Νίκος Κουρής: Το αουτσάιντερ που έγινε φαβορί και η νέα τηλεοπτική πρόταση
featured

Νίκος Κουρής: Το αουτσάιντερ που έγινε φαβορί και η νέα τηλεοπτική πρόταση

Νίκος Κουρής: Το αουτσάιντερ που έγινε φαβορί και η νέα τηλεοπτική πρόταση

Ο Γιώργος Μπέζας περιγράφει την τηλεοπτική μετεξέλιξη του ηθοποιού σε περιζήτητο παρουσιαστή

Τι και αν δύο χρόνια πριν κάποιοι στην κρατική τηλεόραση στοιχημάτιζαν πως το τηλεπαιχνίδι «Δες και βρες» θα βρεθεί γρήγορα στο αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης ως ένα ακόμη αποτυχημένο τηλεοπτικό προϊόν; Ο Νίκος Κουρής κατόρθωσε να αποδείξει ότι μπορεί και ένα τηλεπαιχνίδι να γίνει η καλύτερη παρέα για το τηλεοπτικό κοινό που καθημερινά τον επιβραβεύεται στους πίνακες τηλεθέασης σε μια ζώνη άκρως ανταγωνιστική, συγκριτικά πάντα με τον μέσο όρο της δημόσιας τηλεόρασης.

Το «Δες και βρες» ξεκίνησε στην ΕΡΤ χωρίς να το καταλάβει κανείς. Αφού κανείς δεν πίστευε πως ο ταλαντούχος ηθοποιός μπορεί να τσαλακωθεί, να παίξει και να αιφνιδιάσει ευχάριστα τους ιθύνοντες της ΕΡΤ, που κάποια στιγμή στα πρώτα βήματα της εκπομπής, συζητούσαν ακόμη και για τον «αιφνίδιο θάνατό» της αφού απέναντι από τα δελτία δεν είχε καμιά τύχη.

Η αλλαγή ώρας αποδείχθηκε σωτήρια και η εκπομπή «άνθισε». Η συνέχεια εντυπωσιακή, σχεδόν αναπάντεχη! Ο Νίκος Κουρής έγινε πιο επικοινωνιακός, πιο άνετος. Δεν δίστασε να χορέψει, να αυτοσαρκαστεί.

Εκείνος σε δημόσιες εξομολογήσεις του δηλώνει ευτυχής για αυτή την συγκυρία στη ζωή του. Σαν να απελευθερώθηκε, ξαφνικά, από μία ξύλινη γλώσσα.  Άρχισε να απολαμβάνει τα κείμενα των ερωτήσεων, τα οποία  δεν ήταν πλέον τυπικές ερωτήσεις γνώσεων.

Για πρώτη φορά σε τηλεπαιχνίδι, τα κείμενα των ερωτήσεων μετατράπηκαν σε αφηγήσεις πραγματικών ιστοριών, από το θέατρο, τον κινηματογράφο, την Ιστορία, σε άγνωστες ιστορίες της καθημερινότητας. Το τηλεπαιχνίδι μετατράπηκε σε ένα ποιοτικό, καθημερινό μαγκαζίνο, με έναν παρουσιαστή που δεν έχει ανάγκη να υποκριθεί κάποιο ρόλο για να κερδίσει τηλεθέαση.

Ο Νίκος Κουρής μάλλον αποδεικνύει ότι έχει και τον επαγγελματισμό και την ποιότητα. Είναι ένα καλό, «εσωτερικό παράδειγμα προς μίμηση» εκεί στην ΕΡΤ, όπως πρόσφατα σε σύσκεψη στο κανάλι της Αγίας Παρασκευής ειπώθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ζnews και του Γιώργου Μπέζα, ο ηθοποιός και παρουσιαστής πια είναι από τα ονόματα που σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό συζητούν να τον προσεγγίσουν για την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού!

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…