«Το όνομα “Ελένη Μενεγάκη” ανοίγει πόρτες, δεν εξαργυρώνεται, δεν κοστολογείται»
BeZnews

«Το όνομα “Ελένη Μενεγάκη” ανοίγει πόρτες, δεν εξαργυρώνεται, δεν κοστολογείται»

«Το όνομα “Ελένη Μενεγάκη” ανοίγει πόρτες, δεν εξαργυρώνεται, δεν κοστολογείται»

Ο Γιώργος Μπέζας υμνεί μια «σωστή κυρία» της τηλεόρασης μετά τα νέα της λήξης συνεργασίας της με το Μega

Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία. Ένας ακόμη κύκλος στην τηλεοπτική καριέρα της Ελένης Μενεγάκη κλείνει -όπως όλα δείχνουν- με την παρουσιάστρια για ακόμη μια φορά να αιφνιδιάζει ακόμη και τους πιο δικούς της ανθρώπους ως προς την απόφασή της αυτή.

Η ίδια σταμάτησε την σκόνη πριν ξεσπάσει θύελλα, προστατεύοντας το όνομά της αλλά και τους συνεργάτες της, σεβόμενη πάντα την τηλεοπτική στέγη που την φιλοξενεί.

Η Ελένη ποτέ δεν τσακώθηκε, ποτέ δεν χάλασε τις προσωπικές της σχέσεις με τους ιδιοκτήτες τον καναλιών που συνεργάστηκε, πάντα μπροστά και πίσω από τις κάμερες μιλούσε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό.

Για τους εργοδότες της ήταν πάντα μια βασίλισσα, που της άξιζε ένας πόλεμος για να την κερδίσουν.

«Μια φορά βασίλισσα για πάντα βασίλισσα» και η «περπατησιά» της όλα αυτά τα χρόνια ήταν μιας γυναίκας αυτόφωτης, αυτοδημιούργητης, μιας γυναίκας λαμπερής, πανέξυπνης, που πήγε τη ζωή όπου εκείνη ήθελε, όπως είχε πει στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ερώτησή μου κάποτε σε ένα τηλεοπτικό «πέσιμο», μου είχε απαντήσει πως δεν είχε ποτέ μάνατζερ και η ίδια ήταν το αφεντικό του εαυτού της, ακολουθώντας το ένστικτο, τη λογική και πολλές φορές την καρδιά της.

Στην επαγγελματική της πορεία ποτέ δεν στραβοπάτησε, ποτέ δεν έκανε τηλεοπτικά λάθη, οδήγησε την κούρσα με τέρμα το γκάζι και φρενάρε μόνο όταν εκείνη ήθελε.

Η Ελένη, ναι, είναι μια τηλεοπτική προσωπικότητα εξαίρεση στον κανόνα, δεν ανήκει σε κατηγορία, δεν μπορεί να συγκριθεί.

Τίποτα δεν το αφήνει στην τύχη του, ακούει την κριτική, αλλά εκείνη ίσως είναι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού της.

Κοντά τρεις δεκαετίες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand και το όνομά της έχει μπει σε «χρυσά» συμβόλαια …

Για τους συνεργάτες της ήταν ασπίδα τους, ακόμη και για αυτούς που κατά καιρούς την πρόδωσαν ή η σχέση τους πέρασε κρίση, την οποία προσπερνά.

Το όνομα «Ελένη» ανοίγει πόρτες, δεν εξαργυρώνεται, δεν κοστολογείται.

Σε μια εποχή που «η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά σε όποιον την έχει», εκείνη επέλεξε να βάλει μια άνω τελεία.

Το «παραμύθι» της «Ωραίας Ελένης» βρίσκεται κάπου στη μέση και μάλλον εκείνη ξέρει πότε θα ξεκινήσει για να γράψει το επόμενο τηλεοπτικό κεφάλαιο ή το happy end στη μικρή οθόνη.