«Μαύρο Ρόδο» – Η συγγραφέας του βιβλίου, Ελένη Καπλάνη, στο Znews: «Η μοναχή Ελισάβετ θα βρει την ευτυχία – Το κοινό θα διχαστεί»
Συνεντεύξεις

«Μαύρο Ρόδο» – Η συγγραφέας του βιβλίου, Ελένη Καπλάνη, στο Znews: «Η μοναχή Ελισάβετ θα βρει την ευτυχία – Το κοινό θα διχαστεί»

«Μαύρο Ρόδο» – Η συγγραφέας του βιβλίου, Ελένη Καπλάνη, στο Znews: «Η μοναχή Ελισάβετ θα βρει την ευτυχία – Το κοινό θα διχαστεί»

Η συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου μίλησε στον Γιώργο Μπέζα και προανήγγειλε διλήμματα για το κοινό!

Το «Μαύρο Ρόδο», το νέο σίριαλ του Mega από τα πρώτα επεισόδια καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.

Ο απαγορευμένος έρωτας της μοναχής Ελισάβετ με τον Πέτρο και το παρελθόν της που με μαεστρία είδαμε να ξετυλίγεται με ένα flashback στα πρώτα επεισόδια ήταν αρκετά για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επιλογών των τηλεθεατών στην prime time.

Ένας φόνος, ένα μυστικό που κρατούν καλά κρυμμένο πίσω από τις βαριές ξύλινες πόρτες του μοναστηριού και ένας έρωτας δύο νέων παιδιών που τους χωρίζουν πολλά, ήταν η σπίθα για να δημιουργηθεί το «Μαύρο Ρόδο».

Η Ελένη Καπλάνη, η συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, μιλά αποκλειστικά στο Ζnews και στον Γιώργο Μπέζα για την ιστορία της φίλης της, που έμελλε μετά από χρόνια να συγκινήσει το Πανελλήνιο στην μικρή οθόνη.

Η ιστορία στο «Μαύρο Ρόδο» – όπως έχετε πει- είναι αληθινή. Τι σας συγκίνησε σε εκείνη την καλόγρια και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης;

Καταρχήν με σόκαρε η απόφασή της φίλης μου να πάει καλόγρια, γιατί δεν είχε δείγματα από μικρή. Αλλά με συγκίνησε η ανάγκη της να χωθεί στην αγκαλιά του θεού όντας αηδιασμένη από την κοινωνία.

Ποια είναι η σχέση σας με τον Θεό;

Ακόμα και τώρα δεν έχω ξεκαθαρίσει εντελώς μέσα μου τι ακριβώς πιστεύω. Επικαλούμαι τα λόγια του Χριστού και θεωρώ ότι αν τα ακολουθείς είσαι καλύτερος άνθρωπος, έχω την ανάγκη να υπάρχει κάτι ανώτερο να απευθυνθώ, αλλά μέχρι εκεί.

Φέτος το τηλεοπτικό κοινό μέσα από την συχνότητα του Mega θα έχει την δυνατότητα να δει το σίριαλ που μιλά για έναν απαγορευμένο έρωτα. Γιατί πιστεύετε ότι από τα πρώτα επεισόδια έχει αγαπηθεί αυτό το σίριαλ;

Πιστεύω πως είναι μια ιστορία που συγκινεί διότι μπαίνουν στην θέση της Ελισάβετ, ειδικά οι νέες, και μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του διλήμματος. Αλλά η Ελισάβετ πρεσβεύει και μια διαφορετική άποψη για την ζωή. Και δεν εννοώ την μοναστική. Και φυσικά το εξαιρετικό κάστινγκ που μεταφέρει στο μέγιστο το σενάριο και η σκηνοθετική ματιά. Η σειρά έχει ό,τι καλύτερο μέχρι στιγμής έχω δει τόσο από πλευράς καστ όσο και ποιότητας παραγωγής.

Η μοναχή Ελισάβετ θα βρει την ευτυχία;

Άσχετα με το αποτέλεσμα σίγουρα θα βρει την ευτυχία. Πρώτον γιατί θα ζήσει συναισθήματα που προκαλεί ο αγνός έρωτας, και θα ακολουθήσει τον δρόμο που αυτή πραγματικά θα θέλει.

Θα έχει happy end σε αυτό το σίριαλ ή τελικά θα ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού;

Αυτή την απάντηση θα την πάρετε από τις οθόνες σας! Νομίζω ότι οι συντελεστές της σειράς τόσο από σκηνοθετικής άποψης όσο και σεναρίου έχουν κάνει ένα πραγματικά κομψοτέχνημα στην πλοκή της. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα!

Μέσα από ένα κάστινγκ σπουδαίων ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εσείς ποιον ξεχωρίζεται και γιατί;

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Τι να πω για την κυρία Διδασκάλου, για τον κύριο Κακούρη, τον κύριο Σκιαδαρέση ή την κυρία Παπαθωμά. Όλοι. Αλλά το ζευγάρι που είναι νέοι ηθοποιοί, και παίζουν κυριολεκτικά με το βλέμμα, με έχει ενθουσιάσει. Ο δε Κουκουράκης, αυτήν την τρέλα που βγάζει… Όπως το απαιτεί ο ρόλος. Τι να πω!

Πιστεύετε ότι το κοινό θα διχαστεί για αυτό τον έρωτα;

Μπορεί. Για κάποιους λόγους που φαντάζεστε, και για άλλους που δεν φαντάζεστε αυτήν την στιγμή. Πολλές φορές η λογική έρχεται κόντρα με το συναίσθημα.

Τι σας λένε οι αναγνώστες σας; Υπάρχει κάτι που σας προβλημάτισε;

Υπάρχουν κάποιοι αναγνώστες μου που αντιδρούν στις αλλαγές. Δεν σας κρύβω ότι κάποια πράγματα με ξενίζουν. Αλλά ξέρω ότι η τηλεόραση είναι πιο ρεαλιστική.

Θέλετε να μας δώσετε ένα spoiler για αυτή την σειρά;

Η αληθινή, η αγνή αγάπη, μπορεί να σαρώσει τα πάντα στο διάβα της.