«Αυτό είναι οι ειδήσεις: Από την Αγιά Σοφιά και τον κορονοϊό και από ‘κει στην Τούνη»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Αυτό είναι οι ειδήσεις: Από την Αγιά Σοφιά και τον κορονοϊό και από ‘κει στην Τούνη»

«Αυτό είναι οι ειδήσεις: Από την Αγιά Σοφιά και τον κορονοϊό και από ‘κει στην Τούνη»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος παίρνει θέση απέναντι στα θέματα που «πούλησαν» περισσότερο αυτή την εβδομάδα

Η ειδησεογραφία είναι αδυσώπητη. Δεν σε λυπάται. Σε χτυπάει κατακούτελα, θες δεν θες. Θα μπεις σε ένα site, θα διαβάσεις μια εφημερίδα, ίσως δεις και τηλεόραση, θα ακούσεις ραδιόφωνο. Θα συναντηθείς χωρίς ραντεβού με τις ειδήσεις. Θα πας από το σοβαρό στο χαζοχαρούμενο, από το τραγικό στο τραγελαφικό, από το λυπηρό στο χαρούμενο (σπάνια βέβαια το τελευταίο, άντε καμιά γέννηση). Πάλι καλά που υπάρχει και το αθλητικό. Ή τα ελαφριά γυναικεία sites.

Απόδειξη για άλλη μια φορά η τελευταία εβδομάδα. Είχαμε την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ψιλοεπικίνδυνα πια, τα βίντεο με την Τούνη, τον επικείμενο γάμο του 21χρονου γιου του Μπέκαμ. Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα…

Αυτά διάβαζα και αυτά ακούω να συζητάνε γύρω μου τόσες μέρες. Έτσι πάει. Σοβαρό μετά κουτσομπολιού θέλει η πλειοψηφία των ανθρώπων. Και δεν το κακίζω. Τίποτα δεν είναι μονόπαντο.

Και όλα δίνουν μια καλή αφορμή στο φινάλε και για καλή κουβέντα, πέρα από τον αφρό, τη δαιμονολογία και το σκέτο κουτσομπολιό.

Για την Αγία Σοφία έχουν ειπωθεί όλα. Και τα σωστά και τα λάθος. Μέχρι και το να καταλάβουμε την Πόλη μιας και ζει και ο Βασιλιάς Αλέξανδρος ακούσαμε…

Αν τα δεις ψύχραιμα, ο Ερντογάν συνέχισε απλά αυτό που κάνει χρόνια τώρα. Επιστρέφει την Τουρκία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αφήνοντας πίσω την εξέλιξη, την Ευρώπη και το κοσμικό κράτος που έχτισε ο Κεμάλ Ατατούρκ, το σπίτι του οποίου στη Θεσσαλονίκη κάποιοι ζητούν να το ατιμάσουμε με σοβαρούς ή αστείους τρόπους. Για εκδίκηση. Τραγελαφικό. Λες και είμαστε το ίδιο με τον Ερντογάν και όσους τυφλά τον ακολουθούν στο δικό τους γκρεμό, ενάντια και στον Κεμάλ που έκανε την Αγία Σοφία μουσείο. Μιλάνε για τον -πέρα από Τούρκο- Θεσσαλονικιό Κεμάλ που πήγε να εκσυγχρονίσει μια θεοκρατική χώρα και να τη μετατρέψει σε κοσμική.

Ο Ερντογάν μέσα στην τεράστια οικονομική κρίση που έφερε στην Τουρκία έχει ξεφύγει εντελώς. Με μας στον συνεχή τσαμπουκά (έφαγε ήττα στον Έβρο γιατί δεν πίστευε ότι θα μαζεύαμε στρατό) και σε διεθνή κλίμακα να παριστάνει π.χ. σε Λιβύη και Συρία τον… διεθνή παράγοντα σαν να ‘ναι ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν που πολιορκεί τη Βιέννη το 1529. Θα ξαναφάει καμιά σφαλιάρα πάλι από καμιά Γαλλία όπως τις προάλλες και πάλι θα ‘ρθει στα ίσια του, όπως ήταν.

