«Έκανα εμβόλιο και έχω παρενέργειες! Βλέπω παντού Survivor!»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Έκανα εμβόλιο και έχω παρενέργειες! Βλέπω παντού Survivor!»

«Έκανα εμβόλιο και έχω παρενέργειες! Βλέπω παντού Survivor!»

O Πέτρος Κωστόπουλος πιστεύει ότι έχουμε.... σαλτάρει μάλλον μέσα στην καραντίνα: Ο Τζέιμς, ο Ντάφυ και οι συμπαίκτες τους είναι οι σταρ που γέννησε ο κορονοϊός

Άλλος έβγαλε κέρατα, άλλος τρίτο πόδι (το σωστό…) άλλος έγινε κινούμενη κεραία 5G, άλλος αποξηράνθηκε σαν εξωτικό λουλούδι, άλλος έγινε πειραματόζωο του Bill Gates σε δοκιμές για ζωή στον Άρη, άλλος έπιασε πεντάδυμα με δύο κεφάλια, άλλος μετατράπηκε σε δούλο του Εξαποδώ, άλλος έγινε φαν του Πολάκη. Ο άλλος που έβλεπε από πριν Φουρθιώτη το είχε πάθε μόνος του.

Σε μένα έλαχε ένας εφιάλτης. Εδώ και 3 μέρες έχω παραισθήσεις ότι βλέπω συνέχεια Survivor διά της βίας σε όποιο μέσο και να στραφώ. Τηλεόραση, sites, social media, όπου και να πάω πέφτω πάνω στο Survivor και τους δαιμονικούς πρωταγωνιστές του. Με κυνηγάνε στα όνειρά μου όπως με κυνηγάνε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης ζόμπι αρνάκια με κάτι δόντια σαν να είναι τίγρεις της Βεγγάζης να με εκδικηθούν. Έτσι δεν χωνεύω ποτέ.

Και όλα είχαν ξεκινήσει πολύ απλά και κανονικά. Άκουσα τον Bill Gates με τον Σόρος να το λένε για το εμβόλιο και ψήθηκα. Μπορεί αν το έκανα να γινόμουν κι εγώ δισεκατομμυριούχος, ας πούμε. Μπορεί στο τσιπάκι που θα μου έβαζαν να είχε και μαθήματα επιχειρηματικότητας, να μπάζωνα και τίποτα λεφτά στο τέλος, ο μαλάκας.

Πήγα στην ώρα μου (εδώ που τα λέμε νωρίτερα πήγα, έδωσα και το αμάξι για πλύσιμο στο γκαράζ με βροχή έξω..) περίμενα μόνο 6-7 λεπτά και με έβαλαν σε ένα δωματιάκι με παραβάν όπου με σούταραν. Χαρούμενοι άνθρωποι, ευχάριστοι, μου έκαναν και πλάκα όταν πήρα πόζα για μια σέλφι με τη σύριγγα στο μπράτσο. «Σήκωσε ώμους, χαμόγελα μη νομίζουν ότι σε βασανίζουμε, στρώσε το μαλλί μη βγεις σα τσαλαπετεινός». Αφού θα το σηκώσεις σε κανένα Instagram να κάνεις φιγούρα κι εσύ». Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτό δεν το σήκωσα. Κι ήμουν και σαν τσαλαπετεινός.

Χωρίς πλάκα, ήταν η πιο απαλή ένεση που έχω κάνει ποτέ. Σαν μύγα που τσιμπάει Αύγουστο. Ίσως η λεπτή βελόνα δεν πονάει καθόλου το μπράτσο.

Τέλος πάντων, ούτε που την άκουσα. Πήρα τον γιο μου και πήγαμε για κούρεμα. Ο Λεονάκης, ο κομμωτής μας μάς την είπε κι αυτός. «Moderna κάνατε; Κρίμα, αν κάνατε το Johnson & Johnson δεν θα ξαναλουζόσασταν ποτέ. Είναι μόνιμα καθαρά τα μαλλιά».

Όλα άρχισαν την επομένη, με το ξύπνημα. Ανοίγω τηλεόραση και 4 πρωινές εκπομπές έπαιζαν ασταμάτητα κομμάτια από το Survivor. Όπου και να γύριζα αυτό έβλεπα. Και άκουγα να μιλάνε με τον πιο οικείο τρόπο για κάποιους περίεργους τύπους, τους οποίους δεν είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Μίλαγαν σαν να μιλάνε για την Αντζελίνα και τον Μπραντ Πιτ. Άκουγα για τη Μαριαλένα, τον Κόρομι, τον Ντάφυ, τον Σάκη, την Καρολίνα, τον Τζέιμς και λέω διεθνές θα είναι αυτό το σόου με τόσα ξένα ονόματα. Ζαλίστηκα.

