει». Πώς νιώθεις μετά από έξι μήνες που βρίσκεται στα χέρια χιλιάδων αναγνωστών;

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου. Δεν είχα φανταστεί γράφοντας αυτές τις σελίδες ότι θα ξεπερνούσαμε τις 4 εκδόσεις και τα 16.000 αντίτυπα. Δεν είναι όμως τόσο το ότι το βιβλίο έχει πάει πάρα πολύ καλά αλλά τα μηνύματα που μου στέλνουν άνθρωποι που το διάβασαν και επικοινώνησαν μαζί μου.

Ποια τα μηνύματα που σου στέλνουν οι αναγνώστες

Οι περισσότερες μου στέλνουν για να μου πουν ότι δάκρυσαν, ότι συγκινήθηκαν, ότι είδαν τον εαυτό τους μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ότι ταυτίστηκαν απόλυτα και ότι πλέον δεν νιώθουν μόνες σε συναισθήματα που μπορεί να βιώνουν. Με έχουν πλησιάσει αναγνώστριες από όλες τις ηλικίες, ελεύθερες, παντρεμένες, μητέρες, γυναίκες χωρίς παιδί. Μου έχουν στείλει όμως και πολλοί άνδρες, είτε γιατί διάβασαν το βιβλίο μετά από παρότρυνση της γυναίκας τους, είτε γιατί πήραν δώρο το βιβλίο στη γυναίκα τους πιστεύοντας ότι θα τους αρέσει.

Τελικά τι ψάχνουν οι γυναίκες;

Την αλήθεια τους, και τον τρόπο να την υποστηρίξουν όταν αυτή η αλήθεια δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εμάς ή σε αυτό που μας έχουν περιγράψει ότι θα έπρεπε να είναι η αλήθεια.

Υπήρξε κάποιο μήνυμα – εξομολόγηση αναγνώστη που σε συγκίνησε ή που σε προβλημάτισε;

Πολλές γυναίκες μέσα στο μήνυμα τους μου έκαναν και μία μικρή εξομολόγηση της ζωής και της ψυχής τους. Αυτό είναι που με συγκίνησε περισσότερο, το ότι μου άνοιξαν την καρδιά τους, εφόσον και εγώ τους είχα ανοίξει στο βιβλίο τη δική μου. Εκείνο που με προβλημάτισε είναι πως εκεί έξω υπάρχουν πολλές γυναίκες που παλεύουν να βρουν τον τρόπο να ζουν αυθεντικά, γνωρίζοντας τι θέλουν, σε μία κοινωνία που δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να είναι.

Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

Κάτι έχω στο μυαλό μου αλλά ακόμα δεν θα σας πω!

Photo credits: NDP