Στην πραγματικότητα, ιστορικά κοιτώντας το, έκανε μια τρύπα στο νερό για εσωτερική χρήση. Δεν ξέρω αν η βαθιά και φτωχή μουσουλμανική πλειοψηφία το χάρηκε αλλά εκατομμύρια Τούρκοι χαλάστηκαν άσχημα γιατί αυτό είναι κακό μαντάτο για τους ίδιους. Ότι πισωγυρίζουν στον θεοκρατισμό.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι εντονότερες αντιδράσεις ήρθαν από Τούρκους διανοούμενους. Και τα γκάλοπ δεν έδειξαν τελικά αυτά που ήθελε ο Ερντογάν. Απλά εκεί δεν τολμούν και να μιλήσουν. Χούντα είναι. Φυλακή στέλνει τους αντιφρονούντες.

Ό,τι και να κάνει η ιστορία δεν αλλάζει με νόμο. Κανέναν νόμο και καμία επίταξη.

Η Αγία Σοφία συνεχίζει να είναι ένα σύμβολο της Ορθοδοξίας για μας και μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τον πλανήτη.

Αλλά όπως είδαμε και ο πλανήτης και η Ευρώπη δεν τον τρόμαξαν κιόλας τον Ερντογάν. Οι Γερμανοί έχουν αντικειμενικά προβλήματα και εν γένει οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες δεν ταράζονται και πολύ. Όσο δε αφορά τους Ορθόδοξους Βαλκάνιους μάλλον θυμούνται άσχημα ακόμη την υποταγή τους στο Βυζάντιο. Ας πούμε, δεν ξεχνούν οι Βούλγαροι τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο.

Πάντως σαν συμβολισμό για την αρχή κάποιου τέλους μου φαίνεται για τον νεοσουλτάνο. Χωρίς να αποκλείω την περίπτωση για νέους τσαμπουκάδες. Πιο θερμούς. Γι’ αυτό, τον Μακρόν και τα μάτια μας! Οι Γάλλοι μόνο τον θέλουν στη “σούβλα” που μπήκε στα νερά τους.

Πάμε παρακάτω… Ο κορονοϊός φαίνεται να ξεμυτίζει και πάλι είτε λόγω τουρισμού είτε γιατί εμείς έχουμε χαλαρώσει. Ή κουραστεί. Αλλά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Να ξανακλείσεις τα σύνορα; Οικονομική καταστροφή. Καραντίνες περιορισμένες; Πού, πόσες και πόσο θα ξανακοστίσουν; Δεν μπορεί να ξανακλείσει η χώρα. Το λένε όλοι οι σοβαροί αναλυτές.

Το μόνο που μένει νομίζω είναι -πέρα από κάποια ελαφριά κυβερνητικά μέτρα (πανηγύρια, συναυλίες κλπ.)- η δική μας όχι μόνο κοινωνική αλλά ατομική ευθύνη. Ας σοβαρευτούμε λίγο πάλι. Δεν κλείνεσαι. Προσέχεις.

Αλλά πες το αυτό στα πιτσιρίκια που μαζεύονται σαν παστές σαρδέλες στα κλαμπ. Έτσι μάλλον θα κάναμε και όλοι μας στα 20 που έχεις την πεποίθηση της αθανασίας. ‘

Δεν ξέρω τι να πω. Σηκώνω τα χέρια ψηλά και ο Θεός βοηθός! Λέμε τώρα! Φοβάμαι μην ξαναδώ τον Τσιόδρα στην τηλεόραση και είναι μάλλον η πρώτη φορά να μη θέλω να δω άνθρωπο που έχω αγαπήσει.

Τέλος είχαμε το θέμα της Τούνη που έκαψε τις παρέες όλης της χώρας από το μπλα μπλα.

