Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στο Znews: «Στην αρχή της σεζόν κάποιους καλεσμένους τους στεναχωρήσαμε. Τώρα πια είμαστε πολύ πιο χαλαροί και εμείς και εκείνοι»
Συνεντεύξεις

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στο Znews: «Στην αρχή της σεζόν κάποιους καλεσμένους τους στεναχωρήσαμε. Τώρα πια είμαστε πολύ πιο χαλαροί και εμείς και εκείνοι»

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στο Znews: «Στην αρχή της σεζόν κάποιους καλεσμένους τους στεναχωρήσαμε. Τώρα πια είμαστε πολύ πιο χαλαροί και εμείς και εκείνοι»

«Δύσκολοι καλεσμένοι είναι αυτοί που δεν ξεκλειδώνονται εύκολα ιδιαίτερα σε μια ζωντανή εκπομπή»

Καθημερινά τον τελευταίο χρόνο τους απολαμβάνουμε στην δημόσια τηλεόραση, στην εκπομπή τους, το «Στούντιο 4». Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος είναι δύο δημοσιογράφοι που είτε μέσα από τα έντυπα είτε από τις εκπομπές τους ξέρουν καλά να δίνουν στο κοινό αυτή την λεπτομέρεια που κλείνει πονηρά το μάτι, χωρίς ποτέ να ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές.

Δυο φίλοι, κουμπάροι και συνεργάτες που παίζουν στα δάχτυλα την showbiz, χωρίς ποτέ να δείχνουν πως θέλουν να είναι μέρος της, έχουν δημιουργήσει μαζί με την ομάδα τους μια εκπομπή ζηλευτή που ακούει την επικαιρότητα και σέβεται τον τηλεθεατή.

Στον καναπέ της εκπομπής τους έχουν καθίσει προσωπικότητες που ποτέ δεν φανταζόσουν πως θα δεις σε καθημερινή εκπομπή. Για τις συνεντεύξεις τους αυτές έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές και έδωσαν άλλον αέρα στην απογευματινή ζώνη της ΕΡΤ

Ο Γιώργος Μπέζας κάθισε στον καναπέ τους και μίλησαν για όλα.

Φέτος σας βλέπουμε με μια καθημερινή εκπομπή στην ΕΡΤ 1 που φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς έδαφος και οι καλεσμένοι σας μονοπωλούν το ενδιαφέρον όσον αφορά την αναπαραγωγή και τους τίτλους που δίνουν μέσα από την κουβέντα σας. Πιστεύατε αυτή την επιτυχία;

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Σ ευχαριστούμε πολύ Γιώργο! Το βλέπουμε κι εμείς ότι γίνεται μεγάλη αναπαραγωγή και το θεωρούμε μεγάλη μας τιμή.

Θανάσης Αναγνωστόπουλος: Εγώ αν θεωρώ κάτι επιτυχία είναι το γεγονός ότι οι καλεσμένοι, όταν τελειώνει η συνέντευξη, αισθάνονται  σαν να βρεθήκαμε για έναν καφέ και συζητήσαμε. Τουλάχιστον αυτό μας λένε οι περισσότεροι και αισθάνομαι ότι είναι το καλύτερο κομπλιμέντο.

Όταν σας έγινε η πρόταση από την ΕΡΤ υπήρξε κάτι που σας τρόμαζε ή σας έκανε να διστάσετε;

Ν.Ζ: Ήταν τόσο τιμητική η πρόταση της ΕΡΤ που δεν είχαμε δεύτερες σκέψεις.

Θ.Α: Όχι δεν υπήρχε κάτι που μας τρόμαξε ή μας φόβισε. Είχαμε μεν μια περιέργεια και μια ευχάριστη ανησυχία, επειδή κανείς από τους δυο μας δεν είχε ξανακάνει ζωντανή εκπομπή. Τελικά αποδείχτηκε ότι το live είναι απρόβλεπτο, αλλά πολύ συναρπαστικό.

Είστε δυο δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία αλλά και φίλοι. Αυτό σας βοηθά ώστε ο ένας να μην «καβαλά» τα τηλεοπτικά τα όρια του άλλου;

Ν.Ζ: Δεν νομίζω ότι είναι η φιλία μας που μας βοηθά να μην «καβαλάμε». Είναι περισσότερο ο σεβασμός που έχουμε ο ένας στον άλλον και σίγουρα βέβαια η εμπιστοσύνη.

Θ.Α: Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την εμπειρία και τη φιλία μεταξύ δύο ανθρώπων που συνυπάρχουν τηλεοπτικά. Είναι θέμα αρχής, ενσυναίσθησης, παιδείας, ευγένειας και πολλών άλλων πραγμάτων. Πάντως ούτε εγώ ούτε η Νάνσυ, θέλουμε να προσπερνάμε τα όρια.