Ζαλίστηκα και με τα κουνήματα της Μαλέσκου πρωί πρωί. Το ‘χει το κούνημα… Πολύ. Δεν της φαινόταν. Το εκτίμησα ως άντρας. Παλιά που τα κάναμε αυτά μεταμεσονύχτια στο “Βράδυ” την ακούγαμε από διάφορα τυπάκια στον ΣΚΑΪ.

Όλα τα άλλαξε, σκέφτηκα, το εμβόλιο τελικά. Έκλεισα τηλεόραση και άνοιξα διάφορα sites. Τα ίδια πάλι. Σε όλα τα lifestyle sites, οι ίδιοι άνθρωποι ήταν πρωταγωνιστές. Και κάποιοι παλιότεροι που είχαν φύγει αλλά περιέργως απέκτησαν κάποιο star grade γιατί έτρεχαν, λασπώνονταν παντιοτρόπως, έτρωγαν ρύζι και ξεκατινιάζονταν. Τόσο απλό το σταριλίκι πια, μετά το εμβόλιο.

Παλιά την ακούγαμε για τη Βίσση και τη Βανδή και τον Σάκη που βάζαμε εξώφυλλα και τη Βάνα στα ντουζένια της και τώρα τα πράγματα επιτέλους ήρθαν στα ίσια. Γίνεσαι σταρ των μίντια ακόμη κι αν κλάνεις, όπως άκουσα και σε ένα άλλο παιχνίδι για βοσκούς και τσοπαναραίους. Πού να κοιμηθείς και μαζί τους.

Αυτό είναι μάλλον η νέου τύπου δημοκρατία. Ο Κανένας είναι σταρ. Μάλλον δικαιώθηκε ο Σύριζα. Αυτοί είναι το star system που βγήκε από τον Σύριζα. Ο σωστός σοσιαλισμός. Το δικό μας, το παλιό είχε βγει από το ΠΑΣΟΚ. Γιαλαντζί σοσιαλδημοκρατία. Πώς έγινε και αυτά τα ονόματα είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, κανένας δεν το κατάλαβε. Σαν υποδόρια ένεση ήταν. Και αργά απορροφούμενη από τον οργανισμό.

Πόση αντοχή θέλει να είσαι γραφιάς και να κάθεσαι να γράφεις ολόκληρα κατεβατά για αυτούς τους τύπους; Να κάνεις ανάλυση χαρακτήρα, να υποστηρίζεις τον Τζέιμς ή τον Κόρομι σαν να πρόκειται για σημαντικά για τη ζωή και την κουλτούρα σου ή έστω τη διασκέδασή σου άτομα; Να ψάχνεις το γενεαλογικό τους δέντρο, όταν δεν γνωρίζεις ούτε αυτό της γκόμενάς σου; Να μιλάν γονείς, ξάδελφοι, παλιοί γκόμενοι; Να κοιτάς τους κερατωμένους που έμειναν πίσω και κάνουν αφιερώσεις στους αχάριστους;

Και βέβαια δεν φταίνε οι εκπομπές και τα sites. Το έχω κάνει το επάγγελμα χρόνια και ξέρω ότι στο τέλος δίνεις ό,τι θέλει ο πελάτης, που ως γνωστόν έχει πάντα δίκιο. Λαός, άλλωστε λέγεται, πώς μπορεί να κάνει λάθος; Μη λέμε και φασισμούς… Μάλλον ένας λαός ολόκληρος έχει σαλτάρει και θέλει να πηγαίνει εικονικά βόλτα σε παραλία, να μαζεύει κοκοφοίνικες, να ψαρεύει ψάρια που δεν τρώγονται ακόμα και σμέρνες και κυρίως να βλέπουν και κανένα κωλαράκι ή κανέναν κοιλιακό. Τώρα ποιανού, δεν έχει σημασία, έστω και της διπλανής του. Απέκτησε αξία η διπλανή πόρτα μέσα στον κορονοϊό.