Δεν είναι αστείο όμως. Όχι λόγω Τούνη αλλά λόγω του ηθικού και ψυχικού βιασμού που μπορεί να υποστεί μια οποιαδήποτε γυναίκα από το πουθενά.

Και θεωρώ “πουθενά” τη σεξουαλική πράξη. Αν δεν κάνω λάθος τα βίντεο έδειξαν αυτά που όλοι και όλες κάνουν. Όπως τρώμε, ντυνόμαστε, πάμε τουαλέτα το ίδιο φυσικά κάνουμε και σεξ. Σχεδόν με τον ίδιο τρόπο αν δεν κάνω λάθος.

Μπήκα να δω τα σχόλια στο προφίλ της Τούνη στο Instagram και κουφάθηκα. Μπινελίκια εναντίον της, εξευτελιστικά σχόλια, διάθεση ψυχικής δολοφονίας. Το χειρότερο είναι ότι πολλά γράφονται από γυναίκες (δεν πιστεύω ότι είναι όλα ψεύτικα προφίλ…). Άλλωστε κάποιες τις άκουσα και δια ζώσης. Σε παρέες. Με απλά λόγια λένε ότι…. τα ‘θελε ο κώλος της και τα ‘παθε.

Αμ δε!!! Στη θέση της Τούνη θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα από 15-85 ετών. Από παρθένα μέχρι εκδιδόμενη. Άλλωστε χιλιάδες μικρά κορίτσια στον κόσμο έχουν λιντσαριστεί ιντερνετικά από παρόμοιες εικόνες. Ακόμη και στα σχολεία. Κάθε μέρα διαβάζουμε περιπτώσεις. Θα μπορούσες να είσαι εύκολα και εσύ που κρίνεις, ανόητη. Ή το παιδί σου μια μέρα.

Δεν μπορεί επειδή η Τούνη έχει ένα προφίλ στο Insta με, αρκετά θα έλεγα, σέξι φωτογραφίες με ένα ακόμη πιο σέξι κορμί και σχεδόν μόνιμη yolo διάθεση να θεωρείς ότι καλά να πάθει. Θύμα είναι όχι θύτης! Αλλά αρρωστάκια θα υπάρχουν πάντα. Μέχρι να τους συμβεί το ίδιο.

Πιστεύω ότι ένας τεράστιος αριθμός ατόμων έχει τέτοια βίντεο ή φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές. Με συναίνεση κιόλας.

Σημαίνει ότι τα βγάζεις απ’ το τηλέφωνο και τα αμολάς στο διάστημα να τα κανιβαλίσει και ο κάθε πικραμένος ή κακιωμένος ή ηθικοπλαστικός που τάχα δεν γνωρίζει απ’ αυτά; Και να μπορούν ανά πάσα στιγμή και για 50 χρόνια να σου τα ξαναχώνουν στα μούτρα; Για να αποδείξεις τι; Ότι είσαι γαμιάς και μάγκας; Να εκδικηθείς μήπως; Για ποιο πράγμα; Με συνείδηση ότι εξευτελίζεις το κάνεις. Γιατί η προκατάληψη, τα ταμπού και ο αναχρονισμός σε μια τέτοια περίπτωση περιέργως βγάζουν τον άντρα ήρωα και μάγκα -όσο κι αν είναι λειψός από δέκα μεριές- και τη γυναίκα του σχοινιού και του παλουκιού. Και αυτό να το στηρίζουν και γυναίκες. Στην ίδια πράξη πρωταγωνιστές κοινή συναινέσει. Τι να πεις;

Εδώ άλλοι είπανε ότι βγήκε με κλάματα να τα καταγγείλει για αυτοπροβολή! Πολλή αρρώστια…

Ο δημόσιος διασυρμός αφορά όλες τις γυναίκες είτε είναι μικρές είτε είναι μεγάλες είτε έχουν πάει με έναν είτε με 100.