Έχετε κώδικές επικοινωνίας κατά την διάρκεια της εκπομπής;

Ν.Ζ: Δεν χρειάζεται γιατί συμφωνούμε σχεδόν σε όλα. Ε, καμία φορά δίνουμε μια μικρή κλωτσιά κάτω από το τραπέζι αλλά σπάνια (γέλια).

Θ.Α: Εννοείται. Από ένα βλέμμα ή στην περίπτωση της Νάνσυς μια μικρή κλωτσιά κάτω από το τραπέζι.

Έχετε ένα ταλέντο να ανοίγετε τις ψυχές των καλεσμένων χωρίς να τους φέρνετε σε δύσκολη θέση. Έχει τύχει να δείτε συνεντεύξεις από άλλους συναδέλφους και να πείτε «Μα τι τον ρωτάει;»

Ν.Ζ: Όχι, ο καθένας σε μια συνέντευξη εκφράζει τον εαυτό του.

Θ.Α: Τόσα χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά τα έχω δει όλα και στην τηλεόραση και στα περιοδικά. Έχει τύχει να αναρωτηθώ «μα τι τον ρωτάει τώρα» και «γιατί δεν ρωτάει αυτό πού πρέπει». Για να είμαι δίκαιος όμως, έχω κάνει τις ίδιες ερωτήσεις και στον εαυτό μου μετά από συνέντευξη.

Τις εκπομπές σας τις ξαναβλέπετε, είστε αυστηροί με τους εαυτούς σας;

Ν.Ζ: Είμαι πιο αυστηρή με τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια της εκπομπής πάρα αν τύχει να τη δω μετά. Δηλαδή μπορεί κατά τη διάρκεια της εκπομπής να νιώσω ότι κάτι δεν πάει καλά ή ότι κάτι δεν έκανα ή δεν είπα σωστά. Δεν με βλέπω μετά. Ντρέπομαι πάρα πολύ να βλέπω τον εαυτό μου.

Θ.Α.: Όχι δεν τις βλέπω ποτέ. Δεν θέλω καθόλου.

Τι δεν συγχωρείτε στους ανθρώπους που κάνουν τηλεόραση;

Ν.Ζ: Ο καθένας κάνει αυτό που του λέει η συνείδηση του.

Θ.Α: Γενικά συγχωρώ εύκολα. Δύσκολα συγχωρώ την ρητορική μίσους και το ρατσισμό.

Πισώπλατα μαχαιρώματα όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά έχετε δεχτεί;

Ν.Ζ: Εννοείται. Προσωπικά πιστεύω στην απόλυτη συμπαντική δικαιοσύνη όμως. Επομένως ούτε θυμώνω ούτε στεναχωριέμαι. Στο τέλος ο καθένας θα βρεθεί εκεί που του αξίζει.

Θ.Α: Προφανώς, αλλά και δεν τα έχω μάθει και ούτε επιδίωξα να τα μάθω.

Ποια ήταν η πιο άδικη κριτική που έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα;

Ν.Ζ: Έχουμε διαβάσει εξαιρετικές κριτικές και ευχαριστούμε πολύ όλους τους συναδέλφους μας για τα καλά τους λόγια. Έχω διαβάσει όμως και τεράστια ψέματα σε υποτιθέμενο ρεπορτάζ. Απέναντι στο ψέμα δεν έχω κάτι να πω.

Θ.Α: Την άδικη κριτική μπορώ και να την κατανοήσω. Η εμπαθής κριτική είναι η χειρότερη. Φέτος λοιπόν διάβασα μια παρόμοια, αλλά την κατανοώ αφού ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός. Έτσι λένε τουλάχιστον.

Τόσα χρόνια που είστε φίλοι έχετε τσακωθεί ποτέ;

Ν.Ζ: Σπάνια και πολύ παλιά.

Θ.Α: Σπάνια, αλλά έχουμε μικροδιαφωνίες. Και ευτυχώς. Θα ήταν βαρετό να συμφωνούμε σε όλα.

Για ποιον λόγο μπορεί να διαφωνήσετε;

Ν.Ζ: Κάθε μέρα διαφωνούμε για ασήμαντα πράγματα. Στα σημαντικά συμφωνούμε.

Θ.Α: Συνήθως για μικροπράγματα. Σε σοβαρά θέματα έχουμε την ψυχραιμία και την ωριμότητα  να αναλύουμε και να συζητάμε τις απόψεις μας, πριν αποφασίσουμε.

