Ριάλιτι: Γιατί… κατρακύλησε η δημοφιλία τους και πώς θα αντιστραφεί το κλίμα;
BeZnews

Ριάλιτι: Γιατί… κατρακύλησε η δημοφιλία τους και πώς θα αντιστραφεί το κλίμα;

Ριάλιτι: Γιατί… κατρακύλησε η δημοφιλία τους και πώς θα αντιστραφεί το κλίμα;

Δύσκολοι καιροί για τους πρίγκιπες ή καλύτερα τους βασιλιάδες των ριάλιτι

Ριάλιτι μόδας, μαγειρικής και ο «βασιλιάς» όλων -περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις- Survivor.

Tι και αν πριν από ένα χρόνο όλοι πίστευαν ότι όταν το Survivor All Star στηνόταν και θα χάριζε στο κανάλι που προβάλλεται, υψηλά νούμερα τηλεθέασης;

Η αλήθεια είναι πως κανείς -ακόμη και ο πιο δύσπιστος- δεν θα περίμενε πως θα έριχναν εκεί στον Άγιο Δομίνικο αυλαία άρον άρον.

Ναι, οι εποχές φαίνεται πως άλλαξαν.

Οι τηλεθεατές πιο υποψιασμένοι και γνώστες της τηλεοπτικής ίντριγκας, γνωρίζουν καλύτερα από όλους την πλοκή ή καλύτερα την σκαλέτα των παιχνιδιών που ζουμάρουν με μεγεθυντικό φακό στη ζωή των παικτών που εκτίθενται προβάλλοντας την γύμνια τους, με αντάλλαγμα μια χρυσή επιταγή και την ελπίδα πως θα βρουν θέση σε κάποιο τηλεοπτικό πλατό.

Διαφορετικές, πικάντικες και όχι μόνο προσωπικότητες επιλέγονται για να συμμετέχουν στο τηλεοπτικό μενού.

Έρωτες, τσακωμοί, ρατσιστικά σχόλια, λίγο δάκρυ και ένα ανθρώπινο δράμα έχει κυρίως στο βιογραφικό του ο εκάστοτε παίκτης που δηλώνει συμμετοχή στα ριάλιτι.

Η τρέχουσα σεζόν έπεσε θύμα της βαρεμάρας των ριάλιτι για αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις το ραβασάκι της τηλεθέασης έδειξε αρνητικό για τα προσδοκώμενα πρόσημο.

Όχι, τα ριάλιτι δεν έβγαλαν τα λεφτά τους, δεν κέρδισαν το στόχο τους, δεν μας χάρισαν τηλεοπτικές εκπλήξεις δεν βγήκαν νέα τηλεοπτικά πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες, ούτε καν δεν θα τους συναντήσουμε σε κάποια αρπαχτή στην επαρχία να κάνουν τον guest star.

Τις πταίει για αυτήν την κατρακύλα: Μα η ρουτίνα που σκοτώνει ακόμη και τον πιο μεγάλο έρωτα!

Τα επιτελεία των καναλιών -και ορθώς αν με ρωτάτε- αποφάσισαν ό,τι παλιό να ξεκουραστεί και στη θέση του να ποντάρουν σε κάτι διαφορετικό, παίρνοντας το ρίσκο.

Το εκπαιδευμένο πια κοινό έγινε απαιτητικό και ζητά κάτι καινούργιο για να ταυτιστεί και να γίνει συνήθεια του.

Η τηλεόραση πλέον δεν χρειάζεται ένα βοτσαλάκι για να ταράξει τα νερά της ήσυχης λίμνης αλλά μια φουρτούνα για να ανακατευτεί ο βούρκος.

Το λυπηρό δεν είναι οι τηλεθεατές που γύρισαν την πλάτη στα ριάλιτι αλλά τα όνειρα δεκάδων παιδιών με μερικές εξαιρέσεις, που πίστεψαν πως με την εφήμερη δόξα θα κατακτήσουν τα όνειρά τους αλλά και τον κόσμο όλο.