Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στο Znews: «Φέτος αποδείχτηκε πως δεν μπορούν οι εκπομπές να στελεχώνονται μόνο με χαριτωμένες φατσούλες και κορμάκια από τον χώρο των reality, του Instagram, του Youtube»
featured

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στο Znews: «Φέτος αποδείχτηκε πως δεν μπορούν οι εκπομπές να στελεχώνονται μόνο με χαριτωμένες φατσούλες και κορμάκια από τον χώρο των reality, του Instagram, του Youtube»

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στο Znews: «Φέτος αποδείχτηκε πως δεν μπορούν οι εκπομπές να στελεχώνονται μόνο με χαριτωμένες φατσούλες και κορμάκια από τον χώρο των reality, του Instagram, του Youtube»

«Δεν μου άρεσε η υποκρισία που εκδηλώθηκε με πολλούς τρόπους στις εκπομπές και η εισβολή της υπερβολικής "πολιτικοκορεκτίλας"»

Λίγο μετά τους οριστικούς τίτλους τέλους του Love it, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος μίλησε στον Γιώργο Μπέζα και το Znews για την Ιωάννα Μαλέσκου και την κριτική που δέχτηκε, έκανε μια αποτίμηση της σεζόν που ολοκληρώθηκε και απάντησε στο αν θα πήγαινε με την Ιωάννα Μαλέσκου στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Μια ακόμα συνεργασία τελείωσε. Τι τίτλο θα έβαζες;

Από “Love it” σε “Love her”! Για μένα προσωπικά το «αγάπησε την εκπομπή», έγινε «αγάπησε την Ιωάννα». Για πολλούς λόγους.

Δύσκολη χρονιά. Τι κρατάς, τι πετάς;

Πολύ και μάλιστα πρωτόγνωρα δύσκολη χρονιά, όσον αφορά την θεματολογία που κληθήκαμε να διαχειριστούμε οι ψυχαγωγικές εκπομπές. Μου φάνηκε αδιανόητο να ασχολούμαστε σχεδόν όλες οι εκπομπές με αστυνομικά, δικαστικά, κοινωνικά, ιατρικά, πολεμικά θέματα. Αυτό που κρατάω είναι ότι φέτος ειδικά αποδείχτηκε πως δεν μπορούν οι εκπομπές να στελεχώνονται μόνο με χαριτωμένες φατσούλες και κορμάκια από τον χώρο των reality, του Instagram, του Youtube με μοναδικό εφόδιο τους followers, τα likes και τα giveaway. Αποδείχτηκε πως τα απαραίτητα και χρήσιμα πρόσωπα είναι αυτά που με την προσωπικότητα και τις γνώσεις τους μπορούν να σταθούν και να διαχειριστούν ανά πάσα στιγμή μια πολύπλευρη θεματολογία. Αυτό κρατάω εγώ και υποθέτω ότι το συνειδητοποίησαν και τα τηλεοπτικά στελέχη όλων των καναλιών.

Η συνεργασία με την Ιωάννα Μαλέσκου πώς ήταν;

Με μία λέξη, υποδειγματική. Σε μια τόσο δύσκολη σεζόν, με φουρτούνες, με τρικλοποδιές, η Ιωάννα στεκόταν καθημερινά στο ύψος των περιστάσεων και επεδείκνυε απίστευτο επαγγελματισμό. Δεν την είδα ποτέ να χάνει το χαμόγελο, την ψυχραιμία, την θετική της ενέργεια. Αυτό ήταν απίστευτα ευεργετικό για όλους εμάς τους συνεργάτες της. Σε επίπεδο προσωπικό, ένιωσα από την πρώτη μας συνάντηση, πριν ακόμα συνεργαστούμε, μία μαγική χημεία μεταξύ μας. Επειδή είμαι πολλές φορές ωμά ρεαλιστής, αναρωτιόμουν αν μέσα σε έντεκα μήνες καθημερινής τηλεοπτικής τριβής θα παραμείνει όλο αυτό το «καλό κλίμα» όπως το ένιωσα στην αρχή. Τελικά όχι μόνο παρέμεινε η χημεία μας, αλλά εξελίχθηκε σε ακόμα πιο ουσιαστική επικοινωνία.

Γιατί πιστεύεις δέχτηκε τέτοια κριτική;

Πραγματικά αναρωτιέμαι και εγώ. Μία εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι κατά καιρούς κάποια πρόσωπα γίνονται οι αγαπημένοι «σάκοι του μποξ» των media και της showbiz γενικότερα. Ξεκινούν την κριτική σε αυτά τα πρόσωπα 2-3 άνθρωποι και μετά όταν γίνει της μόδας, ακόμα και κάποιοι αξιολύπητοι που δεν τολμούν ποτέ να εκφέρουν άποψη για τίποτα και μια ζωή στρογγυλεύουν τα λόγια τους, βρίσκουν μια ωραία ευκαιρία να πουν και αυτοί μια κουβέντα κριτικής για όποιον χτυπάνε έτσι κι αλλιώς οι υπόλοιποι. Έτσι δημιουργείται σιγά σιγά ένα ολόκληρο κύμα εναντίον ενός προσώπου. Αυτό το πρόσωπο-θύμα για την τελευταία διετία ήταν η Ιωάννα.