Ποιος από τους δύο κάνει τις πιο δύσκολες ερωτήσεις;

Ν.Ζ: Οποίος από τους δυο έχει καλύτερη επικοινωνία με τον καλεσμένο τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν το συνεννοούμαστε. Προκύπτει.

Θ.Α: Δεν χρειάζεται γιατί συνήθως ισχύει αυτό που λέγεται: Mερικές φορές οι απαντήσεις είναι πολύπλοκες και οι ερωτήσεις απλές.

Έχει υπάρξει καλεσμένος που σας έφερε σε δύσκολη θέση;

Ν.Ζ: Όχι. Δύσκολοι καλεσμένοι είναι αυτοί που δεν «ξεκλειδώνονται εύκολα», ιδιαίτερα σε μια ζωντανή εκπομπή. Και πάλι όμως κάτι θα βρούμε να πούμε, δεν θα μείνουμε έτσι.

Θ.Α: Σε δύσκολη θέση όχι, αλλά σε αμήχανη θέση ναι.

Ποιος βλέπει πρώτος τα νούμερα;

Ν.Ζ: Συνήθως εγώ γιατί ξυπνάω πρώτη λόγω της κόρης μου που πάει σχολείο. Ο Θανάσης όμως τα βλέπει πιο αναλυτικά.

Θ.Α: Η Νάνσυ με λέει «νουμεράκια» γιατί προσπαθώ να τα αναλύσω.

Ποιος καλεσμένος σας άγχωσε ή σας δυσκόλεψε στον τηλεοπτικό αέρα;

Ν.Ζ: Στην αρχή της σεζόν όταν οι συνεντεύξεις έπαιζαν στο δεύτερο μισό της εκπομπής μας άγχωνε ότι δεν είχαμε όσο χρόνο θέλαμε για τον καλεσμένο. Νομίζω κάποιους τους στεναχωρήσαμε. Τώρα πια όμως -που οι καλεσμένοι μας μπαίνουν στο πλατό στην έναρξη της εκπομπής- είμαστε πολύ πιο χαλαροί και εμείς και εκείνοι.

Θ.Α: Υπήρξαν ένα δυο περιπτώσεις που ένιωσα ότι δεν τραβάει η κουβέντα παραπάνω. Αυτό, όχι κάτι πιο σοβαρό.

Αν ερχόταν ένα κανάλι και σας έκανε πρόταση για πρωινό θα το κάνατε;

Ν.Ζ: Μας έχουν γίνει προτάσεις για πρωινό.

Θ.Α: Σε αυτή τη φάση  θα σου έλεγα όχι. Άλλωστε, είχαμε πρόταση για πρωινό πριν επιλέξουμε την πρόταση της ΕΡΤ. Για μας το «Στούντιο 4»στην ΕΡΤ είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να ευχηθούμε.

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τους καλεσμένους;

Ν.Ζ..: Σε μια καθημερινή εκπομπή με 215 κεντρικούς καλεσμένους μάλλον εκείνοι διαλέγουνε εμάς (γέλια).

Θ.Α.: Γνώμη μου είναι ότι όλοι έχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία να αφηγηθούν, αρκεί να το θέλουν. Αυτό ζητάμε. Καλεσμένους που να θέλουν να μιλήσουν, να χαλαρώσουν να κάνουν χιούμορ να πουν κάτι ουσιαστικό για τη ζωή τους και την τέχνη τους.

Τι είναι για εσάς επιτυχία;

Ν.Ζ: Να έχουμε καθαρή συνείδηση. Να γυρίζουμε σπίτι μας το βράδυ γνωρίζοντας ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε χωρίς εκπτώσεις ηθικές και αξιακές. Και να μας λένε οι τηλεθεατές ότι νιώθουν όμορφα μαζί μας. Ότι τους κάνουμε καλό. Ότι είμαστε καλή παρέα. Πόσο μεγάλη τιμή είναι αυτό!

Θ.Α: Να αρέσεις στον εαυτό σου και να σ’ αρέσει αυτό που κάνεις.

Οι συνεντεύξεις είναι το δυνατό σας σημείο στην εκπομπή. Θα θέλατε να κάνετε μια εκπομπή βραδινή με συνεντεύξεις;

Ν.Ζ.: Ναι, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια στιγμή.

Θ.Α: Ναι, φυσικά, αλλά προς το παρόν μας αρέσει αυτό που κάνουμε τώρα.

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα θέλατε να έχετε κάνει συνέντευξη και δεν έτυχε να κάνετε;

Θέλαμε πολύ να συναντήσουμε τηλεοπτικά τη Γιάννα Αγγελοπούλου και φέτος είχαμε αυτή τη χαρά.