«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Είδαμε τη νέα σειρά της ΕΡΤ – Οσκαρικές ερμηνείες και θύμισες που φέρνουν δάκρυα
featured

«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Είδαμε τη νέα σειρά της ΕΡΤ – Οσκαρικές ερμηνείες και θύμισες που φέρνουν δάκρυα

«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Είδαμε τη νέα σειρά της ΕΡΤ – Οσκαρικές ερμηνείες και θύμισες που φέρνουν δάκρυα

Ο Γιώργος Μπέζας αξιολογεί τη νέα παραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης

«Το βραχιόλι της φωτιάς» έκανε πρεμιέρα στο ERTFLIX και μπήκαμε στον κόπο να δούμε τη νέα σειρά εποχής της ΕΡΤ.

Κατά γενική ομολογία από τους χιλιάδες επισκέπτες που έσπευσαν να το δουν, η σειρά κέρδισε της εντυπώσεις, συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό, προβλημάτισε, έφερε θύμισες και δάκρυα στα μάτια για εκείνες τις μακρινές ιστορίες που για πολλούς δεν ήταν «παραμύθια» αλλά η συνέχιση της ρίζας τους, της οικογένειάς τους που η μοίρα ήθελε να κρατήσουν ζωντανή την ιστορία της Εβραίικης κοινότητ.

«Το βραχιόλι της φωτιάς» είναι ένα μικρό διαμάντι της μυθοπλασίας και ξεδιπλώνεται σε 8 επεισόδια των 50 λεπτών.

Μια σειρά γεμάτη ανατροπές από την αρχή μέχρι το τέλος που ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας στις στάχτες ενός πολέμου που ακόμη και σήμερα πονά.

Οσκαρικές ερμηνείες από ηθοποιούς που δεν έπαιζαν απλώς, έγιναν ένα με την ιστορία, μας ταξίδεψαν στον χρόνο και έγιναν οι πρωταγωνιστές της πετώντας από πάνω τους κάθε προηγούμενο ρόλο.

Η Ελισάβετ Μουτάφη θα κάνει πολύ καιρό να ξεφύγει τον ρόλο της Μπενούτα Κοέν. «Τσαλακώθηκε» και με την ερμηνεία της πολλές φορές μας έφερε δάκρυα στα μάτια.

Ο Νίκος Ψαρράς σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του σε τηλεοπτικό ρόλο, σου αφήνει στο τέλος τη γεύση μιας βιβλικής μορφής.

Ο Χρήστος Λούλης δεν μας άφησε στιγμή να πιστέψουμε πως υποδύεται κάποιον άλλον, θα μπορούσε να ήταν ο μικρός Ιωσήφ που έζησε τον εφιάλτη στο Άουσβιτς και που μέσα από τα μάτια της γριάς τσιγγάνας έψαχνε τους γρίφους της οικογένειάς του.

Ο Ιωσήφ Κοέν, Δημήτρης Αριανούτσος, με καθάριο βλέμμα σεβάστηκε κάθε κομμάτι αυτού του ρόλου και χάρισε μια μοναδική ερμηνεία χωρίς κρεσέντο και παραφωνίες.

Ο Γιώργος Γκικαπέππας στην σκηνοθεσία θα μπορούσε να επιδείξει μαθήματα αισθητικής αφού με την σύγχρονη ματιά του μας ταξίδεψε στο πριν και το μετά.

«Το βραχιόλι της φωτιάς», βασισμένο στο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο για μια ακόμη μέρα θα βρίσκεται στην πλατφόρμα της ΕΡΤ ενώ από τις 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 22.00 θα προβάλλεται στην ΕΡΤ1.