Βέβαια κοιτάζοντας και τα νούμερα τηλεθέασης των πρωινών βλέπω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν πιάσει πάτο. Μάλλον τελειώνει ο κορονοϊός και είναι καιρός να αλλάξουν τροπάριο. Ειδικά κάποιοι από αυτούς που έχουν και εγκέφαλο και λόγο. Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται κι ο Θεός. Δεν μπορείς να ασχολείσαι επ’ άπειρον με το Τίποτα.

Για να πω την αλήθεια, δεν με κυνηγάει μόνο το Survivor. Mε κυνηγάνε σε ύπνο και ξύπνιο και ο Τζιοβάνι, η Μαργαρίτα, ο Ιωάννης (άντε πάλι με αυτό το όνομα!), η Μαρίνα, ο Διονύσιος (sic), η Ανούς. Αυτοί πάλι παίζουν σε ένα σόου όπου πολλοί μαγειρεύουν και τίποτα δεν τρώγεται. Ποτέ! Αυτοί οι τύποι δεν θα ξαναμαγειρέψουν τίποτα από αυτά που τους δίνουν. Ούτε τα υλικά θα ξαναθυμηθούν. Τα βλέπω και με πιάνει τεταρταίος πυρετός. Κάποιον κοροϊδεύουν αλλά δεν ξέρω ποιον. Αλλά εκατοντάδες χιλιάδες βλέπουν μια μαγειρική εκπομπή από την οποία δεν θα μάθουν (ούτε νοιάζονται να μάθουν) τίποτα.

Αλλά τα κοριτσάκια και τα αγοράκια την έχουν την κατινιά για αναπαραγωγή σε social media έτοιμη στο στόμα. Σαν να έχουν μπει μέσα με γραμμένους τους χαρακτήρες από σεναριογράφο. Όλοι διαβασμένοι. Ατάκες όλες και συμπεριφορές για να κάνουν βαβούρα στο Twitter. Και άσε τους σοσιαλμιντιάδες να σε βρίζουν και να σε κράζουν. Αυτοί είναι τα θύματα και όχι εσύ.

Βέβαια, όπως είπε και σωστά ο Αλέρτας, δεν θα έπαιρνε κανέναν από αυτούς στη στη δουλειά του. Εγώ λέω ότι δεν πρόκειται να βρουν καμία δουλειά της προκοπής όταν την έχουν ψωνίσει τόσο βαριά με την πάρτη τους. Το πολύ πολύ να πουλήσουν και αυτοί σε κάποια επαρχία τη λεγόμενη Μεσογειακή κουζίνα, όπου ο κάθε πικραμένος μπορεί να σερβίρει ό,τι σαβούρα του έρθει στο μυαλό. Ακούω Μεσογειακή και φεύγω τρέχοντας πια. Είναι συνήθως ο φερετζές του ατάλαντου και του μαστερσεφατζή. Δεν έχει αρχές και κανόνες οπότε μπάτε σκύλοι αλέστε.

Για να πω την αλήθεια, ούτε καταγγέλλω ούτε κατηγορώ ούτε παριστάνω τον υπεράνω. Ό,τι γουστάρει ο καθένας. Απλώς δεν με αφορά, δεν με νοιάζει, δεν τα βλέπω έστω και αν οι 35 ειδήσεις πάνω από αυτό το άρθρο είναι για αυτά τα παιχνίδια. Περί γούστου, κολοκυθόπιτα.

Τελικά λέγαμε διάφορες παπαριές πριν από έναν χρόνο για διάφορες θετικές επιδράσεις στη ζωή μας από τον φόβο και την κλεισούρα της καραντίνας. Για άλλη κουλτούρα ζωής, για ενδοσκόπηση, ενσυναίσθηση, ψάξιμο και άλλα γραφικά και τύπου ευαίσθητα. Ίσως ήταν βαριά η καλογερική της καραντίνας και τα ελαφρά ψυχότροπα σαν κι αυτά λειτούργησαν όπως τα τσιγαριλίκια στους χίπηδες, όταν ήθελαν να ξεχάσουν από πού έρχονταν και πού πήγαιναν (άσχετο, αλλά επί του θέματος, δείτε το The serpent στο Netflix). Τελικά πιστεύω ότι το εμβόλιο θα μας σώσει και πνευματικά.

Τώρα, αν βλέπεις και το House of fame να ξέρεις ότι η σχέση μας θα περιοριστεί στην ξεπέτα. Σόρι.