Επειδή δεν ζω στην Ονειρούπολη αλλά εδώ παραπέρα, ξέρω καλά πόσα εκατομμύρια έκαναν τα ίδια μετά από beach party ή ξενύχτια. Εδώ και δεκαετίες. Ήμασταν και εμείς (οι άνδρες εννοώ) εκεί. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν φωτό και βίντεο. Αλλά δεν βγαίνουν ποτέ γιατί καταρχήν είναι ξεφτίλα για σένα σαν άνδρα. Το να εξισώνεις τον θύτη με το θύμα είναι και άδικο και βαριά κομπλεξικό. Ψυχικός βιασμός είναι όταν δημοσιοποιείς τέτοιες εικόνες.

Διάβασα και το άλλο κουλό στα σχόλια στο προφίλ της: Μύκονος, το φάρμακο για κάθε νόσο και για κάθε μαλακία. Πήγε εκεί λέει μετά απ’ όλα, άρα δυο τινά: και δεν την ένοιαξε τελικά και χασκογελάει με μπικίνι και μάλλον τα λεφτά τα βρήκε από εργασία σεξουαλικού περιεχομένου.

Μάλλον θα ‘πρεπε να πάει μεταμφιεσμένη στο Άγιο Όρος, σε μονή ή στη Πάτμο, στον Άγιο Ιωάννη της Αποκάλυψης κλαίγοντας για μεταμέλεια για κάτι που έκανε άλλος εις βάρος της. Ή να πάει στον Όλυμπο. Ή να χαθεί στην Αφρική.

Και για να τελειώνω με το… οικονομικό της Μυκόνου.

Αν πραγματικά είσαστε άσχετοι και ανενημέρωτοι, σας πληροφορώ ότι όλα αυτά είναι ΔΩΡΕΑΝ!!! Όχι μόνο για την Τούνη αλλά για εκατοντάδες κοπέλες και άνδρες σε αυτόν τον τόπο και όχι μόνο!!! Όταν το Instagram χτυπάει 100 χιλιάδες δέχεσαι άμεσα προτάσεις φιλοξενίας από ξενοδοχεία, εστιατόρια, παραλίες, με αντάλλαγμα την έμμεση διαφήμιση! Να κάνεις αναφορά και tag πού είσαι. Να βγεις μια δυο φωτογραφίες εκεί. Είτε στην Κρήτη είτε στη Μύκονο είτε στο Λουτράκι ή τη Χαλκιδική. Τόσο απλά. Αν προσέξετε θα το δείτε σε χιλιάδες προφίλ.

Γι’ αυτό τρέχουν τόσες χιλιάδες να γίνουν μπλόγκερς και infuencers πάση θυσία.

Είπα 100 χιλιάδες ακολούθους. Και πολλούς λέω. Και η Τούνη καλώς ή κακώς (δεν θα κρίνω), με ή χωρίς μπικίνι και σέξι πόζες έχει 550 χιλιάδες ακόλουθους. Αρκετούς για να βγάζει λεφτά και να πηγαίνει τζάμπα διακοπές. Από κει και πέρα η προσωπική της ζωή ανήκει μόνο στην ίδια… Νομίζω.

Υ.Σ: Τι να πω για τους Μπέκαμ που παντρεύουν με μεγάλη χαρά τον γιο τους 21 χρονών; Εγώ δεν θα ‘ξερα από ποιο μπαλκόνι να πηδήξω αν μου το πει ο γιος μου όταν φτάσει σε τέτοια ηλικία. Έχω μια σιγουριά, κρίνοντας από τον εαυτό μου βεβαίως βεβαίως ότι ο άντρας στα 21 είναι σαφώς κουκουρούκου ακόμα και διαβασμένος και σπουδασμένος και με δική του καριέρα να έχει προλάβει (που ο Μπρούκλιν σίγουρα δεν τα έχει προλάβει). Αλλά και ποιος θα τα έχει προλάβει στα 21; Τι να πω; Ό,τι γουστάρει ο καθένας. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, πόσο μάλλον εμείς. Βέβαια με μία νύφη με περιουσία 1,3 δις και κούκλα ίσως την παντρευόμουν κι εγώ και στα 17 και στα 80!