«Νάνα Μούσχουρη: Η συνάντηση με έναν ζωντανό θρύλο»
BeZnews

«Νάνα Μούσχουρη: Η συνάντηση με έναν ζωντανό θρύλο»

«Νάνα Μούσχουρη: Η συνάντηση με έναν ζωντανό θρύλο»

Ο Γιώργος Μπέζας ήταν στην εκδήλωση για την παρουσίαση των ανέκδοτων ηχογραφήσεων της μεγάλης ερμηνεύτριας

Η Νάνα Μούσχουρη δεν χρειάζεται συστάσεις. Ήρθε σαν δώρο σε όλους εμάς την πρώτη του Νοέμβρη που περάσαμε την πόρτα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ για να τη συναντήσουμε και να υποκλιθούμε όχι στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο της αλλά σε μια γυναίκα, σε έναν άνθρωπο που από την ώρα που μπήκε στην αίθουσα της εκδήλωσης -που ήταν κατάμεστη από φίλους και δημοσιογράφους- δεν σταμάτησε να ευχαριστεί, να χαίρεται σαν μικρό παιδί, να καμαρώνει για αυτή την αγάπη που έχει νιώσει στη ζωή της.

Μια κυρία που η φωνή της ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου με ένα φεγγαράκι χάρτινο. Πίσω από τα μεγάλα κόκκινα γυαλιά της δεν έκρυψε την συγκίνησή της για τα πρόσωπα που έβλεπε μπροστά της, για τα λόγια αγάπης που είπαν για εκείνη οι παρευρισκόμενοι .

Εκείνη με χαρά μικρού παιδιού και το πείσμα εφήβου ήθελε να πει όλα εκείνα που εμείς δεν ξέραμε για εκείνη, σαν να ήθελε να πείσει πως δεν ήταν το ταλέντο που την έκανε την Μούσχουρη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά η Νάνα η ευλογημένη, που ξεκίνησε δειλά για να κατακτήσει τον κόσμο με την μελωδική της φωνή.

Κορυφαία στιγμή -εκτός από την συνάντηση με τον μέντορά της Μίμη Πλέσσα- όταν εκείνη μπροστά στο πιάνο τραγούδησε «Χάρτινο το φεγγαράκι».

Είναι από εκείνες τις στιγμές που γράφεται ιστορία και που νιώθεις τυχερός που βρέθηκες έστω και ως κομπάρσος παρατηρητής μιας στιγμής της ζωής ενός ζωντανού θρύλου.

Καθηλωτική, με ειλικρίνεια και με ευγένεια και με γεμάτη την ψυχή της, δέχτηκε τα δώρα, τα σ’ αγαπω, τον θαυμασμό όλων, όσοι περίμεναν για να φωτογραφηθούν μαζί της να τους υπογράψει τον συλλεκτικό δίσκο με τα 24 ανέκδοτα τραγούδια της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

Πρόκειται για μια επιλογή από τις πρώτες, ανέκδοτες έως τώρα, ηχογραφήσεις, που πραγματοποίησε η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του ΕΙΡ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, από τα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Στην εκδήλωση στην οποία ήταν παρούσα η ίδια η Νάνα, παρουσιάστηκε μια συλλογή 24 επιλεγμένων τραγουδιών σε μορφή CD αλλά και συλλεκτικής έκδοσης βινυλίου, με τίτλο «Nana Mouskouri – Radio Days», που θα κυκλοφορήσουν από τη MINOS EMI/UNIVERSAL.

Το CD περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική των Μίμη Πλέσσα, Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Τάκη Μωράκη, Μιχάλη Σουγιούλ, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Κώστα Κλάββα και στίχους των Κώστα Πρετεντέρη, Γιώργου Οικονομίδη, Πυθαγόρα, Κώστα Κοφινιώτη κ.ά. Τραγούδια, δηλαδή, κορυφαίων συνθετών και στιχουργών του ελαφρού ρεπερτορίου, αλλά και ορισμένων δημιουργών που δεν περιμένει να ακούσει κανείς από τη Νάνα Μούσχουρη, όπως του Σταύρου Κουγιουμτζή.