«Κοινωνία Ώρα Mega»: Το μυστικό της επιτυχίας της πρωινής εκπομπής που κερδίζει τους τηλεθεατές
featured

«Κοινωνία Ώρα Mega»: Το μυστικό της επιτυχίας της πρωινής εκπομπής που κερδίζει τους τηλεθεατές

«Κοινωνία Ώρα Mega»: Το μυστικό της επιτυχίας της πρωινής εκπομπής που κερδίζει τους τηλεθεατές

Ο Γιώργος Μπέζας γράφει για το πρωινό «δίδυμο» της ενημέρωσης

Ποσοστά Eurovision ή Μουντιάλ θυμίζουν τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει στους πίνακες της Nielsen η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για την Τρίτη το πρωί η εκπομπή ξεπέρασε το 48% σε τέταρτο και το 35% στο σύνολο στο δυναμικό κοινό 18-54.

Αυτά τα ποσοστά δίνουν ένα καθαρό προβάδισμα στην τηλεοπτική κούρσα της πρωινής ενημερωτικής ζώνης και ένα μεγάλο άσο για τον μέσο όρο που καναλιού.

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του πρωινού κοινού και να έχουν γίνει αγαπημένη του συνήθεια αφού από τις 05:30 ως και τις 07:45 κόβουν εδώ και καιρό πρώτοι το νήμα στη ζώνη τους με διαφορά.

Ποια πραγματικά είναι η συνταγή της επιτυχίας τους; Τι έχει αυτή η πρωινή εκπομπή που δεν έχουν οι άλλες; Εύλογα ερωτήματα που δεν βασανίζουν μόνο τους τηλεοπτικούς συντάκτες αλλά και τους τηλεοπτικούς τους αντιπάλους που βλέπουν να χάνουν στην τηλεοπτική αρένα.

Το δημοσιογραφικό δίδυμο ακόμη και αν η ώρα δείχνει 05:30 το πρωί λέει την πρώτη «καλημέρα» με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Ακόμη και όταν η επικαιρότητα είναι βαριά εκείνοι δεν εκβιάζουν το συναίσθημα του τηλεθεατή με βαρύγδουπες τοποθετήσεις και τηλεοπτικές κορώνες στήνοντας τηλεοπτικά δικαστήρια.

Αντίθετα του δίνουν το δικαίωμα να σκεφτεί και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, παρουσιάζοντας μόνο την είδηση.

Άξιος αναφοράς είναι και ο σεβασμός που δείχνουν οι παρουσιαστές ο ένας στον άλλον.

Η εκπομπή με γρήγορα αντανακλαστικά και έναν καλοκουρδισμένο μηχανισμό από τεχνικούς και δημοσιογράφους και τον αρχισυντάκτη Βασίλη Πελέκη, παραθέτει στον τηλεθεατή τα γεγονότα της τρέχουσας ειδησεογραφίας, χωρίς υπερβολές και τηλεοπτικές φανφάρες.

Γρήγορη ροή, καλοστημένα πάνελ με φιλοξενούμενους τους πρωταγωνιστές της ειδησεογραφίας δεν διστάζουν να πειραματιστούν στο καινούργιο και σε μια διαφορετική θεματολογία που τελικά φαίνεται πως αρέσει στον τηλεθεατή.

Στα συν της εκπομπής, τα πειράγματα των παρουσιαστών που δεν ξεπερνούν ποτέ τα όρια, οι μουσικές ανάσες και η επικοινωνία με τους τηλεθεατές.

Οι δύο παρουσιαστές παρόλο που διαφέρουν σαν τηλεοπτικές προσωπικότητες και ο καθένας έχει την δική του τηλεοπτική διαδρομή έχουν καταφέρει να βρουν την μαγική συνταγή που κάνει τα ετερώνυμα να έλκονται.