Η Μάριον Μιχελιδάκη στο Znews: «Οι συζητήσεις με την ΕΡΤ δεν προχωρούσαν, η δουλειά μου έμπαινε στον “πάγο”. Είχα στενοχωρηθεί με αυτή την αναμονή»
Συνεντεύξεις

Η Μάριον Μιχελιδάκη στο Znews: «Οι συζητήσεις με την ΕΡΤ δεν προχωρούσαν, η δουλειά μου έμπαινε στον “πάγο”. Είχα στενοχωρηθεί με αυτή την αναμονή»

Η Μάριον Μιχελιδάκη στο Znews: «Οι συζητήσεις με την ΕΡΤ δεν προχωρούσαν, η δουλειά μου έμπαινε στον “πάγο”. Είχα στενοχωρηθεί με αυτή την αναμονή»

«Ποτέ δεν είδα την ΕΡΤ ως ασφάλεια» αποκαλύπτει η δημοσιογράφος μιλώντας στον Γιώργο Μπέζα για την απόφασή της να φύγει από την κρατική τηλεόραση

Λίγες ώρες πριν από την πολυααναμένομενη πρεμιέρα της στο Open, η Μάριον Μιχελιδάκη μίλησε στο Znews και τον Γιώργο Μπέζα για την νέα τηλεοπτική της στέγη, τη δύσκολη απόφαση να φύγει από τηνδημόσια τηλεόραση και το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα της.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια από την Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι θα σηκώσει μανίκια και θα ριχτεί στον στίβο της μεσημεριανής ζώνης για δύο ώρες στη συχνότητα του Open με την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον».

Από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ακούραστα , μελετά την κάθε λεπτομέρεια της εκπομπής της. Μια μάχιμη δημοσιογράφος που όσοι την ξέρουν καλά γνωρίζουν ότι για εκείνη τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Ιδού τι μας είπε!

Έχεις αγωνία για την νέα εκπομπή που ξεκινάς σε λίγες ώρες;

Έχω ενθουσιασμό μεγάλο είναι μια πρόκληση πολλές φορές έχω ξεκινήσει καινούργια πράγματα και εκπομπές αλλά αυτό το νέο ξεκίνημα είναι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.

Δεν φοβήθηκες που άφησες την ασφάλεια της δημόσιας τηλεόρασης και θα βρεθείς πια σε μια άκρως ανταγωνιστική ζώνη όπως είναι η μεσημεριανή και σε έναν σταθμό όπως το Open;

Η αλήθεια είναι πως καμιά ζώνη δεν είναι εύκολη, ωστόσο έχω να σου πω πως εγώ ακόμη και όταν ήμουν στην δημόσια τηλεόραση πάντα με ενδιέφεραν τα νούμερα και τα κοιτούσα. Δεν δουλεύω για τον εαυτό μου δουλεύω για τον κόσμο και με ενδιαφέρει να μπορώ να πιάνω τι ενδιαφέρει το τηλεοπτικό κοινό κάθε φορά. Σέβομαι πάρα πολύ τον ανταγωνισμό και τους ανθρώπους που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται σε αυτή την ζώνη και είναι καθιερωμένοι. Εμείς ξεκινάμε σχεδόν στα μέσα του Μάρτη και θέλουμε να μας γνωρίσει ο κόσμος. Έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά και θέλουμε να μπορέσουμε να δείξουμε στους τηλεθεατές ότι είμαστε μια παρέα που θα τους ενημερώνει και θα γίνει η μεσημεριανή τους παρέα.

Ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγεις από την ΕΡΤ;

Ήταν η χρονική συγκυρία που δέχτηκα αυτή την πρόταση αφού επί μήνες υπήρχαν συζητήσεις με την δημόσια τηλεόραση για το τι θα κάνω μετά το “κόψιμο” της εκπομπής μου το καλοκαίρι, με τις συνθήκες που συνέβησαν και που είναι γνωστές. Όλο αυτό το διάστημα που έβλεπα ότι οι συζητήσεις με την ΕΡΤ δεν προχωρούσαν δεν σου κρύβω ότι είχα στενοχωρηθεί με αυτή την αναμονή. Έχω δουλέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια γι’ αυτό το κανάλι και μου έχει δώσει και εκείνο πολλές ευκαιρίες αλλά έβλεπα ότι η δουλειά μου μπαίνει στον “πάγο”. Δεν έβλεπα πουθενά διέξοδο.

Όταν είδες ότι δεν θα βγει η εκπομπή και ότι οι συζητήσεις μετά δεν προχωρούσαν αυτό σε πείσμωσε και αποφάσισες να κοιτάξεις και κάτι άλλο;

Εγώ ποτέ δεν είδα την ΕΡΤ ως ασφάλεια. Έμενα γιατί μου έκαναν οι συνθήκες και έβλεπα πως είχα να δώσω σε μια δουλειά που την γουστάρω πολύ. Έχω φτάσει σε ένα σημείο που μετά από πολλή δουλειά, πιστεύω πως μπορώ να πάω παρακάτω και δεν ήθελα να με αφήνω μετέωρη και όπου με βγάλει. Έτσι η πρόταση που ήρθε από το Open με χαροποίησε ιδιαίτερα και από την πρώτη στιγμή ένιωσα την ζεστασιά ενός περιβάλλοντος που με αγκάλιασαν. Τόσο η Διευθύντρια Προγράμματος, Χρύσα Μασούρου όσο και ο Νικόλας Τουρουντούς μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή, πως μπορώ να τους εμπιστευτώ και να νιώσω καλά. Είναι δύο άνθρωποι που εκτιμώ και που εμπιστεύομαι.

Είναι η πρώτη φορά που θα κάνεις και ψυχαγωγία και ενημέρωση;

Είναι μια εκπομπή με μια νέα υπέροχη ομάδα που ο καθένας θα δίνει το καλύτερο του. Θα είναι ένα μαγκαζίνο που μέσα από τα θέματα που θα παρουσιάζουμε θα προβληματιζόμαστε θα χαμογελάμε και θα ενημερωνόμαστε για θέματα που συζητάμε καθημερινά όλοι μέσα από τα θέματα που επικαιρότητα επιβάλλει. Θέλουμε τα μεσημέρια να τα περνάμε μαζί με τον κόσμο και να είναι όμορφα.

Gossip θα έχει η εκπομπή;

Δεν ξέρω πως το ορίζεις το gossip. Θα είναι μια εκπομπή που θα έχει συνεντεύξεις και ό,τι άλλο ορίζει η επικαιρότητα σε όλους του τομείς.

Εσύ νιώθεις καλά να συζητήσεις κάτι που θα πει ένας συνεντευξιαζόμενος και να το σχολιάσεις;

Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και αυτό θα προσπαθήσω να είμαι στην εκπομπή. Μην νομίζετε ότι επειδή κάνω τόσα χρόνια εκπομπές έχετε δει και όλες τις πτυχές μου.