«Το πρόσωπο-θύμα για την τελευταία διετία ήταν η Ιωάννα»

Θα ξανασυνεργαζόσουν μαζί της;

Εννοείται! Με μεγάλη μου χαρά. Αυτό αποδεικνύεται και απ’ όσα περιέγραψα λίγο πριν για την φετινή μας συνεργασία. Οι άνθρωποι δεν ταιριάζουν έτσι εύκολα μπροστά στις κάμερες. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όταν λοιπόν αυτό προκύψει, δεν είναι να το αφήνεις. Έτσι το βλέπω ειδικά εγώ που μετά από τόσα χρόνια δουλειάς με ενδιαφέρει πρώτα η καλή σχέση με τον παρουσιαστή μιας εκπομπής, το ωραίο περιβάλλον που θα δημιουργήσουμε και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Το όνομα της έχει ακουστεί ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Λιάγκα. Θα πήγαινες μαζί της, να συνεργαστείς με τον Γιώργο;

Με την Ιωάννα, θα πήγαινα οπουδήποτε και με οποιονδήποτε! Δεν γνωρίζω πόσο ευσταθεί αυτή η φήμη. Αλλά ειδικά με τον Γιώργο Λιάγκα θα είχα και έναν επιπλέον λόγο να συνεργαστώ, γιατί πιστεύω ότι θα έβγαινε ένα καλό αποτέλεσμα. Εκτιμώ τους ανθρώπους που δεν διστάζουν να «σπάνε αυγά» και να λένε την άποψη τους, ακόμα κι αν κάποια στιγμή πληρώσουν ακριβά τις συνέπειες. Δεν το συναντάς εύκολα αυτό. Η τηλεόραση είναι γεμάτη από πρόσωπα που μονίμως κρατάνε ίσες αποστάσεις από τους πάντες και τα πάντα. Βλέπω αμέτρητους να μιλάνε για ώρα, να πλατειάζουν, χωρίς όμως να παίρνουν τελικά θέση για τίποτα! Περιέργως οι περισσότερες εκπομπές είναι στελεχωμένες με πολλά τέτοια πρόσωπα, γι’ αυτό και ειδικά η νέα γενιά θεωρεί την τηλεόραση όλο και πιο απρόσωπη και βαρετή και στρέφεται στο διαδίκτυο.

«Δεν μου άρεσε η υποκρισία που εκδηλώθηκε με πολλούς τρόπους στις εκπομπές και η εισβολή της υπερβολικής “πολιτικοκορεκτίλας”»

Τι δεν σου άρεσε από την τηλεόραση αυτήν την σεζόν;

Αφενός το γεγονός ότι η συγκλονιστική υπόθεση της Πάτρας, έγινε ο ρυθμιστής των πάντων τους τελευταίους μήνες. Υπήρξε ο χορηγός των μισών εκπομπών που ευνοήθηκαν από την διαχείριση της και καταστροφέας των υπόλοιπων μισών που δεν έπρεπε να καταπιαστούν καθόλου με το θέμα, αλλά το έκαναν.
Αφετέρου, δεν μου άρεσε η υποκρισία που εκδηλώθηκε με πολλούς τρόπους στις εκπομπές και η εισβολή της υπερβολικής «πολιτικοκορεκτίλας»σε πολλά επίπεδα, η οποία τείνει να μετατραπεί μερικές φορές σε έναν νέο ιδιότυπο φασισμό. Δεν λέω ότι είναι κακή η πολιτική ορθότητα και να είμαστε ασύδοτοι ή άκομψοι. Οφείλουμε να σεβόμαστε πολλά πράγματα και να μην ξεχνάμε την ευθύνη που φέρουμε μέσω του δημόσιου λόγου μας, αλλά από την άλλη, δεν γίνεται να αυτολογοκρινόμαστε συνεχώς μην πούμε την παραμικρή «απαγορευμένη λέξη» και παρεξηγηθούν 5-10 διάσημες μουρλοκακομοίρες των social που έχουν αυτοχρηστεί «ακτιβιστές», “θεματοφύλακες του politically correct ή ότι άλλο «του φανεί του λωλοστεφανή».

Πώς βλέπεις την έλευση Σκορδά, Μπακοδήμου;

Είναι δύο πρόσωπα που μου άρεσαν πάντα. Κυρίως για την αμεσότητά τους. Εύχομαι να πετύχουν και οι δύο στα νέα projects που θα αναλάβουν.

Θα συνεργαζόσουν μαζί τους; Εσύ τελικά πού θα βρίσκεσαι;

Φυσικά και θα συνεργαζόμουν, αλλά είναι κάτι που δεν μπήκα στην διαδικασία να συζητήσω με τον ΣΚΑΪ, παρ’ ότι επί δύο χρόνια είχα μια εξαιρετική συνεργασία με το κανάλι και ένιωθα με πολλούς τρόπους την εκτίμηση του προς το πρόσωπο μου. Δεν το συζήτησα καν γιατί ξέρω ως επαγγελματίας πως όταν στήνονται κάποιες νέες εκπομπές, είναι ευνόητο ότι δεν θα επιλεγούν πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με τις προηγούμενες. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα ούτε για το πού ούτε για το αν θα βρίσκομαι κάπου. Μου έχουν γίνει «νύξεις» από κάποιες εκπομπές αλλά, άλλο νύξεις και άλλο προτάσεις. Ίδωμεν. Το βέβαιο είναι ότι θα βρίσκομαι στο ραδιόφωνο που είναι και παραμένει πάντα η βάση μου. Καθημερινά 15.00 με 17.00 στον Love 97.5