Πρωινές εκπομπές (ενημέρωση και ψυχαγωγία): Ο πρώτος μίνι απολογισμός και οι αλλαγές που σχεδιάζουν τα επιτελεία
featured

Πρωινές εκπομπές (ενημέρωση και ψυχαγωγία): Ο πρώτος μίνι απολογισμός και οι αλλαγές που σχεδιάζουν τα επιτελεία

Πρωινές εκπομπές (ενημέρωση και ψυχαγωγία): Ο πρώτος μίνι απολογισμός και οι αλλαγές που σχεδιάζουν τα επιτελεία

Ο Γιώργος Μπέζας αναλύει

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα που ξεκίνησε η τηλεοπτική κούρσα για τις πρωινές εκπομπές – τις ενημερωτικές κυρίως- και ήδη έχουν αρχίσει τα επιτελεία των καναλιών να μετρούν σωστά και λάθη και να σχεδιάζουν τις διορθωτικές κινήσεις για μια σεζόν που μόλις άρχισε.

Αρχικά βέβαια να πούμε χάριν δικαιοσύνης πως ακόμη είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα και να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί αλλά και τα δάκρυα για την χαμένη τηλεοπτική ρεβάνς.

Ας ξεκινήσουμε από τον ΑΝΤ1 και το νέο τηλεοπτικό δίδυμο Γιώργος Παπαδάκης – Μαρία Αναστασοπούλου.

Παρά τις τηλεοπτικές «στημένες» κόντρες των δύο παρουσιαστών φαίνεται πως ο πιο… παλιός Γιώργος Παπαδάκης γνωρίζει καλά το μονοπάτι για να κόψει δρόμο προς την κορυφή αλλά και να υπενθυμίσει σε όλους πως είναι αυτός που έχει το καρπούζι και το μαχαίρι  στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Στο κανάλι του Φαλήρου και στην εκπομπή «Σήμερα» ο Δημήτρης Οικονόμου, χωρίς προσπάθεια και τηλεοπτικές υστερίες ξεχωρίζει ανάμεσα στην Ντόρα Κουτροκόη και τον Άκη Παυλόπουλο.

Ο τελευταίος ωστόσο με μαεστρία παίζει ένα υπέροχο πινγκ πονγκ με τον Δημήτρη Οικονόμου που αξίζει να το δεις, αφήνοντας άθελα τους την κυρία της παρέας να κοιτά τα Louboutin της.

Στo Mega ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη είναι ένα τηλεοπτικό δίδυμο, δύο παρουσιαστές, που σου μεταδίδουν την είδηση χαλαρά χωρίς να σε στρεσάρουν, αυτό φαίνεται πως το τηλεοπτικό κοινό επιζητά και πίνει μαζί τους καθημερινά τον πρωινό τους καφέ.

Στο Open ο Παναγιώτης Στάθης και ο Δημήτρης Καμπουράκης μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει ακόμη την έκπληξη.

Ωστόσο η τηλεοπτική τους χημεία είναι καλύτερη από αυτή του Μάνου Νιφλή και της Χρύσας Φώσκολου καθώς η πρώην συνεργάτιδα του Γιώργου Παπαδάκη συνεχώς κάνει ψιλή βροχή πάνω στον συμπαρουσιαστή της, εκνευρίζοντας αρκετές φορές τους πολύ πρωινούς τηλεθεατές και όχι μόνο.

Η δημόσια τηλεόραση στην πρωινή ζώνη φαίνεται πως έχει βάλει μπροστά τις μηχανές και στις δύο πρωινές ενημερωτικές εκπομπές της. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που η εκπομπή «Συνδέσεις» προσπερνά τις άλλες σε νούμερα στην ώρα προβολής της.

Οι εκπομπές Happy Day και Mega Καλημέρα έχουν το δικό τους τηλεοπτικό κοινό που βλέπει τους παλιούς και νέους της πρωινής ζώνης 8 με 10 και η μάχη στο ζάπινγκ καλά κρατεί.